04 / 05 / 2024

İleri Biyoloji Atık su arıtma tesisi

İleri Biyoloji Atık su arıtma tesisi

Büyükşehir Belediyesi Yenikapı'ya denizi doldurarak 1 milyon kişilik miting alanı yapacak ve alanın altına 2.5 milyon nüfusun atık suyunun arıtılacağı İleri Biyolojik Arıtma Tesisi kuracak

Batı Atık Su İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'nde çalışmalar başladı!

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (TESKİ) İller Bankası işbirliği ile yürüttüğü Batı Atık Su İleri Biyolojik Arıtma Tesisi projesinde fore kazık çalışması başladı.

Yenişehir İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin alt yapısıyla birlikte 33 milyon TL harcayarak yaptığı "Yenişehir İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi" düzenlenen törenle hizmete açıldı. Arıtma tesisi, günlük 7 bin ton kapasiteli hizmet verebilecek.

Çiğli İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’ne ek ünite inşa ediliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’nin kapasitesini yüzde 36 oranında artıracak belediye 88.4 milyon liralık ek ünitelerin inşaatını hızla tamamlıyor.

Kocaeli Katı Atık Bertaraf Tesisi için yer tahsisi onaylandı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Kocaeli’de inşa edilmesi planlanan katı atık bertaraf ve düzenli depolama tesisi için ormanlık alandan yer verilmesi maksadıyla gerekli imzayı attı.

Turgutlu atık su arıtma tesisi ihalesi 30 Nisan'da!

Manisa Su ve Kanalizasyon İşleri (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Manisa'da Yunusemre ve Şehzadeler ilçelerine hizmet verecek atık su arıtma tesisi ile Turgutlu atık su arıtma tesisinin ihalesine hazırlanıyor.

Atık suların kullanılması ilk kez Afyonkarahisar'da başlayacak!

DEVLET Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Akif Özkaldı, Türkiye 'de ilk kez uygulanacak olan "Atık Suların Dezenfekte Edilerek Tarımsal Sulamada Kullanılması Projesi'yle ilgili açıklama yaptı.

Atık sular tarımsal sulamada kullanılacak!

Devlet Su İşleri Genel Müdürü Akif Özkaldı, Türkiye'de ilk uygulanacak "Atık Suların Dezenfekte Edilerek Tarımsal Sulamada Kullanılması Projesi" kapsamında, ilk etapta Afyonkarahisar'da 4 bin dekarlık bir tarım arazisinin sulanacağını bildirdi.

Ergene Nehri'ne 12 atık su arıtma tesisi kurulacak!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Ergene nehrini kurtarmak için harekete geçti. Dere yatağı ıslah çalışmaları başladı. Ağaçlandırılan bölgeye 12 atık su arıtma tesisi kuruluyor. Taşkını ise erken uyarı sistemi haber verecek.

Dilovası İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi'nin temeli atıldı!

Dilovası’nda düzenlenen temel atma töreni ile başta Dilovası İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi olmak üzere Dil Deresi Islahı, Gölcük Hisardere ve Karamürsel Tepeköy Göleti’nin temelleri Veysel Eroğlu’nun katılımıyla atıldı.

Migros Entegre Atık Yönetim Planı oluşturacak!

Sürdürülebilir enerji kaynağı olarak elektrik ve ısı enerjisine dönüşebilen biogaz ve kompost üretimini seçen firma, 14 bin 160 ton organik atık ile 1 milyon 416 bin metreküp biogaz elde etti...

Karasu Atık Su Arıtma Tesisleri 11 milyon TL'ye mal olacak!

Karasu Atık Su Arıtma Tesisleri'nin temelinin 20 Temmuz Pazar günü atılacağını açıklayan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkam Zeki Toçoğlu yatırımın 11 milyon lira değerinde olduğunu söyledi.

Karasu Atık Su Arıtma Tesisleri’nin temeli pazar günü atılıyor!

Karasu Atık Su Arıtma Tesisleri’nin temelinin 20 Temmuz Pazar günü atılacağını açıklayan Başkan Toçoğlu, “İlçemize hayırlı olsun. Yaklaşık 11 milyon TL’lik yatırım olan Karasu Atık Su Arıtma Tesisi’nin temelini atıyoruz” dedi.

Karasu atık su arıtma tesisinin temeli 20 Temmuz'da atılıyor!

Karasu Atık Su Arıtma Tesisleri’nin temelinin 20 Temmuz Pazar günü atılacağını açıklayan Başkan Toçoğlu, “İlçemize hayırlı olsun. Yaklaşık 11 milyon TL’lik yatırım olan Karasu Atık Su Arıtma Tesisi’nin temelini atıyoruz” dedi.

İleri Biyoloji Atık su arıtma tesisi Haberi

İleri Biyoloji Atık su arıtma tesisi



İstanbul büyük Şehir Belediyesi'nin denizi doldurularak yaratılacak 1 milyon kişilik yeni meydanın altına, 2.5 milyon nüfusun atık suyunun arıtılacağı İleri Biyolojik Arıtma Tesisi kurulacak. Miting, konser, festival ve fuarlara evsehipliği yapacak olan Yenikapı Meydanı’nda 2 bin 200 otomobil, 760 otobüs park edebilecek.


Büyükşehir Belediyesi çalışmalara başlamak için, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan son onayı bekliyor. Denizyolu, karayolu, metro, hafif raylı sistemler, havaalanı bağlantısıyla toplanmanın ve dağılmanın hızlı ve konforlu olacağı düşünülen Yenikapı Meydanı İstanbul’un yeni gösteri alanı olacak.  Yeni alanda engelliler ve yaşlılar içinde her türlü konfor düşünüldü. Meydanın bitirilmesiyle İstanbul’daki bütün büyük mitingler ve gösteriler burada olacak. İstanbul trafiği bu etkinlikler nedeniyle olumsuz...