22 / 07 / 2024

ilk çelik cami

ilk çelik cami

Üsküdar Altunizade'de yapımı süren Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi, 500 ton çelik kullanılarak inşa ediliyor. Türkiye'nin ilk çelik camisi olacak caminin inşaatı 2 yıldır devam ediyor..

Türkiye'nin ham çelik üretimi 14 ay sonra ilk kez arttı!

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği’den ham çelik üretimine ilişkin açıklama geldi. Buna göre, Türkiye'nin ham çelik üretiminde 14 ay sonra ilk defa artış olduğu öğrenildi.

Demir-çelik sektörleri 2023'ün ilk yarısında ihracatın yüzde 12,7'sini üstlendi! Demir fiyatları 27 Temmuz 2023!

Demir-çelik sektörleri Haziran'da Türkiye ihracatına 2,3 milyar dolarlık destek verirken 2023'ün ilk 6 ayında ise 13,6 milyar dolarlık ihracata imza atan sektörler, küresel talepteki durgunluğa rağmen Türkiye ekonomisine önemli katkı sağladı.

Şemsi Paşa Cami'nde çelik konsol sistemi uygulaması başladı!

Çalışmalarına devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi, boğazın en özel yapılarından Şemsi Paşa Cami’ni ve Üsküdar sahilini tahrip eden 2015 tarihli proje yerine, sökülüp takılabilen çelik konsol sistemi uygulamasını başlattı. 

TOKİ Ankara Cinderesi Projesi'nde ilk kazma vuruldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Altındağ Belediyesi'nin beraber çalıştığı Feridun Çelik Mahallesi sınırlarında bulunan 'Cinderesi Kentsel Dönüşüm Projesi' bölgesinde, inşa edilecek 451 konut için ilk kazma vuruldu...

Çelik evlerin ömrü ne kadar ?

Elazığ’daki depremden sonra kalitesiz beton kullanılmasının meydana getirdiği hasarların fazla olması nedeniyle farklı malzemelerle inşa edilen evler gündeme geldi. Bunların başında ilk etapta akıllara çelik evler geliyor.

Demir-çelik hisseleri ne kadar cazip?

Demir-çelik şirketlerinin kârları ilk çeyrekte geriledi. Hammadde fiyatlarındaki dalgalanma ve azalan iç taleple kârlılıklardaki gerileme sürebilir. İç talep toparlanırsa hisseler cazip hale gelebilir. ABD-Çin ticaret savaşının bitmesi de sektörü destekleyebilir...

Cumhuriyet tarihinin ilk külliyesi Bursa'da inşa ediliyor! 

Külliye konsepti, Cumhuriyet tarihinde ilk kez Bursa'da inşa edilecek. Bursa Diyanet Din Eğitimi Külliyesi içerisinde, anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise, akademi, sosyal tesisler, barınma birimleri ve uygulamalı eğitim yapılacak bir cami barındıracak.

Arçelik’ten Dawlance markasıyla Pakistan'a ilk mağaza!

Dawlance’ı satın alarak 2016 yılında dünyanın en kalabalık nüfusuna sahip ülkelerinden olan Pakistan pazarına adım atan Arçelik, ülkedeki ilk mağazasını açtı.

ABD'nin çelik kararına Türkiye'den ilk açıklama: Tüm engeller kalksın!

ABD'nin Türkiye'den yaptığı çelik ithalatına uyguladığı yüzde 50 oranındaki gümrük vergisini yüzde 25'e indirmesinin ardından Türkiye'den konuyla ilgili ilk açıklama geldi

1915 Çanakkale Köprüsü’nde montaj işlemlerine geçildi!

Tamamlandığında dünyanın en geniş açıklıklı asma köprüsü olacak 1915 Çanakkale Köprüsü’nde ilk çelik şaftın montajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yapıldı.

Cami Tasarımı Fikir Yarışması başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, “Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Mühendislik, Kentsel Tasarım Projeleri, Şehir ve Bölge Planlama ve Güzel Sanat Eserleri Yarışmaları Yönetmeliği” doğrultusunda "Şehir ve cami estetiği açısından ilk olma özelliğine sahip “Cami Tasarım Fikir Yarışması” düzenliyor.

Çin’in çelik üretimi 2018 Ocak-Kasım döneminde yüzde 8,3 arttı!

Çin'in çelik üretimi 2018 yılının ilk 11 aylık döneminde yıllık yüzde 8.3 artışla 1.01 milyar tona yükseldi...

AB'nin çelik ithalatı kısıtlaması, Rus ve Türk şirketlere yaradı!

AB'nin getirdiği geçici çelik ithalatı kısıtlamasının Türkiye ve Rusya'ya yaradığı ve iki ülkenin ilk 9 aydaki ihracatının yüzde 56-57 arttığı belirtildi...

ilk çelik cami Haberi

ilk çelik cami

Üsküdar Altunizade'de yapımı süren Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi, 500 ton çelik kullanılarak inşa ediliyor. 2 yıldır yapımı devam eden cami hakkında bilgi veren Proje Müdürü Bayram Saraçoğlu, "Caminin kubbesi Osmanlı kubbesi ama kubbedeki girift onikigenlerin dönüşleri de Selçuklu mimarisinden bir sentez. Tamamen çelik konstrüksiyon üzerine dizayn edilmiş bir cami. Kubbede 3 helezonik spiral şeklinde camların oluşu da yine bir ilk. Kubbenin en üstünde kristal camdan üretilmiş bir alemimiz var, bu da bir ilk. Türkiye'de belki de dünyada bunun bir benzeri yok. Helezonik camlar içeriye gün ışığını alacak. Bu da ilk kez uygulanacak. Kubbe çapımız yine Türkiye'de bir ilk. İçten içe kubbeyi net 32 metre olarak değerlendirebiliriz" dedi. Caminin altında 2 katta otopark, 2 katta ise derslikler var. Konferans...