06 / 05 / 2024

Ilıca tesis inşaatı

Ilıca tesis inşaatı

Gölcük ilçesindeki tarihi ılıcada tesis inşaatı sırasında yapılan arkeolojik kazıda, 2. yüzyıla ait, üzerinde tanrıça Kibele ve Hermes figürleri olan mermer kaide ortaya çıkarıldı

Yeşil Group Yapı İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yeşil Group Yapı İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Sultangazi'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Çetin Yıldız, Hikmet Gökçe ve Yeşil D İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ortaklığında kuruldu.

Karlıca Gayrimenkul İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Karlıca Gayrimenkul İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Pendik'te 79 milyon TL sermaye bedeli ile Hacı Mustafa Narman tarafından kuruldu.

Çamlıca Kass İnşaat Turizm Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çamlıca Kass İnşaat Turizm Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Fatih Çamlıca tarafından kuruldu.

Bodrum Belediyesi, Cengiz İnşaat'a verdiği 60 yapı ruhsatını iptal etti

Cengiz İnşaat'ın Bodrum Belediyesi'nden aldığı yapı ruhsatları iptal edildi. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum'un Gökburun mevkiinde yapılması planlanan turistik tesis inşaatı için verilen 60 yapı ruhsatının iptal edildiğini açıkladı. Cengiz İnşaata verilen ruhsatın Bodrum Belediye Meclisi

Ca Proje İnşaat Metal Elektrik Otomotiv Petrol Ürünleri Mobilya Limited Şirketi kuruldu!

Ca Proje İnşaat Metal Elektrik Otomotiv Petrol Ürünleri Mobilya Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 400 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Çiçek tarafından kuruldu.

Balıkesir'de inşaat temelinden çıkan yüzlerce bombanın sırrı ortaya çıktı

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde bir inşaat alanında yapılan temel kazısında 831 adet el bombası bomba ortaya çıktı.

AB’nin Yeşil Mutabakat kanunu inşaat malzemeleri sektörünü nasıl etkileyecek?

24 Haziran 2021 tarihinde kanunlaşan Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatı – EU Green Deal’ yasası inşaat malzemeleri sektörünü nasıl etkileyecek?

Kocaeli Darıca'da inşaat kazası: 1 yaralı!

Kocaeli'ye bağlı Darıca'da inşaatın iskelesi çökmesi sonucunda bir işçi yaralandı. 

Hatay'da inşaat iskelesi çöktü! 2 işçi yaralandı!

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde bir inşaatın iskelesinin çökmesi sonucunda inşaatta çalışan 2 işçi yaralandı.

Siirt'te ilçe otogarı inşaatı başladı!

Siirt Belediyesi, 6 ilçe ve 5 beldeye hizmet verecek ilçe otogarında inşaat çalışmaları için düğmeye bastı.

Yusufeli'ndeki baraj inşaatındaki şantiye meclis gündeminde!

Artvin'in Yusufeli ilçesindeki baraj inşaatındaki şantiye ve karantina koşulları meclis gündemine taşındı. CHP'li Bayraktutan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Gazipaşa'da çatıdan düşen inşaat işçisi ağır yaralandı!

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde çatı inşaatında çalışan inşaat işçisi Murat Uysal, dengesini kaybederek, kafa üstü yere düştü. Murat Uysal'ın durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Tandoğan-Keçiören Metrosu Bağlantı Yolu İnşaatı ihalesi TBMM'de!

Rize-İspir Yolu-İyidere Ayrımı-İkizdere il yolu ikmal inşaatı ihalesine dair bazı veriler meclis gündemine taşındı. CHP'li Baltacı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ilıca tesis inşaatı Haberi

Ilıca tesis inşaatı


Kocaeli'nin Gölcük ilçesindeki tarihi ılıcada tesis inşaatı sırasında yapılan arkeolojik kazıda, 2. yüzyıla ait, üzerinde tanrıça Kibele ve Hermes figürleri olan mermer kaide ortaya çıkarıldı. 

     Gölcük Belediyesi sponsorluğunda Kocaeli Müze Müdürü İlksen Özbay tarafından Yazlık Ilıcası'nda yapılan arkeolojik kazı sırasında, önceki çalışmalarda ortaya çıkarılan hamam ve sağlık merkezi içindeki havuzda mermer kaide bulundu. 

     Üç tarafında rölyefler bulunan kaidenin temizlenmesiyle yandaki figürlerin mitolojide ''tanrıların habercisi'' olarak bilinen Hermes'e, ortadaki figürün ise mitolojik tanrıça Kibele'ye ait olduğu tespit edildi. 

     Söz konusu eserin Kocaeli'de ilk olduğu, kurtarma kazısı bitiminde temizliği yapılarak yerinde teşhir edileceği öğrenildi. 

   ...