17 / 06 / 2024

ILO standartı inşaat sektörü

ILO standartı inşaat sektörü

Resmi Gazete'de yer alan diğer kanun olan Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO) 167 Sayılı Sözleşmesinin Onaylanmasına Dair Kanun, inşaat sektörü çalışanlarına uluslararası standartlarda yeni güvenceler kazandırmayı amaçlıyor.

Koronavirüs inşaat sektörünü orta seviyede etkileyecek!

ILO'nun Kovid-19 ve İş Dünyası raporunda, koronavirüs sebebiyle işletmelerin kapatılmasının, 2,7 milyar çalışanı etkilediği açıklandı. Rapora göre , inşaat sektörü koronavirüs salgınından orta seviyede etkilenecek...

İnşaat sektörüne standart getirilmeli!

MTSO 14 No'lu İnşaat ve Emlak Komitesi Başkanı Hasan Engin, inşaat sektörüne ilişkin açıklamalar yaptı. Engin, sektöre hareket kazandırılması adına neler yapılabileceğini anlattı.

İnşaat çeliği ithalatında kalitesiz ve standart dışı ürünlere önlem şart!

Ekonomi Bakanlığının inşaat çeliğinde gümrük vergisini indirme kararı ile birlikte Türk çelik sektörü, belirlenen standartlar ve kurallar çerçevesinde inşaat çeliği ithalatının yapılmasına karşı olmadığını belirtiyor.

Düzce'de inşaat çalışmalarına standart geliyor!

Düzce Belediyesi mevcut inşaat çalışmalarının çevre sağlığını tehdit etmeyecek şekilde yürütülmesi için yaptırımlar uygulanacak.

İnşaat maliyetini hesaplamanın en pratik formülü: Hesapçı!

Pek çok etkeni dikkate alarak yapılması gereken 'inşaat maliyet hesabı' artık çok kolay. KRC Yapı tarafından geliştirilen, standart ve profesyonel olmak üzere iki sürümü hazırlanan 'Hesapçı', daha proje hazırlanmadan inşaatın maliyetini ortaya koyan bir program.

Ermiş İnşaat'tan butik konut konspetine yeni bir yorum!

İstanbul Göktürk'de yapımını sürdürdüğü Kemerist projesi ile butik konut konspetine yeni bir yorum katmayı başaran Ermiş inşaat, imza attığı her projede üst standart oluşturmayı ilke haline getirdi.

İnşaat sektöründe iş kazasını standart dışı iskeleler artırıyor!

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı İsmail Gerim, Türkiye'deki iş kazalarının 3'te 1'inin inşaat sektöründe yaşandığını söyledi.

İsmail Gerim: İnşaat iskelelerinin çoğu standart dışı!

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı Gerim: "Sahada kullanılan iskelelerin çoğu standart dışı. Son yıllarda özellikle inşaat sektöründe artan bir denetim uygulaması başladı ve önemli sayıda kapatmalar da gerçekleşiyor" dedi.

İnşaat işlerinde güvenlik ve sağlık sözleşmesi Türkiye tarafından onaylandı!

Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (ILO), 1988 yılında kabul edilip, 1991 yılında yürürlüğe giren 167 sayılı inşaat işlerinde güvenlik ve sağlık sözleşmesi Türkiye tarafından da onaylandı.

ILO inşaat güvenlik ve sağlık sözleşmesi!

ILO'nun, 1988 yılında kabul edilip, 1991 yılında yürürlüğe giren 167 sayılı inşaat işlerinde güvenlik ve sağlık sözleşmesi Türkiye tarafından da onaylandı. İşte ILO inşaat güvenlik ve sağlık sözleşmesi içeriği...

İnşaat işlerinde güvenlik ve sağlık sözleşmesi nedir?

ILO'nun, 1988 yılında kabul edilip, 1991 yılında yürürlüğe giren 167 sayılı inşaat işlerinde güvenlik ve sağlık sözleşmesi Türkiye tarafından da onaylandı. Peki, inşaat işlerinde güvenlik ve sağlık sözleşmesi içeriği nedir?

İnşaat güvenliği sözleşmesi Resmi Gazete'de yayımlandı!

Uluslararası Çalışma Örgütü'nün, inşaat güvenliğiyle ilgili sözleşmesi onaylanarak Resmi Gazete'de yayımlandı. ILO'nun, 1988 yılında kabul edilen ve 1991 yılında yürürlüğe giren 167 sayılı sözleşmesi inşaat işlerinde güvenlik ve sağlık konularını kapsıyor

İnşaat işlerinde güvenlik ve sağlık sözleşmesi onaylandı!

Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO), 1988 yılında kabul edilip, 1991 yılında yürürlüğe giren 167 sayılı inşaat işlerinde güvenlik ve sağlık sözleşmesi Türkiye tarafından da onaylandı.

ILO standartı inşaat sektörü Haberi

ILO standartı inşaat sektörü

Türkiye, İLO'nun 167 sayılı İnşaat İşlerinde Güvenlik ve Sağlık Sözleşmesi'ni onayladı.

ANKARA


Resmi Gazete'de yer alan diğer kanun olan Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO) 167 Sayılı Sözleşmesinin Onaylanmasına Dair Kanun, inşaat sektörü çalışanlarına uluslararası standartlarda yeni güvenceler kazandırmayı amaçlıyor.


ILO'nun, 1988'de yapılan 75. Uluslararası Çalışma Konferansı'nda kabul edilen, 11 Ocak 1991'den bu yana yürürlükte olan sözleşmesini, örgüte üye 185 ülkeden 25'i onayladı. Sözleşme, "giriş" hariç, 5 bölümden ve toplam 44 maddeden oluşuyor. 


Sözleşmede, inşaat işlerinin görüldüğü alanlar, inşaat işlerinde kullanılan araç, malzemelerde güvenlik ve sağlık, üye ülkelerin hükümetlerince konuya ilişkin önlemlerin alınması, işçi ve işverenlerin yükümlülüklerine ilişkin hükümler yer alıyor.


Sözleşme, Türkiye'nin henüz onaylanmadığı, 1937 tarihli 62 Sayılı Yapı İşlerinde Güvenlik Hükümleri Sözleşmesi'ni de revize ediyor.


Sözleşmeyi onaylayan her üye, güvenlik ve sağlık için mevcut risklerin...