28 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan asgari ücret, emekli ve memur zammı açıklaması geldi!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan asgari ücret, emekli ve memur zammı açıklaması geldi!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan asgari ücret, emekli ve memur maaş zammı  açıklaması geldi. Milyonların gözü bu haberde. Peki memur, asgari ücret ve emekli maaşları ne kadar olacak?



Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2024'te geçerli olacak asgari ücret zammı için geçtiğimiz gün bir araya geldi. 2. toplantı ise  18 Aralık Pazartesi saat 13.30'da yeniden yapılacak. Milyonların gözü yeni yıldaki zamlara çevrilirken milyonlarca vatandaş, asgari ücret, emekli ve memur maaşlarının ne kadar olacağını merak ediyor. Cumhrubaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan son dakika açıklaması geldi. Yılmaz, emekli, asgari ücret ve memur maaşları ile ilgili kritik açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz dan asgari ücret, emekli ve memur zammı açıklaması geldi!

ASGAİ ÜCRET 2024 NE KADAR OLACAK?

Yeniakit'te yer alan ahbere göre; geçen sene asgari ücretle ilgili iki önemli gelişme olduğundan bahseden Yılmaz ''asgari ücreti geçen yıl yüzde 107 artırdık. Tarihi bir kararla asgari ücreti vergiden muaf tuttuk.

Şimdi yeni bir müzakere başlamış durumda. 3 taraf var burada. İşletmelerle çalışanlar arasındaki dengeyi sağlamak gerek. Dolayısıyla bir denge içinde bunu belirleyeceğimizi düşünüyoruz. Bizim ana hedefimiz çalışanları enflasyona ezdirmemek olmuştur.'' dedi.

  • Eğer komisyon yüzde 40 artış şeklinde karar verirse asgari ücret net 15 bin 963, brüt asgari ücret de 18 bin 780 TL'ye ulaşacak.
  • Yüzde 45'lik artış durumunda net asgari ücret 16 bin 533 TL, brütü de 19 bin 451 TL'ye ulaşacak.

 SON DAKİKA MEMUR VE EMEKLİ ZAMMI!

Yılmaz, mmkanların zorlayarak emeklilerin yanında olacakların açıkladı. Memur emeklisiyle ilgili toplu sözleşme gereği alacağı bir fark ve enflasyon farkı olduğunu belirterek,memur emeklisine de yansıyacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz dan asgari ücret, emekli ve memur zammı açıklaması geldi!
DÜŞÜK ENFLASYON İÇİN TARİH BELLİ

Yılmaz Türkiye'nin reel ekonomide ve büyümede çok başarılı olduğunu belirterek '' Reelde elde ettiğimiz başarıyı, enflasyonunu düşürerek sürdürmeyi hedefliyoruz. Sıkıntımız enflasyon. O nedenle enflasyonla mücadele en önemli maddemiz olmuş durumda.'' dedi.

Yılmaz'a göre; yıllık bazda enflasyonda düşüş 2024'te görülecek. 2025'te enflasyon yüzde 15, 2026'da tek haneli olacak.

TÜRMOB Başkanı asgari ücret zam tahmininde bulundu! Asgari ücret ne kadar olacak?

Asgari ücret ve memur maaşı için kulis bilgisi geldi! Yeni zamlı maaşlarda son dakika! Rakamlar ortaya çıktı! 

 


Geri Dön