05 / 05 / 2024

İlk milli botanik park için geri sayım başladı!

İlk milli botanik park için geri sayım başladı!

Ankara 'da 2 bin 500 dönümlük arazi üzerine Türkiye 'nin ilk milli botanik parkı kuruluyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, " Temeli önümüzdeki hafta atacağız " dedi.




Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ankara'da 2 bin 500 dönümlük arazi üzerine Türkiye'nin ilk milli botanik parkını kuracaklarını açıkladı. Parkın temelinin önümüzdeki hafta atılacağını söyleyen Bakan Eker, "Batılı ülkelerin hemen hepsinde bulunan ancak Türkiye'nin bugüne kadar yapamadığı yeni bir projeyi hayata geçireceğiz" dedi. Bakan Eker, park için ilk etapta 85 milyon lira harcanacağını söyledi. Projenin toplam maliyetinin ise 250 milyon lirayı bulacağını ifade eden Eker, "Park için İngiltere kraliyet botanik bahçesi ve dünyadaki diğer örnekler incelendi" dedi. 


BAKANLIK ARAZİSİ 

Parkın, Gıda ve Tarım Bakanlığı'nın Eskişehir Yolu üzerindeki arazisi üzerine yapılacağını belirten Eker, şöyle devam etti: "Bakanlık arazisindeki iki göleti de kapsayan parkta özel yürüyüş alanları, müze, parklar, oturma grupları, kanal ve dereler yer alacak. Türkiye'de yetişen 4 bin bitki olacak. Seralar kurulacak. Ayrıca ziraat fakültesi öğrencileri için eğitim alanları ve laboratuvarlar olacak. Türkiye'deki bitkileri tanıtan bir de müze bulunacak." 


BOTANİK YOLU YERALTINDA

Mehdi Eker, parkın bulunduğu alandan ODTÜ'de tartışmalara neden olan yolun geçeceğini belirtti. Bakan Eker, "Açılan yolun Beysukent'ten gelen bölümünün Gıda ve Tarım Bakanlığı arazisinden geçmesi planlandı. Yolun parkın bulunduğu bölümünün, yer altından tünelle geçirilmesine karar verildi. Yolun bir kısmı bakanlık arazisinden yerin üstünden, botanik parkının olduğu bölüm de yer altından geçecek" diye konuştu.



Sabah


Geri Dön