08 / 05 / 2024

Ilgaz Kayak Merkezindeki oteller

Ilgaz Kayak Merkezindeki oteller

Çankırı Kayak Antrenörleri Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. İmdat Yarım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kayak merkezine hafta sonlarında yoğun ilgi gösterildiğini belirterek, otellerin yüzde 100 dolulukla hizmet verdiğini söyledi.

Ilgaz Dağı'ndaki kayak merkezine yatırım planı!

Ilgaz Dağı'ndaki Ilgaz 2-Yurduntepe Kayak Merkezi'nde incelemelerde bulunan Kastamonu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Zafer Karahasan, Ilgaz 2-Yurduntepe Kayak Merkezi'nde 4 konuda çalışma yapacaklarını söyledi.

Ilgaz Dağı Yurdun Tepe Kayak Merkezi yıl sonu açılıyor! 

Ilgaz Dağı'nda yapımına 2013 yılında başlanan 6 kilometre uzunluğundaki Yurdun Tepe Kayak Merkezi'nin yıl sonu açılması planlanıyor. Tesis için Kültür ve Turizm Bakanlığı 20 milyon liralık kaynak aktardı. 

Kartepe’de otel doluluk oranı yüzde 70'e çıktı!

Kartepe’de, yarıyıl tatilinin başlamasıyla birlikte kayak merkezindeki doluluk oranı yüzde 70’lere çıktı. Renkli görüntülerin oluştuğu pistlerde çocuklar kayak yaparak stres atarken, otel yönetimi güvenlik açışından tüm tedbirlerin alındığını söyledi.

Kartepe'deki kayak merkezinde hafta sonu yoğunluğu!

Kayak merkezindeki otelin genel müdürü Önder Sıkıcıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kartepe’nin en yoğun günlerinden birini yaşadığını belirterek, kapasitelerinin üzerinde ziyaretçiye ulaştıklarını söyledi.

Hasarek Kayak Merkezi 2015 sonunda faaliyete geçecek!

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Hasarek Kayak Merkezi'nin 2015 yılı sonu itibariyle kayak sezonuna yetiştirilmesine yönelik çalışmaların yürütüldüğünü söyledi. Hasarek Kayak Merkezi’ndeki çalışmalara ilişkin bilgiler verdi.

Türkiye'de kayak merkezleri yeterince bilinmiyor!

Soğuk ve yağışlı havanın etkisiyle beyaz kar örtüsünün kapladığı kayak merkezleri gibi kışlık turistik tesislerin bir bölümü, yılbaşı tatilinin de 4 güne çıkmasıyla yüzde 100'lük doluluk oranına ulaştı

Kayak merkezlerinde son durum!

En fazla kar kalınlığı 160 santimetreyle Uludağ, en düşük 25 santimetreyle Davraz ve Sarıkamış kayak merkezlerinde ölçüldü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Uludağ'da 82 santimetre kar ölçüldü

Kartalkaya'da kayak merkezleri doldu!

Bolu'da etkili olan kar yağışının ardından kayak merkezinde kar kalınlığı bir metre 30 santimetreye ulaştı. Kayak merkezinde bulunan pistlerin tamamında kayak yapılmaya başlandı.

Yıldız Dağı kayak turizmine hazırlanıyor!

Sivas Valisi Alim Barut ve bazı protokol üyeleri, Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nde incelemelerde bulundu.Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi, kayak sezonuna hazırlanıyor.

Ilgaz Dağı'nda oteller yüzde 100 doluluğa ulaştı!

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Ilgaz Dağı'ndaki otellerin, yılbaşı rezervasyonlarında yüzde 100 doluluğa ulaştığı bildirildi. Ilgaz Dağı'nda kar kalınlığının 45 santimetreye ulaşması, otel işletmecilerinin yüzünü güldürdü.

Ilgaz ve Kartalkaya'da kayak sezonu başladı!

Çankırı Kayak Antrenörleri Derneği Başkanı İmdat Yarım, "Kar kalınlığının yeterli seviyeye ulaşmasının ardından bölgede kayak sezonu açıldı. Yılbaşının yaklaşmasıyla oteller doldu, işletmeciler durumdan memnun" dedi.

Türkiye kayak merkezleri sayısında dünyada 18'inci sırada!

Türkiye'de 10 yıl önce Aralık-Ocak-Şubat aylarında 2,7 milyon ziyaretçi ağırlanırken, bu rakam 2014 itibarıyla 4,8 milyon kişiyi aştı. Ayrıca raporda Türkiye'nin kayak merkezleri sayısında dünyada 18'inci sırada yer aldığı da kaydedildi.

Erciyes'te kayak, Kapadokya'da kültür turizmi!

Peri bacaları ve balonlarıyla ünlü Kapadokya ile 300 milyon avroluk master planının hayata geçirildiği Erciyes Dağı Kayak Merkezi aynı turizm paketi içinde de pazarlanmaya başlandı.

Ilgaz Kayak Merkezindeki oteller Haberi

Ilgaz Kayak Merkezindeki oteller


Türkiye'nin önemli kış turizm merkezleri arasındaki Ilgaz Kayak Merkezi'nde oteller, hafta sonunda yüzde 100 doluluğa ulaştı


Hafta sonunu fırsat bilen tatilciler, Ilgaz'a ilgi gösterdi. Kayak merkezindeki yoğunluk, turizm işletmecilerinin yüzünü güldürdü.


Çankırı Kayak Antrenörleri Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. İmdat Yarım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kayak merkezine hafta sonlarında yoğun ilgi gösterildiğini belirterek, otellerin yüzde 100 dolulukla hizmet verdiğini söyledi.


Çankırı çevresindeki illerde yaşayan kişilerin Ilgaz'ı tercih ettiğini kaydeden Yarım, "Ilgaz'a genellikle Ankara ve İstanbul gibi illerden turistler geliyor. Bu hafta Yıldıztepe ve Doruk Otel'de yer kalmadı. Günübirlik gelenler de var, yaklaşık kayak merkezinde 500 kişi bulunuyor. Hafta sonunu fırsat bilen vatandaşlar, kayak, snowboard ve kızak yaparak hafta sonunu değerlendiriyor'' diye...