19 / 05 / 2024

İlk milli botanik park

İlk milli botanik park

Ankara 'da 2 bin 500 dönümlük arazi üzerine Türkiye 'nin ilk milli botanik parkı kuruluyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, " Temeli önümüzdeki hafta atacağız " dedi.

Kıbrıs’ta yabancılara mülk satışı Dışişleri ve MİT’in takibinde!

Hem Dışişleri Bakanlığı hem de Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) aralarında İngiliz, İsrail ve İran vatandaşlarının da olduğu yabancıların Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) mülk edinmelerini takibe aldığı öğrenildi.

Başkentte KDV'den ve emlak vergisinden muaf 2 adet devre mülk satılıyor! 

Ankara Kızılcahamam Milli Emlak, Ankara ili, Kızılcahamam ilçesi, İsmetpaşa Mahallesi'nde yer alan 2 adet devre mülkü satıyor. Peki Ankara Kızılcahamam'da yer alan devre mülklerin fiyatları ne kadar? 

İlk Milli Elektrikli Tren Seti bugün İstanbul'da görücüye çıktı!

Türkiye'nin ürettiği İlk Milli Elektrikli Tren Seti, bugün Marmaray Bakırköy İstasyonu'nda vatandaşlarla buluşturulacak.

Milli Botanik Bahçesi 29 Ekim’de açılıyor!

350 milyon lira bütçe ile 2 bin 500 dönüm arazi üzerine kurulan Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ikinci büyük botanik bahçesi olan “Türkiye Milli Botanik Bahçesi”  29 Ekim’de açılacak. 

Kira ödemelerinde milli para kullanılsın!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken hem esnafın hem de mülk sahiplerinin mağdur olmaması için kira ödemelerinde milli para kullanılması gerektiğini ifade etti. 

KKTC Su Temin projesiyle mülk fiyatları ile ülkenin milli geliri artacak!

Rum istihbaratı, KKTC ile BM’nin ortak hazırladığı ve sadece Türkiye’yle paylaşılan ‘gizli damgalı’ su belgesini medyaya sızdırdı. Belgeye göre Türkiye’den gelen suyla KKTC’de mülk fiyatları ile ülkenin milli geliri artacak.

Bakan Eker: Botanik bahçesine inşaat yaptırmadık!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Türkiye’nin bitki varlığını sergileyecek olan Milli Botanik Bahçesi’ni tanıttı, “Ülkemizde yetişen bitkilerin örnekleri bu botanik bahçesinde sergilenecek” dedi.

Türkiye Milli Botanik Bahçesi 2016'da açılacak!

Mehdi Eker, "Türkiye Milli Botanik Bahçesi" projesinin Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın 2'nci büyük botanik bahçesi olduğunu belirterek, "2 bin 500 dönüm arazide kurulan proje için 303 milyon lira yatırım yapılıyor" dedi.

Türkiye Milli Botanik Bahçesi imar planı askıya çıktı!

Ankara'da yer alan Türkiye Milli Botanik Bahçesi projesine ait 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planları bugün askıya çıktı. Planlar 5 Şubat 2015 tarihinde askıdan inecek...

Kuşadası Doğal Botanik Park sualtı zenginliğine sahip!

Kuşadası Doğal Botanik Park sualtı zenginliğine sahip. Kuşadası’nda Milli Park ilan edilen Korumar ile Adakule arasındaki bölgede bulunan Doğal Botanik Park’taki kara ekosistemi zenginliğinin sualtında da devam ettiği bildirildi.

Türkiye Milli Botanik Bahçesi imar planı 18 Nisan'da askıdan inecek!

Ankara Çankaya'da yer alan Türkiye Milli Botanik Bahçesi projesinin imar planları 20 Mart'ta askıya çıkmıştı. Türkiye Milli Botanik Bahçesi imar planları 18 Nisan'da askıdan inecek...

Bolu Milli Eğitim Müdürlüğü'ne hizmet binası yapılıyor!

Bolu'da yıllardır Cumhuriyet İlköğretim Okulunun ek binasında hizmetlerini yürüten ve 1999 depreminden sonra yaklaşık 15 yıldır güçlendirilme yapılmayan Milli Eğitim Müdürlüğü, mevcut binasından kurtularak kendi binasına kavuşuyor...

Milli Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin güzergahı belli oldu!

Geçen ay tanıtımı yapılan Milli Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin güzergâhı belli oldu. İlk olarak Ankara-Sivas hattında hizmete girecek olan tren, ülkenin doğusu ile batısını birleştirmeye hazırlanıyor...

İlk milli botanik park Haberi

İlk milli botanik park


Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ankara'da 2 bin 500 dönümlük arazi üzerine Türkiye'nin ilk milli botanik parkını kuracaklarını açıkladı. Parkın temelinin önümüzdeki hafta atılacağını söyleyen Bakan Eker, "Batılı ülkelerin hemen hepsinde bulunan ancak Türkiye'nin bugüne kadar yapamadığı yeni bir projeyi hayata geçireceğiz" dedi. Bakan Eker, park için ilk etapta 85 milyon lira harcanacağını söyledi. Projenin toplam maliyetinin ise 250 milyon lirayı bulacağını ifade eden Eker, "Park için İngiltere kraliyet botanik bahçesi ve dünyadaki diğer örnekler incelendi" dedi. 


BAKANLIK ARAZİSİ 

Parkın, Gıda ve Tarım Bakanlığı'nın Eskişehir Yolu üzerindeki arazisi üzerine yapılacağını belirten Eker, şöyle devam etti: "Bakanlık arazisindeki iki göleti de kapsayan parkta özel yürüyüş alanları, müze, parklar, oturma grupları, kanal ve dereler yer alacak. Türkiye'de yetişen 4 bin bitki...