30 / 07 / 2024

İlyas Engiz mimarlık

İlyas Engiz mimarlık

Mimar İlyas Engiz kimdir? Mimar İlyas Engiz, bugüne kadar hangi projeleri hayata geçirdi? Mimar İlyas Engiz bugün hangi mimarlık şirketinde çalışmalarına devam ediyor? İşte İlyas Engiz...

Kalya Yapı Mimarlık Mühendislik Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kalya Yapı Mimarlık Mühendislik Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Zeytinburnu'nda 100 bin TL sermaye bedeli ile İlyas Fazlıoğlu tarafından kuruldu.

Arslangündoğdu Mimarlık Cephe Sistemleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Avcılar Şubesi açıldı!

Arslangündoğdu Mimarlık Cephe Sistemleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Avcılar Şubesi 1 milyon TL sermaye bedeli ile  İlyas Arslangündoğdu tarafından açıldı.

İ Mimarlık İnşaat Ve Mühendislik Hizmetleri Anonim Şirketi kuruldu!

İ Mimarlık İnşaat Ve Mühendislik Hizmetleri Anonim Şirketi Kartal’da  200 bin TL sermaye bedeli ile İlyas Burak Durak tarafından kuruldu.

Bikat Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bikat Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Beste Akıl ve Muhammet İlyas Karataş ortaklığında kuruldu.

Şira Mimarlık Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Şira Mimarlık Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Güngören'de 100 bin TL sermaye bedeli ile İlyas Coştu tarafından kuruldu. 

Netra Mimarlık Elektrik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Netra Mimarlık Elektrik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenler'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile İlyas Toprak tarafından kuruldu.

Mark Mimarlık Mühendislik ve Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Mark Mimarlık Mühendislik ve Danışmanlık Anonim Şirketi Metin Tuncel, Serkan Yetgin, Vedat Bolat, Bekir Cenk Aykut ve İlyas Yıldırım ortaklığında 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Baver Proje Taahhüt Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Baver Proje Taahhüt Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt’ta 100 bin TL sermaye bedeli ile İlyas Dağ, Gökhan Göktepe ve İbrahim Ethem Çiçekdağı ortaklığında kuruldu.

Demkar Group Mimarlık ve İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Demkar Group Mimarlık ve İnşaat Anonim Şirketi, Yusuf Demir Yönetim Kurulu Başkanlığı ve İlyas Demir Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı'nda 100 bin TL sermaye ile 5 Kasım'da Sultanbeyli'de kuruldu.

MDA Mühendislik Mimarlık İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

MDA Mühendislik Mimarlık İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, İlyas Ada 10 bin TL sermaye ile 2 Kasım'da Esenyurt, Aşık Veysel Mahallesi, Hadımköy Bahçeşehir Yolu'nda kuruldu.

VitrA ve Türk Serbest Mimarlar Derneği işbirliğiyle VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi başlıyor!

VitrA ve Türk Serbest Mimarlar Derneği'nin işbirliğiyle gerçekleştirilen “VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi”nin ilk sergisi Mutluluk Fabrikaları, Mimar Saitali Köknar'ın küratörlüğü ve Pelin Derviş'in koordinatörlüğüyle, 7 Şubat'ta Galeri Işık Teşvikiye'de açı

Fenerbahçe Ülker Sports Arena'yı Ömerler Mimarlık tasarladı!

Ömerler Mimarlık'ın İstanbul Ataşehir'de projesini tamamladığı “Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Sports Arena”, NBA kalitesini Türkiye'ye taşıdı.

Selçuklu Kongre Merkezi, Tabanoğlu Mimarlık tarafından tasarlanıyor!

Konya Selçuklu Belediyesi, 50 milyon liraya mal olacak bir kongre merkezi yaptırıyor. Selçuklu Kongre Merkezi'ni dünyadaki 100 büyük mimarlık ofisi içinde yer alan Türk şirketi Tabanlıoğlu Mimarlık Ofisi tasarladı

İlyas Engiz mimarlık Haberi

İlyas Engiz mimarlık

İlyas Engiz kimdir?

İlyas Engiz, 1937 yılında Bafra'da doğdu. Lise eğitimini 1952-1956 yıllarında Samsun, Kastamonu ve Bursa Liselerinde, yüksek lisans eğitimini 1959-1966 DGSA Mimarlık Fakültesi'nde tamamladı. 


1966 – 1976 yılları arasında Ankara, Kırşehir ve Antalya'da çeşitli firmalarda şantiye şefliği, Proje kontrol amirliği, serbest projecilik, 1976-1982 yılları arası serbest müteahhitlik, 1982-1995 yılları arası serbest projecilik ve müteahhitlik yaptı. 


1995 yılından itibaren oğulları ile beraber kurduğu Engiz Mimarlık Mühendislik Ltd. Şti.'nde şirket yönetim kurulu üyeliği ve şirketin baş müşaviri olarak mesleğe devam etmektedir.


Mimar İlyas Engiz projeleri..

Sami Kaya Boğaçayı Evleri (2004)

Mine Vural Evi (2004)

Riva-Zena Otel (2003)

Galeri Otel Revizyonu ve Ek Blokları (2002)

Safir Otel (2002)

Botanik Otel (2002)

Kepez Taş Kaş, Lara Trafo ve Lojmanları (2001)

Nurcan Cömertoğlu Klinik Binası (2000)

Berat ve Hayriye Cömertoğlu Okulları (2000)

Side Sun Oteli (2000)

Düdençayı...