28 / 04 / 2024

Dilovası İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi'nin temeli atıldı!

 Dilovası İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi'nin temeli atıldı!

Dilovası’nda düzenlenen temel atma töreni ile başta Dilovası İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi olmak üzere Dil Deresi Islahı, Gölcük Hisardere ve Karamürsel Tepeköy Göleti’nin temelleri Veysel Eroğlu’nun katılımıyla atıldı.



Dilovası’nda düzenlenen temel atma töreni ile başta Dilovası İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi olmak üzere Dil Deresi Islahı, Gölcük Hisardere ve Karamürsel Tepeköy Göleti’nin temelleri Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun katılımıyla atıldı. Yaz aylarındaki kuraklığa rağmen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşlarına su sıkıntısı yaşatmamasının büyük bir başarı olduğunu belirten Bakan Eroğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin ağaç dikmede destan yazdığını vurguladı. Bakan Eroğlu, Kocaeli’de 2060 yılına kadar su sıkıntısı yaşatmayacak olan Karamürsel- İhsaniye ve Hacıdere barajlarının yapılmasına karar verdiklerini müjdeledi.


Temel atma törenine, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Milletvekilleri Zeki Aygün, İlyas Şeker, Mehmet Ali Okur, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Genel Sekreter Doç Dr.Tahir Büyükakın, Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç, AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan Bakan Veysel Eroğlu “Bugün temellerini atacağımız 5 proje gerçekten kentin ihtiyacı olan yatırımlardı. Buradaki İleri Atık Su Arıtma Tesisi’nde elde edilecek gri sular sanayi kuruluşları tarafından kullanılacak. Kocaeli’nin eski halini en iyi bilenlerden biriyim. İzmit Körfez’indeki kirliliği biliyorum. Şimdi nereden nereye geldi. Hükümetimiz döneminde gerçekten Kocaeli’ye büyük yatırımlar yapıldı. 12 yılda 13 milyar yatırım gerçekleştirildi” dedi.



Bizim Kocaeli 


Geri Dön