18 / 05 / 2024

İlk meteoroloji istasyonu atina

İlk meteoroloji istasyonu atina

Atina’da bulunan ilk meteoroloji istasyonu, 200 yıl sonra restore edilerek ziyarete açıldı. Stelios Daskalakis, Lord Elgin'in anıtı 1799 yılında İngiltere'ye taşımayı planladığını açıkladı.

Göztepe'de Otomatik Meteoroloji İstasyonu için yer aranıyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, şu anda 4 dev gökdelenin yükseldiği eski arazinin hemen yanı başında bulunan Göztepe Özgürlük Parkı'na Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu (OMGİ) kurulması için Kadıköy Belediyesi'nden görüş istedi.

İlk meteoroloji istasyonu 200 yıl sonra ziyarete açıldı!

Atina’da bulunan ilk meteoroloji istasyonu, 200 yıl sonra restore edilerek ziyarete açıldı. Stelios Daskalakis, Lord Elgin'in anıtı 1799 yılında İngiltere'ye taşımayı planladığını açıkladı.

Veysel Eroğlu: Gazipaşa Havalimanı'na meteoroloji ölçüm istasyonu kurulacak!

Antalya'da düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'na katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Gazipaşa Havalimanı'nda daha emniyetli uçuş için 'Raporlama ve otomatik meteoroloji ölçüm istasyonu hızla kurulacak" dedi.

İzmir'de elektrikli araçlar için şarj istasyonu kuruldu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentteki 3 otoparka elektrikli araç şarj istasyonu kurdu. İlk etapta 3 istasyon monte eden İzelman AŞ, otopark bedelini ödeyen vatandaşların otomobillerini ücretsiz şarj edebileceğini açıkladı.

Kapadokya'da balonlar için meteoroloji istasyonu inşa edildi!

Göreme 'de turizm amaçlı hizmet veren sıcak hava balonlarının kalktığı mevkide inşa edilen meteoroloji gözlem istasyonu sayesinde uçuş şartları ile ilgili daha sağlıklı hava tahminleri yapılabilecek

Kırıkkale'de icradan benzin istasyonu: 1 milyon 728 bin liraya!

Kırıkkkale'de bulunan benzin istasyonu 12 Nisan 2013 tarihinde gerçekleştirilecek ihalede satışa çıkacak

Mahal Palace Armutlu Devremülk fiyatları!

Abdurrahman Akarsu Holding tarafından Yalova Armutlu Fıstıklı Köyü'nde hayata geçirilen Mahal Palace Armutlu Devremülk fiyatları 1+1 odalar için 12 bin TL'den başlıyor

Caprice Otel İstanbul 'da 1+1 günlük devremülk 23 bin TL!

Minimum 23 bin TL'ye devremülk odaya sahip olunabilen Caprice Gold İstanbul 'da 6. ve 10. katlar arasında bulunun odaların devremülk satışları yapılıyor...

Zonguldak Ereğli'de akaryakıt istasyonu: 5 milyon 983 bin liraya!

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanlığından: Zonguldak'ta bulunan akaryakıt, bakım ve LPG istasyonu 19 Şubat 2013 tarihinde gerçekleştirilecek ihalede satışa çıkacak.

Bayrampaşa Devremülk Caprice'te 7+7 günlük oda 225 bin TL!

Caprice Gold Devremülk projesinde 1+1 günlük devremülkün fiyatı 23 bin lira. Proje yorum İstanbul Evleri'nin karşısında konumlandırılıyor...

Yabancılara mülk satışında Yozgat ilk sırada!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, yabancılara mülk satışı ile ilgili 2003 - 2012 yılları arasında Yozgat'ın 9,6 milyon metrekare ile İstanbul ve Antalya'yı geride bıraktığını söyledi.

Sincan'da akaryakıt istasyonu: 2 milyon 197 bin 800 liraya!

Sincan Belediye Başkanlığından: Ankara Sincan'da bulunan akaryakıt ve LPG istasyonu 20 Şubat 2013 tarihinde gerçekleştirilecek ihalede satışa çıkacak

Büyükçekmece'ye 3 tane deprem istasyonu kuruldu!

Büyükçekmece'nin 3 farklı mahallesine deprem istasyonu kuruldu...

İlk meteoroloji istasyonu atina Haberi

İlk meteoroloji istasyonu atina

Atina'da Akropolis'in bulunduğu tepenin yamacında yer alan ve dünyanın ilk meteoroloji istasyonu ve saat kulesi olarak bilinen “Rüzgâr Kulesi”, 200 yıl sonra yeniden restore edilip ziyarete açıldı. Yunanistan Doğal Kaynakları Koruma Birimi Başkanı Stelios Daskalakis, “2 bin yıllık dünyanın ilk meteoroloji istasyonu Roma Agorası içerisinde yer alıyor. Tüccarların hava durumunu ve aynı zamanda ticareti organize etmek için mallarının ne zaman ulaşacağını belirlemelerinde büyük öneme sahipti” diye konuştu.


1799 yılında Lord Elgin'in anıtı İngiltere'ye taşımayı planladığını da açıklayan Stelios Daskalakis, “Ancak Türkler burayı ibadet yeri olarak kullanıp kutsal bir yer olarak gördükleri için anıtın yağmalanmasına izin vermedi” dedi.


Anıtın, Osmanlı İmparatorluğu döneminde, Sufi dervişler tarafından ibadet yeri olarak kullanıldığı belirtiliyor. Binanın duvarlarında Osmanlı motifleri de yer alıyor. Bina, 1828 yılında dervişlerin ayrılmasıyla...