29 / 04 / 2024

Fethiye'de Kruvaziyer İskelesi Projesi'ne yeşil ışık yakıldı!

Fethiye'de Kruvaziyer İskelesi Projesi'ne yeşil ışık yakıldı!

Kruvaziyer turizmden nasibini almak isteyen Fethiye yıllardır projenin hayata geçirilmesini beklerken FTSO'nun GEKA projesiyle yaptırdığı analiz sonrası bakanlık projeye yeşil ışık yakınca limanın hangi noktasında yapılacağı konusunda yerinde tespit gerçe



Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık kruvaziyer limanın önümüzdeki günlerde Fethiye'de yapılacak toplantının ardından önünün açılacağına inandığını söyledi Yıllardır kruvaziyer iskele beklentisi içerindeki Fethiye'ye gelen turist gemileri iskeleye yanaşamayınca limanın açığında demirleyip yolcularını filikalarla iskeleye taşımak zorunda kalıyor. Fethiye Belediyesi ve diğer yetkililer Fethiye'nin de kurvaziyer turizmden yararlanabilmek için kruvaziyer liman projesini ilgili bakanlıklara sunmasına rağmen sonuç alamamıştı. FTSO'nun GEKA projesi kapsamında limanda yaptırdığı analiz sonucu Kruvaziyer iskele konusunda Fethiye ticaret ve Sanayi odasının GEKA projesi kapsamında yaptırmış olduğu analiz sonucu Ulaştırma Bakanlığı tarafından ilgiyle karşılanınca konuyla ilgili olarak Ankara'da toplantı yapıldı. Toplantıya Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık'ın yanı sıra FTSO başkanı Akif Arıcan'da katıldı. Kaymakam Ekrem Çalık bu toplantının yararlı geçtiğini yeni bir toplantının yerinde yapılmasının kararlaştırıldığını söyledi. Kaymakam Ekrem Çalık gazetecilere yaptığı değerlendirmede "Fethiye Ticaret ve Sanayi odasının GEKA projesi kapsamında yaptırmış olduğu analiz sonucu 5 tane cazibe merkezi alternatifi tespit edilmişti. Geçtiğimiz günlerde bende Ankara'da katıldığım toplantıda bunlar tartışıldı ve mutabık kalındı. Verilerin yerinde incelenmesi gerektiği. 4, 5, 6 Mayıs'ta ilgili bakanlıkların temsilcilerin Fethiye'de katılacağı bir inceleme yapılacak" dedi. 


Kaymakam Ekrem Çalık: "4 Mayıs'ta saat 10.00'da Kaymakamlık toplantı salonunda değerlendirme yapılmaya başlanacak. Ve daha sonra alternatif gösterilen yerler incelenip bir nokta da ortak karara varılırsa sonrasının daha hızlı gelişeceğini düşünüyoruz. Toplantıyı organize eden Ulaştırma bakanlığı alt yapı yatırımları genel müdürlüğü. Katılımcı kurumlar da aynı bakanlıktan temsilciler, Kalkınma bakanlığı, Çevre ve Şehircilik bakanlığı ve değişik birimleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Maliye bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi, Fethiye Belediyesi, tersaneler ve kıyı yapıları genel müdürlüğü ve  İzmir  3'üncü DLH bölge müdürlüğü temsilcilerinden oluşan heyet ortak bir karara varırsa kurvaziyer limanının önünün açılacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı. 


Ege Gazetesi


Geri Dön