06 / 05 / 2024

İlhan Tılsım Tanberk isviçre şato

İlhan Tılsım Tanberk isviçre şato

Türk iş insanı İlhan Tılsım Tanberk ile evli olan Liechtenstein Krallık hanedanı üyesi Prens Rudolf von Lichtenstein, İsviçre’nin en eski saraylarından Marschlins Şato’sunun sahibi oldu. 

İlhan Tılsım Tanberk ve Prens Rudolf İsviçre'de şato satın aldı! 

Türk iş insanı İlhan Tılsım Tanberk ile evli olan Liechtenstein Krallık hanedanı üyesi Prens Rudolf von Lichtenstein, İsviçre’nin en eski saraylarından Marschlins Şato’sunun sahibi oldu. 

Türk müteahhitlerinin gözü 4 ülkede!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Leyla İlhan, bugünkü yazısında Türk müteahhitlik firmalarının Suudi Arabistan, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerdeki faaliyetlerini değerlendirdi. İşte o haber..

Türk müteahhitleri Euro pazarına giriyor!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Leyla İlhan, bugünkü yazısında Türk müteahhitlerin gurbetçilere ev satmak için harekete geçtiğini anlattı. İlhan, konut satışlarının daha da artacağını ifade etti.

Türkiye Müteahhitler Birliği Genel Merkezi LEED Platin sertifikası aldı!

TURKECO’nun LEED danışmanlığını yaptığı “Türkiye Müteahhitler Birliği Projesi” LEED Platinum sertifikası aldı. İnşaat ve malzeme sektörünün gelişimine katkıda bulunan ve yerel malzemelerin kullanımını teşvik eden, bir 'entegre tasarım' ürünüdür...

Türkiye Müteahitler Birliği binası, Yılın En İyi Uluslararası Projesi ödülüne layık görüldü!

Ankara''daki Türkiye Müteahitler Birliği (TMB) binası, İngiltere'nin en prestijli mimarlık ödüllerinden biri olan Building Awards 2014'te " Yılın En İyi Uluslararası Projesi " ödülüne layık görüldü.

Irak'ta Süleymaniye 60 Metre Caddesi'ni Türk müteahhitler inşa edecek!

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Süleymaniye kentindeki 415 milyon dolarlık projenin, Türk müteahhitlerine verildiği bildirildi. Süleymaniye Valiliği tarafından projelendirilen "60 Metre Caddesi'nin" yapım anlaşması düzenlenen törenle imzalandı...

Türkiye Müteahitler Birliği binası Building Awards 2014'te ödül aldı!

Avcı Architects tarafından tasarlanan Ankara'daki Türkiye Müteahitler Birliği (TMB) binası, İngiltere'nin en prestijli mimarlık ödüllerinden biri olan Building Awards 2014'te "Yılın En İyi Uluslararası Projesi" ödülüne layık görüldü.

Mithat Yenigün Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı oldu!

Türkiye Müteahhitler Birliği'nin (TMB) 31. Olağan Genel Kurulu'nda Yenigün İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Yenigün yeni başkan seçildi. Mithat Yenigün, 3 yıl süreyle görev yapacak...

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Yönetmeliği Değişikliği!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2 Mayıs 2014 tarihinde 28988 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelik kapsamında yapılan değişiklikler...

Mithat Yenigün, Türkiye Müteahhitler Birliği'nin yeni başkanı oldu!

Yenigün İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Yenigün Türkiye Müteahhitler Birliği’ nin yeni başkanı seçildi. Mithat Yenigün, 3 yıl başkanlığı yürüten Emin Sazak’ tan görevi devraldı...

Mithat Yenigün Türkiye Müteahhitler Birliği'nin yeni başkanı seçildi!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanlığı'na Yenigün İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Yenigün seçildi.Yenigün, "Yaratacağımız sinerjiyle, sorunlarımızı tek tek aşarak, çok daha güçlü, etkili ve iddialı bir sektör haline geleceğimizden şüphem yok"

Türkiye Müteahhitler Birliği'nin yeni başkanı Mithat Yenigün oldu!

Yenigün İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Yenigün Türkiye Müteahhitler Birliği’ nin yeni başkanı seçildi. Mithat Yenigün, 3 yıl başkanlığı yürüten Emin Sazak’ tan görevi devraldı...

Yingli Solar Türkiye Müdürü Uğur Kılıç İTÜ’de güneş enerjisini anlatacak!

Yingli Solar Türkiye Müdürü Uğur Kılıç, İTÜ Elektrik Mühendisliği Kulübü’nün bu yıl 4’üncüsünü düzenleyeceği Temiz Enerji Günleri (TEG) etkinliğine konuşmacı olarak katılarak “Türkiye’de Güneş Enerji Potansiyeli ve Yatırımlar” hakkında konuşacak.

İlhan Tılsım Tanberk isviçre şato Haberi

İlhan Tılsım Tanberk isviçre şato

2012 senesinde Çırağan Sarayı’nda büyük bir düğünle dünya evine giren Liechtenstein Kralı’nın yeğeni Prenz Rudolf ile Sinter Metal’in varisi Tılsım Tanberk, İsviçre'de şato satı aldı. 

Hürriyet'ten Ali Mercimek'in haberine göre;  uzun zamandır satılık olan fakat yasal nedenlerden dolayı alıcı bulamayan 13’üncü yüzyıldan kalma Marschlins Şato’suna Rudolf von Liechtenstein ile eşi Tılsım Tanberk talip oldu. 

Graubünden Kanton’undaki yüzlerce hektar arazi üzerinde yer alan şatonun satış fiyatı belirtilmezken İstanbul’da ikamet ettikleri ifade edilen çiftin, şato ve arazisini yasalar gereği kendilerinin kullanmak zorunda olduğu aktarıldı. İlk olarak Kanton İdaresi tarafından müze yapılması için satın alınmak istenen, fakat yüksek maliyet sebebiyle vazgeçilen kale görünümlü tarihi şatonun Orta Çağ’dan kalma, orjinalliğini kaybetmeden günümüze kadar korunduğu belirtildi. 

Gözlerden uzak hayat 

Önceki sahiplerinin de hep kraliyet ailelerinden olduğu...