03 / 05 / 2024

imar anayasası

imar anayasası

Milliyet Ege Gazetesi'nin yazarlarından olan Mustafa Yılmaz, bugünkü yazısında İzmir ve Manisa’yı ilgilendiren imar anayasasından bahsetti. İşte Yılmaz'ın o yazısı...

Elbistan’a yeni imar planı geliyor! Elbistan’ın yeni anayasası olacak!

AK Parti Elbistan Belediye Başkan Aday Adayı Ramazan Çelik, Elbistan’ın 100 yılını kapsayacak bir imar planına ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek, “Bize görev tevdi edilmesi durumunda hazırlayacağımız imar planı, Elbistan’ın yeni anayasası olacak” şeklinde konuştu.

Belediyelerin imar yetkisine tırpan geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hazırlayacağı Çevre Düzeni Plan hükümleri o kentin “imar anayasası” olacak. Belediyeler de sadece uygulayıcı ve denetleyici bir rol üstlenecek.

Mustafa Bozbey: Bursa'ya imar anayasası lazım!

BUMİAD'ın ‘Büyükşehir Başkan Adaylarını Dinliyoruz' etkinliğinde konuşan Millet İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Bursa için imar anayasasının hazırlanması gerektiğini söyledi.

Şehirciliğin Anayasası imar planları!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece'yi 'yaşanabilir kent' olarak nitelendirerek, "Bunun en önemli nedeni imar planlarıdır" diye konuştu.

Hazırlandığımız imar planı Mudanya'nın anayasası olacak!

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, "Çalışmaları devam eden yeni imar planını değerlendiren Türkyılmaz, "Hazırlandığımız imar planı Mudanya'nın anayasası olacak. " dedi.

İzmir ve Manisa’daki imar anayasasında son durum ne?

Milliyet Ege Gazetesi'nin yazarlarından olan Mustafa Yılmaz, bugünkü yazısında İzmir ve Manisa’yı ilgilendiren imar anayasasından bahsetti. İşte Yılmaz'ın o yazısı...

Kocaeli'nin imar anayasası hazırlandı!

Büyükşehir'in Deprem Gerçeği ve Kentleşme Çalıştayı'nda konuşan Başkan Karaosmanoğlu, kentin imar anayasasını hazırladıklarını söyledi. Karaosmanoğlu, "Büyükşehir olarak, kentin tamamını planlayıp, Kocaeli'nin imar anayasasını hazırladık" dedi.

Kocaeli’nin imar anayasası hazırlandı!

‘’Deprem Gerçeği ve Kentleşme Çalıştayı’’nın bu yıl ikincisi gerçekleştirildi. Çalıştayın açılışında konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "kentin tamamını planlayıp Kocaeli’nin imar anayasasını hazırladık’’ dedi.

İbrahim Karaosmoğlu: Kocaeli’nin imar anayasasını hazırladık!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmoğlu: “Kocaeli’nin tamamını planladık. Türkiye’de bir kentin tamamını planlayan ilk kent olarak, Kocaeli’nin imar anayasasını hazırladık.” dedi.

Kocaeli'nin imar anayasası hazırlandı!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmoğlu: "Kocaeli'nin tamamını planladık. Türkiye'de bir kentin tamamını planlayan ilk kent olarak, Kocaeli'nin imar anayasasını hazırladık." dedi.

Balıkesir'in imar yönetmeliği hazırlanıyor!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi imar Komisyonu, "Balıkesir'in imar anayasası" olarak nitelendirilen "imar Yönetmeliği" çalışma toplantısını Karesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirdi.

Malatya'nın 30-40 yıllık imar planları hazırlanıyor!

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından 'İmar Planlarında Revizyon ve Çevre Düzeni Planları" çalışmaları başladı. Malatya'nın gelecekteki 30-40 yıllık döneminin anayasası niteliğinde olacak olan imar planları çalışmaları yapılıyor.

Ayazağa Mahallesi imar planı askıda!

Yerel seçimlerin ardından İstanbul’un Şişli’den Sarıyer’e bağlanan Ayazağa Mahallesi imar planı bugün askıya çıkarıldı. Peki Ayazağa Mahallesi nasıl şekillenecek? Ayazağa Mahallesi’nde emsal kaç olacak? İşte Ayazağa Mahallesi’nin inşaat anayasası!..

imar anayasası Haberi

imar anayasası

İzmir ve Manisa’yı ilgilendiren kentin ‘İmar Anayasası’ olarak nitelendirilen 1/100 binlik imar planları 31 Aralık 2015 tarihine kadar askıdaydı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yaptığı ve iki gün önce askı süresi dolan planlar böylece kesinleşmiş oldu. Ama çok sayıda itiraz da yapıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere ilçe belediyelerinin büyük bölümü planların çeşitli bölümlerine itirazda bulundu.

Bu itirazlar da değerlendirilerek önümüzdeki aylarda karar bağlanacak.


***

Yürürlüğe giren planlarda bazı özel parsellere özel imar ayrıcalıkları tanındığı görülüyor.

Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi’nin açtığı dava dilekçesinde bu durum şöyle açıklanıyor:

“Bazı kişi ve kurumlara rant aktarmaya yönelik spekülatif, noktasal müdahalelerin, değişikliklerin yapıldığı dolayısıyla açıkça ayrıcalıklı imar hakkı tanındığı görülüyor. Balçova, Karabağlar ve Karşıyaka’da belirli parsellere bu yöntemle rant sağlanıyor.

Balçova-Karabağlar ilçe sınırında, Uzundere’nin batısında, Balçova sınırları içinde orman alanları...