27 / 04 / 2024

ılısu barajı ne zaman bitecek

ılısu barajı ne zaman bitecek

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca desteklenen "Dicle Nehri ve Garzan Vadisinin Çevre Jeomorfoloji Projesi" kapsamında, yapımı süren Ilısu Barajı'nın suları altında kalacak yerlerin coğrafi özellikleri araştırılarak, veriler kayıt altına alınacak.

Ilısu Barajı'nın yüzde 80'i tamamlandı!

Ilısu Barajı ve HES'in yüzde 80'i tamamlandı - Bugüne kadar 4 milyar 130 milyon lira harcama yapılan Ilısu Barajı ve HES inşaatı ile yılda 920 milyon lira ülke ekonomisine fayda sağlanması amaçlanıyor

Ilısu Barajı ve HES'in yüzde 80'i tamamlandı!

GAP'ın en önemli yatırımları arasında yer alan ve enerji bakımında ülkeye büyük bir katkı sağlaması beklenen Ilısu Barajı ve HES 'in yüzde 80'i tamamlandı...

Ilısu Barajı 2015 yılı sonunda su tutmaya başlayacak!

Dicle Nehri üzerinde 8 yıl önce yapımına başlanan Türkiye'nin hidroelektrik üretiminin yüzde 10’unu sağlayacak Ilısu Barajı ve HES'te fiziki gerçekleşme yüzde 72'ye ulaştı. Ilısu Barajı 2015 yılı sonunda su tutmaya başlayacak...

Steiner fön makinesi en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar? 15 Mart 2023 fiyat listesi

Alman kalitesinde üretilmiş ve kendisini kanıtlamış ''Steiner fön makinesi'' Türkiye satış fiyatları merak ediliyor. İnternette araştırma yapan vatandaşlara özel fiyat araştırmasını haberimizden okuyabilirsiniz. Peki Steiner fön makinesi en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar?

Bosch buzdolabı en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar? 13 Mart 2023 fiyat listesi

Bosch kendini kanıtlamış ve yılların tecrübesi ile tekrar karşınıza çıkıyor. Beyaz eşya denildiğinde ismi kadim bir geçmişe sahip olan markanın buzdolapları da fiyatı araştırılan ürünler arasında. Peki Bosch buzdolabı en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar?

Altus çamaşır makinesi en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar? 13 Mart 2023 fiyat listesi

Altus çamaşır makinesi Mart ayında da fiyatı merak edilen ürünler arasında. Bir evin vazgeçilmezi olan çamaşır makineleri için en uygun fiyatlı olanı boşuna aramayın Biz sizin için araştırdık. Peki Altus çamaşır makinesi en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar?

Karaca Air Pro Konuşan Airfryer en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar? 09 Mart 2023 fiyat listesi

Doğru fritözü ararken Karaca Konuşan Airfryer'a bakmayı unutmayın. Birçok kişi, yiyecekleri iyi pişirebilen bir havayla kızartma makinesi ister. İşte sizE fırsat!  Peki Karaca Air Pro Konuşan Airfryer en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar?

Ventoso Fön Makinesi en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar? 08 Mart 2023 fiyat listesi

 Ventoso Fön Makinesi saçlarınıza istediğiniz şekli hacmini bozmadan saçlarınızı yıpratmadan vermenin adı Ventoso   Peki Ventoso Fön Makinesi en uygun fiyata nerede satılıyor? özellikleri ne? İşte detaylar..

Vestel Buzdolabı en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar? 01 Mart 2023 fiyat listesi

 Vestel Buzdolabı Hem üstün ve son teknoloji fonksiyonlar hem de temizlik açısından piyasada ön planda tutulan Vestel için fiyat araştırması yapılıyor.  Peki Vestel Buzdolabı en uygun fiyata nerede satılıyor? özellikleri ne? İşte detaylar..

Tecno Pova Neo 2 en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar? 01 Mart 2023 fiyat listesi

Tecno Pova Neo 2 fiyat performans cihazları arasında en çok tutulan ürünlerde en başta gelen Tecno Pova Neo 2 uygun fiyatlarla haberimizde bulabilirsiniz. Peki Tecno Pova Neo 2en uygun fiyata nerede satılıyor? özellikleri ne? İşte detaylar..

Powertec saç kurutma makinesi en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar? 01 Mart 2023 fiyat listesi

Duş alınca en zevk alınan şey saç kurutmak fön çekmek. E saç kurutma makineniz ne kadar kuvvetliyse saçlarınız o kadar hacme kavuşur. Powertec saç kurutma makinesi ile size destek olmak istedik.  Peki Powertec saç kurutma makinesi en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar?

Regal No-Frost Buzdolabı en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar? 27 Şubat 2023 fiyat listesi

Regal No-Frost Buzdolabı besinleri muhafaza etmenin en fiyat performans ismi Regal, verimli çalışmasıyla kullanıcının takdirini alıyor.  Peki Regal No-Frost Buzdolabı en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar? 27 Şubat 2023 fiyat listesi

Samsung Galaxy M12  en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar? 26 Şubat 2023 fiyat listesi

Samsung Galaxy M12  Android camiasının zrivesinde yer alan Samsung Galaxy serisi 'Samsung Galaxy M12' akıllı telefon ile cep dostu olmaya devam ediyor. w Peki Samsung Galaxy M12  en uygun fiyata nerede satılıyor,özellikleri ne? İşte detaylar..

Bosch Bulaşık Makinesi en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar? 25 Şubat 2023 fiyat listesi

 Bosch Bulaşık Makinesi özellikleri ve yapısı itibari ile evlerin ve hanımların vazgeçilmezi oluyor. Çalışma verimi Şubat ayı için fiyat araştırmasına neden oldu.  Peki Bosch Bulaşık Makinesi en uygun fiyata nerede satılıyor? özellikleri ne? İşte detaylar..

Airfel Inverter Klima en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar? 25 Şubat 2023 fiyat listesi

Airfel Inverter Klima sessiz modu ile sizi hiç bir zaman rahatsız etmeyen sessiz modu ile varlığından haberiniz bile olmayacak. Peki Airfel Inverter Klima en uygun fiyata nerede satılıyor,özellikleri ne? İşte detaylar..

Beko Bulaşık Makinesi en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar? 17 Şubat 2023 fiyat listesi

Bulaşık makinesini yenilemek isteyenler için Beko Bulaşık Makinesi,hijyenmax özelliği,ayarlanabilir sepeti sahip olduğu 6 yıkama programı ile öne çıkıyor. Peki Beko BM 6047 Bulaşık Makinesi en uygun fiyata nerede satılıyor,özellikleri ne? İşte detaylar..

ılısu barajı ne zaman bitecek Haberi

ılısu barajı ne zaman bitecek

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca desteklenen "Dicle Nehri ve Garzan Vadisinin Çevre Jeomorfoloji Projesi" kapsamında, yapımı süren Ilısu Barajı'nın suları altında kalacak yerlerin coğrafi özellikleri araştırılarak, veriler kayıt altına alınacak.


Batman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülriz Kozbe tarafından hazırlanan, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca desteklenen proje ile baraj gölü altında kalacak bölgenin coğrafi özellikleri araştırılarak, kültür varlıklarının tespiti ve envanterinin çıkarılması amaçlanıyor.


Prof. Dr. Kozbe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ilısu Barajı'nın tamamlanması ve su tutulmasıyla yukarı Dicle Vadisi denilen büyük vadide birçok arkeolojik eserle birlikte coğrafi unsurların da sular altında kalacağını söyledi.


Projenin Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle bu yıl hayata geçirildiğini aktaran Kozbe, Raman-Gercüş, Kıra Dağı ve Garzan Vadisi gibi üç farklı bölgede gerçekleştirilen yüzey ve jeomorfoloji araştırmaları ile sular...