08 / 07 / 2024

İlçe Belediyeleri Görevlerinin Devri

İlçe Belediyeleri Görevlerinin Devri

3030 sayılı Kanun hükümleri ile bu Yönetmeliğe göre idare ve işletilmeleri büyük şehir belediyelerine bırakılan yer ve alanlarda zabıta hizmeti ile diğer belediye hizmetleri büyükşehir belediyelerince yürütülüyor...

Kuyumcu altın fiyatları canlı! Ata altın kaç TL? Külçe altın ne kadar oldu? 17 Mayıs 2024 altın fiyatları

17 Mayıs 2024 altın fiyatları yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Altın alıp satmak isteyenler güncel altın fiyatlarını araştırıyor. Peki bugün altın fiyatları ne kadar? Ata altın kaç TL? Külçe altın ne kadar oldu? 17 Mayıs altın fiyatları.

Yeşim Salkım isyan etti! Maaşa zam yapılıyor ertesi gün aidat 2 katına çıkarılıyor...

Ünlü sanatçı Yeşil Salkım, enflasyonun düşmemesi durumunda zamların bir işe yaramayacağından bahsederek, isyan etti. Salkım '' Maaşa zam yapılıyor ertesi gün aidat 2 katına çıkarılıyor'' dedi.

Emlak Konut GYO Saraçoğlu Mahallesi'nden ev almak isteyenlere müjde! Hemen teslim 119 konut 1 Eylül'e kadar satışta!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Ankara Çankaya'da yenileme çalışmaları tamamlanan Saraçoğlu Mahallesi'ndeki 119 konutu satıyor. 25 Ağustos olarak belirlenen son satış günü 1 Eylül'e uzatıldı. İşte ayrıntılar...

Beykoz Kavacık, Rüzgarlıbahçe ve Göztepe Mahallelerinin imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Beykoz İlçesi, Kavacık, Rüzgarlıbahçe ve Göztepe Mahallelerinin bir kısmına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım ve Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

L'Occitane, Babalar Günü'nde özel tasarım hediye setleri sunuyor! 12 Haziran 2023 fiyat listesi...

L'Occitane, Babalar Günü'ne özel eşsiz kokular sunuyor. CAP Cédrat, Baux ve L'Occitan hediye setleriyle babalarınızı şımartın! İşte L'Occitane'den Babalar Günü hediyeleri...

Nisan'da en çok kazandıran külçe altın oldu! En çok kaybettiren yatırım aracı da açıklandı! 

TÜİK verilerine göre, Nisan ayına aylık en yüksek reel getiri, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 8,83, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 7,15 oranlarıyla külçe altında kaydedildi. Peki en çok hangi yatırım aracı kaybettirdi? 

Altın fiyatları bir günde tepetaklak oldu! Gram altın ters köşe yaptı! Görenler şaştı kaldı! 4 Şubat altın fiyatları

4 Şubat Cumartesi altın fiyatları milyonlarca yatırımcı tarafından araştırılıyor. Altın fiyatları çarşamba günü Fed faiz kararından sonra rekor kırarken dün sert düştü. Altın fiyatları bir günde resmen tepetaklak oldu! Gram altın ters köşe yaptı! Görenler şaştı kaldı! 4 Şubat altın fiyatları.

Çiftçiler dikkat! Buğday, arpa ve mısır... Rakamlar peş peşe duyuruldu! Gören şok oldu! 25 Ocak 2023 fiyat listesi

Milyonlarca çiftçi merakla son dakika buğday, arpa ve mısır fiyatlarını araştırırken; kuraklığın hububat fiyatlarını nasıl etkileyeceği de merak konusu oldu. Çiftçiler dikkat! Buğday, arpa ve mısır... Rakamlar peş peşe duyuruldu! Gören şok oldu! 25 Ocak 2023 fiyat listesi

Ayçiçek yağına vergi indirimi! 15 gün sonra fiyatlar peş peşe dibi görecek!

Ayçiçek yağı fiyatları geçtiğimiz yıl yaşanan gelişmelerden dolayı fahiş artışlarla dikkat çekmişti. Ancak gümrük vergilerinin düşürülmesi sonrası sevindirici haber geldi. Ayçiçek yağına vergi indirimi! 15 gün sonra fiyatlar peş peşe dibi görecek!

60’ların eşsiz görünüşü ile yolları fethedin! Vespa GTS Super Racing Sixties 300 7 Ekim 2022 fiyat listesi!

"60’ların eşsiz görünüşü ile yolları fethedin!" sloganıyla tanıtılan Vespa GTS Super Racing Sixties 300 fiyatları merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki Vespa GTS Super Racing Sixties 300 fiyatları ne kadar? İşte Vespa GTS Super Racing Sixties 300 7 Ekim 2022 fiyat listesi...

Gaziosmanpaşa Sarıgöl'e 863 konutluk dönüşüm projesi geliyor!

Gaziosmanpaşa’da hayata geçirilmesi planlanan Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Sarıgöl'e 863 yeni konut inşa edilecek.

Amine Gülşe yeni şirket kurdu!

Oyuncu Amine Gülşe gayrimenkul sektörüne adım attı. Gülşe, Didar Cansel Rızvanoğlu ile yeni şirket kurdu. Meda Dekorasyon Ve İç Mimarlık Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile kuruldu.

Mesut Özil kayınvalidesi Gülter Gülşe'ye Acarkent'ten ev aldı!

Şampiyonluğu kıl payı kaçıran Fenerbahçe'nin yıldız futbolcusu Mesut Özil, kayınvalidesi Gülter Gülşe'ye Acarkent'ten ev aldı...

İlçe Belediyeleri Görevlerinin Devri Haberi

İlçe Belediyeleri Görevlerinin Devri

Büyükşehir belediyelerince işletilen alanlar!

3030 sayılı Kanun hükümleri ile bu Yönetmeliğe göre idare ve işletilmeleri büyük şehir belediyelerine bırakılan yer ve alanlarda zabıta hizmeti ile diğer belediye hizmetleri ve her türlü ruhsat verme iş ve işlemleri büyük şehir belediyelerince yürütülüyor.

    

Bu gibi yer ve alanlardan elde edilecek gelirler ile tahsili gereken vergi, resim ve harçlar da büyük şehir belediyelerine aittir.

    

İlçe belediyelerinin bu yer ve alanlarda herhangi bir görev ve yetkisi yoktur.


İlçe Belediyelerinin Görevleri Nelerdir?

Madde 28 - 3030 sayılı Kanunun 6 ncı maddesinin (A) fıkrası ile büyük şehir belediyelerine bırakılanlar dışında kalan ve yürürlükteki mevzuatla belediyelere verilen bütün görevler ilçe belediyelerince yürütülür.


İlçe Belediyeleri Görevlerinin Devri

Madde 29 - İlçe belediyelerine ait görevlerden bir veya birkaçı;

    a) İlçe belediye meclise kararı...