19 / 05 / 2024

ilk gemi tüneli detayları

ilk gemi tüneli detayları

Norveç, 315 milyon dolarlık dev bir tünel projesine başlıyor. Tünelin 1,7 kilometre uzunluğunda, 26 buçuk metre genişliğinde ve 37 metre yükseklikte olması planlanıyor.

Yeni Zigana Tüneli'nin havalandırma sistemi Avrupa'da ilk olacak!

Türkiye'nin mega projelerinden biri olan ve yapımı devam eden Trabzon-Gümüşhane yolundaki Zigana Tüneli, havalandırma sistemleriyle Avrupa'da bir ilk olacak.

Badal Tüneli 2021'de açılacak!

Amasya Çevre Yolu'nda incelemeler yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Badal Tüneli'ni de inşallah önümüzdeki yılın ilk aylarında açmayı planlıyoruz" dedi.

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nde ihale aşamasına geçiliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan,"Dünyada ilk olmak üzere tek geçişte, tek tünel halinde, 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nin planlamalarını tamamladık, yakında ihale aşamasına geleceğiz." dedi.

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli ihalesine YİD modeliyle çıkılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi'nin dünyada bir ilk olduğunu söyledi. Turhan, projenin, yap-işlet-devret (YİD) modeliyle ihale ilanına çıkılacağını belirtti..

İzmir'in en uzun tüneli için ilk kazma vuruldu!

Yatırımlarına devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir'in en uzun karayolu tüneli için ilk kazmayı vurdu.

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nde ilk kazma vuruldu!

İstanbul Boğazı’nın altından geçecek 3 katlı Büyük İstanbul Tüneli'nde çalışmalar başladı.

Sabuncubeli Tüneli'nin yüzde 91'i tamam!

İzmir'in 35 projelerinden biri olan İzmir-Manisa arasında yapımın süren Sabuncubeli Tüneli’nde çalışmalar bitme aşamasına geldi. Yüzde 91'i tamamlanan tünelde ilk ışık 8 Eylül 2017’yi 9 Eylül 2017’ye bağlayan gece görülecek.

Dünya'nın ilk gemi tüneli Norveç'te inşa ediliyor!

Norveç, 315 milyon dolarlık dev bir tünel projesine başlıyor. Tünelin 1,7 kilometre uzunluğunda, 26 buçuk metre genişliğinde ve 37 metre yükseklikte olması planlanıyor.

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nin mali teklif zarfları yarın açılıyor!

Büyüklüğü ve kapsamıyla dünyada ilk olacak 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi'nin etüt, proje, mühendislik ve danışmanlık hizmetleri ihalesinde 4 firmanın verdiği mali teklifleri içeren zarflar yarın açılacak.

Norveç'te dünyanın ilk gemi tüneli inşa edilecek!

Norveç'te dünyanın ilk tam donanımlı gemi tüneli inşa edilecek. 4 yılda tamamlanacak projenin çalışmaları ise 2018 yılında başlayacak.

Kabataş-Üsküdar Yaya Tüneli'nin ihalesi 27 Mart'ta!

İstanbul Boğazı’nın iki yakasını ilk kez karadan birleştirecek olan ve denizin 46 metre altından geçmesi planlanan yaya tüneli projesi, 27 Mart 2017'de ihaleye çıkıyor.

Avrasya Tüneli yarından itibaren 24 saat hizmet verecek!

Asya ve Avrupa kıtalarını ilk kez deniz tabanı altından geçen iki katlı karayolu tüneliyle birbirine bağlayan Avrasya Tüneli, 31 Ocak 2017 günü 07.00 saatinden itibaren 7 gün 24 saat hizmet verecek.

11 soruda Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tüneli Projesi!

Dolmabahçe Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tüneli’nin ilk ayağı olan Maçka Parkı'nda etüt çalışmalarına başlandı. İşte, 11 soruda Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tüneli Projesi..

ilk gemi tüneli detayları Haberi

ilk gemi tüneli detayları


Norveç, 1,7 kilometre uzunluğunda, 26 buçuk metre genişliğinde ve 37 metre yüksekliğinde ilk deniz tünelini inşa ediyor.


İskandinav ülkesi Norveç, 315 milyon dolarlık dev bir tünel projesine başlıyor ancak bu tünel karayolu değil deniz ulaşımı için inşa edilecek. Norveç’in batı kıyısında bulunan Stad Körfezi’nde yapılacak tünel 315 milyon dolara malolacak. Tünel 1,7 kilometre uzunluğa, 26 buçuk metre genişliğe ve 37 metre yüksekliği sahip olacak. 2019 yılında başlaması planlanan inşaatın 3 ila 4 yılda tamamlanması hedefleniyor. Ntv’nin haberine göre saatte 100 geminin geçişine imkan tanıyacak olan stad tüneli kendi alanında bir ilk olma özelliği taşıyor. Küçük deniz araçları için tüneller yapılmış olsa da, yük ve yolcu gemilerinin geçebileceği büyüklükte bir tünel daha önce inşa edilmemişti. Projenin amacı yolculuk süresini kısaltmak değil....