27 / 04 / 2024

TÜRMOB Başkanı asgari ücret zam tahmininde bulundu! Asgari ücret ne kadar olacak?

TÜRMOB Başkanı asgari ücret zam tahmininde bulundu! Asgari ücret ne kadar olacak?

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, yapılacak olan asgari ücret zammı hakkında değerlendirmeler yaptı. İşte haberin detayları...



Geçtiğimiz gün başlayan asgari ücret görüşmeleri kapsamı sonrasında TÜRMOB Başkanı Emre Kartaloğlu, yapılacak güncellemeler hakkında değerlendirmeler yaptı. Buan göre, Kartaloğlu, "Tahminim asgari ücrette yüzde 40-50 civarında yükseliş olacağı yönünde" ifadelerini kaydetti.

TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, bir restoranda gazetecilerle bir araya gelerek, asgari ücretin gündemde olduğunu hatırlatan gazetecilere, bu konu ile ilgili Ankara'da görüşmelerin olduğunu belirtti.

Kartaloğlu, masa başında görüşmelerin devam ettiğini, pazarlıkların devam ettiğini kaydederek, "Bir asgari ücret güncellemesi yapılacak. Tahminim asgari ücrette yüzde 40-50 civarında artış olacağı yönünde. Elbette ülkemizde sabit gelir elde edenlerin çoğunun satın alma gücü çok fazla azaldı. Bunu hepimiz yaşıyor ve görüyoruz. Bu da enflasyondan kaynaklanıyor" diye konuştu.

KAYBIMIZI TELAFİ EDECEK ARTIŞ BEKLİYORUZ

karar.com'da yer alan haber kapsamında; TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, muhasebe ücretlerine de değinerek, şu ifadeleri belirtti: "Asgari ücret 2017 senesini baz aldığımızda yaklaşık 7 kat artmış durumda. Buna göre, Enflasyona baktığımızda 7-8 kat artmış. Bu çerçevede de bizim Bakanlığın onayı ile yayımlanmış muhasebe ücret tarifemiz var. Sadece bu dönemde 2,61 kat artmış. Dolayısıyla bizler muhasebe, meslek camiası, mali müşavirler de bu süreçte çok kaybetmişiz, çok fakirleşmişiz. Bunu telafi edebilmek amacıyla bizim ücret tarifemizde bir güncelleme çalışması yapıyoruz. Bu çalışmamızı Hazine ve Maliye Bakanlığı ile birlikte yapıyoruz. Onların onayından sonra yayımlanması gerekiyor. Bizim de kaybımızı telafi edecek bir artışı alacağımızı tahmin ediyorum." dedi.

TÜRMOB Başkanı asgari ücret zam tahmininde bulundu! Asgari ücret ne kadar olacak?

ASGARİ ÜCRET NEDİR?

Asgari ücret veya minimum ücret işçilere yasal olarak ödenebilecek en düşük ücrettir. Bir işletme, işçiye bu tutarın altında maaş ödeyemez, işçi de bu tutarın altında emeğini, bilgisini satamaz.

ASGARİ ÜCRETİN AMACI NEDİR? 

Asgari ücret, gelirin en düşük seviyesi olarak tanımlanmakta ve çalışanlar ile bakmakla yükümlü oldukları kişilerin yaşamlarını insan onuruna yakışır bir biçimde sürdürmelerini sağlamak amacı gütmektedir.

Asgari ücrette 2. toplantı öncesi flaş gelişme: 'Masaya yüzde 55'in üzerinde bir rakam gelebilir'

Asgari ücrette kritik tarih belli oldu!

Asgari ücret görüşmeleri bugün başlıyor!

Asgari ücrette zam pazarlığı yarın başlıyor! Milyonları ilgilendiriyor! 2024 asgari ücret ne kadar olacak? 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön