28 / 04 / 2024

Altın, yılın ilk yarısında diğer yatırım araçlarını geride bırakarak yüksek getiri sağladı! 

Altın, yılın ilk yarısında diğer yatırım araçlarını geride bırakarak yüksek getiri sağladı! 

Altın, yılın ilk 6 ayında önemli bir yatırım aracı olarak öne çıktı ve gram ile Cumhuriyet altını yüzde 45'lik bir getiri sağlayarak şampiyon oldu. Euro ve dolar karşısında değer kazanma oranları da dikkate değer düzeydeydi. 



Altın, yılın ilk 6 ayında önemli bir yatırım aracı olarak öne çıktı ve gram ile Cumhuriyet altını yüzde 45'lik bir getiri sağlayarak şampiyon oldu. Bu dönemde Euro, Türk Lirası karşısında yüzde 40,76 değer kazanırken, dolar yüzde 37,56 değer kazandı. Buna karşın, Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi sadece yüzde 4,5'luk bir prim yaparak düşük bir performans sergiledi.

Piyasa Stratejisti Tuncay Turşucu, gram altın yatırımlarını değerlendirirken önemli bir tüyo verdi: Gram altını hesaplarken ons altın ile dolar kuru faktörlerine dikkat etmek gerekiyor. Ons altının zayıf olduğu dönemlerde gram altında düşüşler yaşanabileceğini, aynı zamanda yukarı yönlü hareketlenme olmadığı sürece daha da aşağı seviyelere inebileceğini belirtti. Kısa vadede ons altında büyük hareketler beklenmediği ve sınırlı dalgalanmaların yaşanabileceği ifade edildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön