02 / 10 / 2024

illere göre konut dağılımı

illere göre konut dağılımı

Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) tarafından düzenlenen, inşaat sektörünün yapı taşı konutu, tüm boyutlarıyla ele alan ve bu yıl "Önemli olan büyüklük mü?" sorusuna yanıt arayan 5. Konut Konferansı başladı.

İstanbul'da kira bedelleri neden satılık fiyatlara göre daha çok arttı?

Emlakjet tarafından açıklanan rakamlara göre;  İstanbul'da kiralık konut fiyatları yüzde 9 artış gösterirken, satılık konut fiyatları yüzde 3 arttı. Analist Tardu Barlas, rakamları değerlendirdi. İşte Barlas'ın o paylaşımı...

Kira bedelleri, evin yaşına ve konforuna göre belirlenmeli! Hem ev sahibini hem de kiracıyı düşünmek gerekiyor!

Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu, kiralarda uygulanan yüzde 25 zam sınırının kaldırılmasının konut sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların azalmasını sağladığını belirtti ve "Kira bedelleri, evin yaşına ve konforuna göre belirlenmeli" dedi. İşte o açıklama...

Eviniz depreme ne kadar dayanıklı? Binanızda hangi beton kullanıldı? İşte yıllara göre beton kullanımı

Kahramanmaraş depremiyle beraber büyük yıkım yaşandı. Depremlerde sağlam konut ve kentsel dönüşümün önemi bir kez daha anlaşıldı. Peki eviniz depreme ne kadar dayanıklı? Binanızda hangi beton türü kullanıldı? İşte yıllara göre beton kullanımı...

Satılık konutlarda bölgelere göre taban ve tavan fiyat belirlensin!  

Kamu bankalarının ilk evini alacaklar için düşük faizle konut kredisi vereceği haberi emlak sektörüne bomba gibi düştü. Satış ve pazarlama direktörü Ali Acer, faizlerin düşmesiyle konut fiyatlarında yaşanacak yükselişi engellemek için bölgelere göre taban ve tavan fiyat belirlenmesini önerdi.

OECD'e göre Türkiye'deki kira artışları ilk sırada!

Ekonomik Kalkınma ve İş Birliği Örgütü'ne (OECD) üye ülkelerin Konut Fiyat Endeksi'ndeki yıllık artış oranlarını açıkladı. Buna göre Türkiye birinci sırada yer alarak rekor kırdı. 

İllere göre konut birim fiyatı beli oldu! İşte metrekare fiyatına göre en yüksek ilk üç şehir! 

TCMB 2024 ikinci çeyrek itibariyle il bazında ortalama konut metrekare fiyatlarını açıkladı. İllere göre konut birim fiyatı belli oldu.  Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Ahmet Büyükduman, sosyal medya hesabından Türkiye ortalamasının üzerinde olan en yüksek ilk üç şehri açıkladı.

Şehirlere göre ortalama konut fiyatları nasıl? Vatandaşlar yorumladı! 

Konut fiyatlarındaki artış hızı yavaşlasa da rakamlarda henüz belirgin bir gerileme yok. Peki şehirlere göre ortalama konut fiyatları nasıl? İşte vatandaşların yorumları...

Ülkelere göre kira düzenlemesi ve sosyal konutların kiralık konut pazarındaki yeri!

OECD verilerine göre sosyal konutların toplam kiralık konut pazarı içindeki payı yüzde 84 ile en yüksek oranla Hollanda'da yer alırken, onu yüzde 52 ile İngiltere ve yüzde 50 ile Avusturya takip ediyor. İşte ülke ülke sosyal konutların toplam kiralık konut pazarı içindeki payı...

1 Temmuz 2024'ten sonra konut kiralarında kira bedeli artışı neye göre yapılacak?

Avukat Umut Can Babayiğit, milyonlarca kiracının merak ettiği, 1 Temmuz 2024'ten sonra konut kiralarındaki kira bedeli artışının neye göre yapılacağını açıkladı. 

Vakıfbank'tan güncel konut kredisi kampanyası! Rakamlar sadece Vakıfbank'ta geçerli...

Son zamanlarda vatandaşlar ev sahibi olabilmek için birçok banka ve konut kredisi oranlarını araştırıyor. Buna göre, ev almak isteyen vatandaşları ilgilendiren konut kredisi kampanyası başladığı duyuruldu. Bu kampanya sadece Vakıfbank'ta geçerli ve bu kampanya ile düşük faiz ile ev kredisi almak müm

Konutta talep resmen çakıldı! Önceki aylara göre yüzde 50'lik sert düşüş!

Konut talebinin önceki aylara göre yüzde 50 oranında azaldığı belirtiliyor. Peki, konut piyasasındaki sert düşüşün temel nedeni ne? İTO Gayrimenkul Komite Başkanı Hakan Akdoğan, merak edilenleri yanıtladı.

Tüketici güven endeksine göre konut satın alabilme ihtimali resmen dibi gördü!

Makroekonomik gidişatı etkileyen psikolojik etkenlerin başında yer alan tüketici güvenindeki artış, ekim ayında da sürdü. Güvenin ölçümünde esas alınan alt endekslerin neredeyse hepsinde artış meydana gelirken, gelecek bir yılda konut satın alma beklentisi ise düşüş gösterdi.

Site aidatları neye göre belirlenir?

Türkiye'de son iki senede artan konut ve kira fiyatlarıyla birlikte site aidatları da yükseldi. Peki, Site aidatları neye göre belirlenir? İşte detaylar...

illere göre konut dağılımı Haberi

illere göre konut dağılımı

Konferansta 5 büyük kente ait konut araştırmasının sonuçları açıklanırken, dünyaca ünlü mimarlar da konut sektöründeki trendlere ilişkin görüşlerini paylaştı. 

Alım seçenekleri Kadınlar site dedi Şehirlere göre tercih Yaşamak için konut GYODER Yönetim Kurulu Üyesi Neşecan Çekici, GYODER'in Konut Konferansı için yaptırdığı, beş kenti kapsayan ve alım kararlarını ortaya çıkarmayı hedefleyen araştırmanın sonuçlarını açıkladı. 

Çekici, katılımcıların yüzde 72'sinin 5 yıl içinde konut sahibi olduğunu, yüzde 28'inin de önümüzdeki 5 yılda konut sahibi olmayı hedeflediğini aktardı. Kadınlarda site için ve müstakil ev tercihinin ön planda olduğunu belirtti. 

Çekici şehirlere bakıldığında ise, Gaziantep'te apartman dairesi, Bursa ve Samsun'da site içi apartman dairesi, İzmir'de müstakil ev, Konya'da ise site içinde müstakil ev talebinin öne çıktığına işaret etti. 

Katılımcıların yüzde 86'sının yaşamak için konut almak istediğini söyleyen Çekici,...