02 / 05 / 2024

İlk yeşil liman sertifikası Marportun

İlk yeşil liman sertifikası Marportun

Türkiye'nin ilk yeşil liman sertifikası, Marport Liman İşletmeleri'ne verildi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Vekili Hamdi Yıldırım, projeyle ilgili kamu ve özel sektörün ciddi çalışma yaptığını söyledi.

Greenox ev sahipleri EDGE Yeşil Bina Sertifikalarını aldı!

Türkiye’nin İlk Dikey Ormanı Greenox'un ev sahipleri EDGE (Excellence in Design for Greater Efficiencies) yeşil bina sertifikalarını aldı.

İstanbul Yeni Havalimanı 'yeşil' olacak!

23. Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Taraflar Konferansı'nda sunum yapan Ülkü Özeren ," Yeni havalimanının 'Yeşil Havalimanı Sertifikası'na sahip olması amacıyla tüm 3. parti firmalara 'Yeşil Kuruluş' olma zorunluluğu sözleşmeyle getirildi." dedi...

Pendik Ro-Ro Limanı'nda yeşil alan yol olarak planlandı!

Pendik Ro-Ro Limanı'nda yeşil alan olarak planlanan alanın, Kemiklidere üzerinden köprü ile İstanbul Tersanesi Komutanlığı'na ulaşım sağlamak üzere yol olarak planlandı...

Yeşil binalar ilgi odağı oldu!

'Çevreci yapılar' olarak da bilinen yeşil binalar, hem firmaların hem de müşterinin ilgi odağı haline geldi. İlk aşamada maliyeti biraz fazla olan çevreci binaların ilerleyen zamanlarda sağladığı avantajları ve düşük işletim maliyetleri ön plana çıkıyor.

İlk yeşil liman sertifikası Marport'un!

Türkiye'nin ilk yeşil liman sertifikası, Marport Liman İşletmeleri'ne verildi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Vekili Hamdi Yıldırım, projeyle ilgili kamu ve özel sektörün ciddi çalışma yaptığını söyledi.

Marport Liman,Türkiye'nin ilk yeşil liman sertifikasını aldı!

Türkiye'nin ilk yeşil liman sertifikası, Marport Liman İşletmelerine verildi.Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Vekili Hamdi Yıldırım, yaptığı konuşmada, projeyle ilgili kamu ve özel sektörün ciddi çalışma yaptığını söyledi.

Fethiye'de Kruvaziyer İskelesi Projesi'ne yeşil ışık yakıldı!

Kruvaziyer turizmden nasibini almak isteyen Fethiye yıllardır projenin hayata geçirilmesini beklerken FTSO'nun GEKA projesiyle yaptırdığı analiz sonrası bakanlık projeye yeşil ışık yakınca limanın hangi noktasında yapılacağı konusunda yerinde tespit gerçe

Kuşadası Limanı Yeşil Liman oluyor!

Ege Ports Kuşadası Limanı'nın "Yeşil Liman" unvanı alabilmesi için liman işleten firma ile Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü yetkilileri arasında protokol imzalandı.

Hilton, Bursa'nın ilk Yeşil Yıldız Belgeli oteli olarak tescillendi!

Hilton Bursa, gerçekleştirdiği projeleriyle, "Bursa'nın İlk Yeşil Yıldız Belgeli Oteli" unvanını kazandı. Hilton Bursa bu belge karşılığında açıklama yaptı.

Hilton Bursa, Bursa'nın ilk Yeşil Yıldız belgeli oteli oldu!

Kusursuz Uludağ manzarasına sahip Hilton Bursa, "Bursa'nın İlk Yeşil Yıldız Belgeli Oteli" unvanını mutlulukla taşıyor.

Minik öğrenciler Yeşil Sertifikalı Kamu Binası'nı ziyaret etti!

Küçükçekmece TOKİ İlköğretim okulu öğrencileri, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz'i makamında ziyaret ederek, Türkiye'nin ilk 'Yeşil Sertifikalı Kamu Binası" olan Küçükçekmece Belediye binası hakkında bilgi aldılar.

Yeşil Nesil Restoran hareketi başladı!

İlk olarak İstanbul 'da pilot restoranların katılımıyla başlatılan proje ile, sürdürülebilir olmayı hedefleyen restoranlar denetlenecek ve kriterleri karşılamaları halinde 'Yeşil Nesil Restoran' olmaya hak kazanacak.

İlk yeşil sertifikalı kamu binası inşaatında sona gelindi!

Yaklaşık 2 yıl önce temelleri atılan ve mimarisi, altyapısı, verimli eneıji kullanımı ile doğa dostu ve örnek bir proje olan "Türkiye'nin îlk Yeşil Sertifikalı Kamu Binası" nm inşasında sona gelindi.

İlk yeşil liman sertifikası Marportun Haberi

İlk yeşil liman sertifikası Marportun

Türkiye'nin ilk yeşil liman sertifikası, Marport Liman İşletmeleri'ne verildi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Vekili Hamdi Yıldırım, projeyle ilgili kamu ve özel sektörün ciddi çalışma yaptığını söyledi. Yıldırım, yeşil liman sertifikası için çevre politikası ve hedefleri oluşturulması, çevre duyarlılığının artırılması, risk yönetimi oluşturularak iş kazalarının önlenmesi, enerji verimliliği, çevre duyarlılığı, sera gazı yönetim planı ve emisyon ölçümleri yapılması, gürültüyle mücadele gibi alanlarda standartların yakalanması gerektiğini vurguladı. Türk Standardları Enstitüsü Başkanı Sebahattin Korkmaz da limanlarda çevre ve iş kazalarının yaşanmaması için bu tür belgelerin alınmasının son derece önemli olduğuna işaret...