15 / 06 / 2024

iller bankası değişiklik

iller bankası değişiklik

HÜKÜMET, belediyelere kredi sağlayan 18 milyar liralık özkaynağa sahip İller Bankası’nın yapısını değiştirmek için harekete geçti. Buna göre banka hiçbir izin almadan şirket kurabilecek...

Merkez Bankası açıkladı: Kredi kartı azami faizinde değişiklik yok!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) internet sitesinde kredi kartı azami faiz oranlarına ilişkin basın duyurusu yayınlandı. Bu kapsamda TCMB değişiklik olmayacağını duyurdu.

Merkez Bankası'nda şok eden değişiklik! 1 dolara bile dokunamayacaklar

Merkez Bankası'yla Ocak ayında gidilen flaş değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. Merkez Bankası, bünyesinde bulundurduğu yabancı merkez bankalarının dövizlerine dokunamayacak.

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi!

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi kapsamında noterler veya tapu müdürlükleri vasıtasıyla, satıştan elde edilen ve devlet bankasına yatırılan bedelden öncelikle amme alacağının ilgili kurumun hesabına tahsil edilmesi amaçlanıyor.

TCMB'nin Zorunlu Karşılıklar Hakkında Tebliği’nde değişiklik!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Zorunlu Karşılıklar Hakkında Tebliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı.

Merkez Bankası faizlerinde değişiklik olmadı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Para Politikası Kurulu ocak ayı toplantısında faiz kararını açıkladı. Karara göre faizlerde değişiklik olmadı. 

Merkez Bankası azami faiz oranlarında değişiklik yapmadı!

Merkez Bankası, kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faiz oranlarında değişiklik yapılmadığını açıkladı. Türk lirası için yüzde 2,52, yabancı para için yüzde 2,12 olarak belirlenmiştir.

Avrupa Merkez Bankası faiz oranlarında değişiklik yapmadı!

Avrupa Merkez Bankası, piyasa beklentileri doğrultusunda faiz oranlarında değişiklik yapmadı. ECB Başkanı Mario Draghi, faiz kararının ardından Türkiye saati ile 15.30’da Frankfurt'ta basın toplantısı düzenleyecek.

TCMB faizlerde değişiklik yaptı!

TCMB faizlerde değişiklik yaptı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ( TCMB ), bankaların bir hafta vadeli olarak TCMB'den son borçlanma imkanı faizlerinin yarından itibaren değişeceğini açıkladı.

İller Bankası İnsan Kaynakları Yönetmeliği'nde değişiklik!

4/1/2013 tarihli ve 28518 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan İller Bankası A.Ş İnsan Kaynakları Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı. Değişiklik yapılmasına dair yönetmelik bugün Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kiracı evde değişiklik yapabilir mi?

Kiraya konu olan ev üzerinde ev sahibi tarafından yenilik ve değişiklik yapılabiliyor. Peki, kiralanan evde yenilik ve değişiklik nasıl yapılır? Kiracı evde değişiklik yapabilir mi?

Uşak Seramik organizasyon şemasında değişiklik yapacak!

Uşak Seramik Sanayii A.Ş bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada organizasyon şemasında değişiklik yapacağını bildirdi. Uşak Seramik Sanayii A.Ş tarafından yapılan açıklama haberimizin içinde yer alıyor.

ÇED muafiyeti getiren değişiklik Anayasa Mahkemesi tarafından durduruldu!

Geçtiğimiz yıl Çevre Kanunu’na geçici 3’üncü madde olarak konulan ve çok sayıda büyük projeye ÇED (Çevresel Etki Değerlendirmesi) muafiyeti getiren değişiklik Anayasa Mahkemesi tarafından durduruldu...

Orman ve Su İşleri Bakanlığı personelinin atanmalarına ilişkin yönetmelikte değişiklik yönetmeliği tam metni!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı personelinin atanmalarına ilişkin yönetmelikte değişiklik yapılmasına ilişkin yönetmelik, 4 Temmuz 2014 tarihinde 29050 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yapılan değişiklikler..

iller bankası değişiklik Haberi

iller bankası değişiklik

HÜKÜMET, belediyelere kredi sağlayan 18 milyar liralık özkaynağa sahip İller Bankası’nın yapısını değiştirmek için harekete geçti. Buna göre banka hiçbir izin almadan şirket kurabilecek. Bankanın işlemleri, yapım ihaleleri dışında Kamu İhale Kanunu hükümleri dışına çıkarılacak.


TOPLU MUAFİYET

Hazırlanan torba yasa tasarısı 6107 Sayılı İller Bankası Kanunu’nun yapısını değiştirecek önemli değişiklikler getiriyor. Taslağa göre banka ve iştirakleri yapım ihaleleri hariç 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu’na, Harcırah Kanunu’na, belediye ve il özel idarelerine kullandırdığı kredi faiz gelirleri bakımından, Gider Vergileri Kanunu’na, Devlet İhale Kanunu hükümlerine tabi olmayacak. 


MEMURA ZORUNLU TERCİH

Bankada sözleşmeli olarak istihdam edilen ve devlet memuru statüsünde çalışan mevcut personelden özel hukuk hükümlerine göre çalışmayı kabul etmeyen gerekse özel hukuk hükümlerine göre çalışması uygun görülmeyip sözleşme imzalanmayan personel, en geç kanunun yürürlüğe girmesinden...