18 / 05 / 2024

İller Bankası'nda işlemler Kamu İhale Kanunu dışına çıkıyor!

İller Bankası'nda işlemler Kamu İhale Kanunu dışına çıkıyor!

HÜKÜMET, belediyelere kredi sağlayan 18 milyar liralık özkaynağa sahip İller Bankası’nın yapısını değiştirmek için harekete geçti. Buna göre banka hiçbir izin almadan şirket kurabilecek...



HÜKÜMET, belediyelere kredi sağlayan 18 milyar liralık özkaynağa sahip İller Bankası’nın yapısını değiştirmek için harekete geçti. Buna göre banka hiçbir izin almadan şirket kurabilecek. Bankanın işlemleri, yapım ihaleleri dışında Kamu İhale Kanunu hükümleri dışına çıkarılacak.


TOPLU MUAFİYET

Hazırlanan torba yasa tasarısı 6107 Sayılı İller Bankası Kanunu’nun yapısını değiştirecek önemli değişiklikler getiriyor. Taslağa göre banka ve iştirakleri yapım ihaleleri hariç 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu’na, Harcırah Kanunu’na, belediye ve il özel idarelerine kullandırdığı kredi faiz gelirleri bakımından, Gider Vergileri Kanunu’na, Devlet İhale Kanunu hükümlerine tabi olmayacak. 


MEMURA ZORUNLU TERCİH

Bankada sözleşmeli olarak istihdam edilen ve devlet memuru statüsünde çalışan mevcut personelden özel hukuk hükümlerine göre çalışmayı kabul etmeyen gerekse özel hukuk hükümlerine göre çalışması uygun görülmeyip sözleşme imzalanmayan personel, en geç kanunun yürürlüğe girmesinden itibaren üç aylık sürede Devlet Personel Başkanlığı’na bildirilecek. Bu personel diğer kamu kurumlarına nakledilecek. Diğer kurumlara nakledilen personeli iş sonu tazminatı ödenmeyecek. Nakil işlemleri tamamlanıncaya kadar mevcut sözleşmeli personel, ihtiyaç duyulan işlerde görevlendirilecek.


Hürriyet


Geri Dön