04 / 05 / 2024

ilk formula aracı Yıldız Teknik Üniversitesi

ilk formula aracı Yıldız Teknik Üniversitesi

Yıldız Teknik Üniversitesi, 38 ülkeden 106 kişinin katıldığı ENGINEERS yarışmasına kendi tasarladığı yerli formula aracıyla katıldı. Üç yıldır süren çalışmaların ardından tamamlanan formula aracı Yıldız Teknik'e başarı getirdi.

İlk defa ev alacaklara 1.20 faiz ve 15 yıl vade fırsatı! Yeni konut kredisi kampanyası ne zaman başlayacak?

Yeni konut kredisi kampanyası merakla bekleniyor. Kamu yetkililerinin son aylarda dile getirdiği ‘Konutu yatırım aracı olmaktan çıkaracağız’ söyleminde ilk somut adım, geçen ay kredi kısıtlaması ile atıldı. Peki 1.20 faiz ve 15 yıl vadeli kampanyanın detayları belli mi? 

Gebze OSB-Darıca Sahili Hattı için özel tasarlanan sürücüsüz metro aracı hazır! İlk yerli ve milli sürücüsüz metro aracı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gebze OSB-Darıca Sahili Hattı için özel olarak tasarlanan sürücüsüz metro aracının milli teknoloji vizyonunun en güzel örneklerinden ve ürünlerinden biri olduğuna dikat çekerek, sefere çıkmaya hazır olduğunu dile getirdi. 

Sakarya'da 2023'ün ilk yarısında üretilen her 5 araçtan 4 tanesi dünya yollarında!

Sakarya'da 2023 yılının ilk yarısında üretilmiş olan 129 bin 416 aracın yüzde 81,1'ine denk gelen 105 bin 21 tanesi yurt dışına gönderildi.

Altın, yılın ilk yarısında diğer yatırım araçlarını geride bırakarak yüksek getiri sağladı! 

Altın, yılın ilk 6 ayında önemli bir yatırım aracı olarak öne çıktı ve gram ile Cumhuriyet altını yüzde 45'lik bir getiri sağlayarak şampiyon oldu. Euro ve dolar karşısında değer kazanma oranları da dikkate değer düzeydeydi. 

İŞKUR 2023'ün ilk yarısında yarım milyondan fazla kişiyi işle buluşturdu!

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), 2023 yılının ilk altı aylık döneminde toplamda 584 bin kişinin istihdamına aracılık etti.

Türkiye otomobil piyasasına hızlı giriş yapan Tesla ilk satışını yaptı! Tesla Model Y ne kadar?

Otomobil piyasasında yoğun ilgi gören Türkiye'ye ise Nisan ayında giriş yapan Tesla'nın Model Y aracının ilk teslimi yapıldı. Peki, Tesla Model Y ne kadar? İşte detaylar...

İşte borsanın ilk çeyrek performansı! En çok kazandıran ve kaybettiren hisseler hangisi? Yıl sonu endeks ne olur?

Borsa İstanbul BIST 100 endeksi yılın ilk çeyreğinde yatırımcılarını hayal kırıklığına uğrattı. Üç ay sonunda yüzde 12,6 oranında değer kaybeden endeksin, yılın geri kalanında ve seçimlerin ardından nasıl bir seyir izleyeceği merak ediliyor. İşte, aracı kurumların tahminleri…

Altın uzmanı İslam Memiş yeni gözde yatırım aracını ilk kez açıkladı! Dünya bunu konuşacak! 

Altın uzmanı İslam Memiş, yeni gözde yatırım aracını ilk kez açıklayarak ''dünya bunu konuşacak'' diyerek yatırıcıları şaşkına çevirdi...

Dünya devi o modeli dünyada ilk kez Türkiye’de üretilecek! Dünyanın gözü o şehirde olacak!

Dünya devi Toyota, ilk şarj edilebilir hibrit aracını yeni Toyota C-HR'yi Dünyada ilk kez Sakarya'da üretecek. Toyota, Sakarya'da senede 75 bin adet batarya üretimine de imza atacak.

Kripto paralar Ocak ayının ilk yarısının galibi oldu!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Ocak ayının ilk yarısında kripto paralar en çok getiri sağlayan yatırım aracı oldu. İşte kripto paralar ile ilgili son dakika detayları...

Aynes Gıda'yı satın alan Tarım ve Kredi Kooperatifleri'nden ilk açıklama geldi! Türkiye'nin ünlü süt markasıydı

Türkiye'de ünlü markalar arasında yer alan Aynes Gıda, TMSF aracılığıyla Tarım ve Kredi Kooperatifleri'ne satıldı. Devralma işleminin ardından ilk açıklamayı yapan ürkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın, sektörde ciddi bir oyuncu olacaklarını söyledi.

Honda’nın ilk SUV modeli ortaya çıktı!

Honda, yeni yüzde 100 elektrikli SUV modeli Prologue'u bugün resmi olarak meraklılarına tanıttı. 2024'te satışa sunulması beklenen yeni modeli Honda Prologue, markanın Kuzey Amerika pazarındaki ilk elektrikli SUV aracı da olacak.

Türkiye’de bir ilk! Kuveyt Türk Dijital Araç Finansmanı’nı başlattı

Kuveyt Türk’ten Türkiye’de bir ilk geldi. Sahip olmak istediğiniz araç için Kuveyt Türk Mobil'den Dijital Araç Finansmanı'na başvurabilir ve aynı zamanda dijitale özel cazip oranlar ile bütçenizi zorlamadan istediğiniz aracı satın alabilirsiniz. İşte detaylar…

ilk formula aracı Yıldız Teknik Üniversitesi Haberi

ilk formula aracı Yıldız Teknik Üniversitesi

Yıldız Teknik Üniversite'sinin en büyük topluluğu olan ve Türkiye'nin en aktif bilim ve teknoloji kulübü seçilen Makine Teknolojileri Kulübü 3 yıldır sürdürdükleri çalışmalarının ardından yerli formula aracını tamamladı.


Yapılan bu yerli formulua aracı, her sene ENGINEERS (Imeche) tarafından düzenlenen, bu sene 38 ülkeden 106 takımın katıldığı uluslararası bir yarış olan Formula Student Race'de yarıştı.



Yıldız Teknik Üniversitesi, 2012 yılında katıldığı Class 2 yarışmasında projelerini tanıtmış ve maliyet sunumunda 6.sıraya, genel değerlendirmede 12.sırada yer almıştı.


Class 2 yarışmasından sonra, Makine Teknolojileri Kulübü olarak çalışmaya devam eden Yıldız Teknik Üniversitesi, 9 ile 13 Temmuz arasında katıldığı ENGINEERS (Imeche) yarışmasında yerini aldı.


İlk kez bir Türk takımının kabul edildiği yarışmada, ilk yerli formula aracıyla katılan Yıldız Teknik üniversitesi yarışma dahilindeki Technical İnspection ve Chasiss kurallarını...