04 / 05 / 2024

imar barışı kanunu 2018

imar barışı kanunu 2018

İmar barışının düzenlendiği Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

İmar Barışı Kanun Tasarısı tam metni!

İmar barışı uygulaması, Bakanlar Kurulu'nda kabul edildi. İşte 13 milyon konutu kapsayan İmar Barışı Kanun Tasarısı tam metni..

2022'de imar barışı yeniden çıkacak mı?

Kaçak ve ruhsata aykırı yapılar için geçtiğimiz yıl çıkartılan 3194 sayılı İmar Kanunu’na göre geçtiğimiz sene mevzuata aykırı yapılar için yapı kayıt belgesi verildi. Peki, imar barışı yeniden çıkar mı? İşte detaylar...

İmar affı kanunu 2021'de devam edecek mi?

Halk arasında imar affı olarak tabir edilen imar barışı kanunu ile milyonlarca kişi evleri için yapı kayıt belgesi aldı. Peki imar affı kanunu 2021'de devam edecek mi? İmar affı uzatıldı mı? İşte tüm merak edilenler...

İmar barışında 'güçlendirme' izni!

Kat Mülkiyeti Kanunu’nda yapılan değişiklikle, imar barışı kapsamına alınan binalara güçlendirme yapılması için izin çıktı. DEGÜDER Başkanı Sinan Türkkan, "Bu binaların bazılarının yıkılana kadar ayakta kalması riskliydi. İlgili değişiklik, kentsel dönüşümü hızlandıracak" dedi...

Boğaziçi Öngörünüm İmar Barışı Kanunu!

7159 sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte Boğaziçi Öngörünüm İmar Barışı Kanunu...

Batman'da 4 bin 795 kişi imar barışına başvurdu!

Batman Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Muzaffer Özkan, "İmar Barışı Kanunu" konusunda bilgilendirmelerde bulundu. Özkan, 4 bin 795 kişinin imar barışına başvurduğunu açıkladı.

Güneş Enerjisi Santralleri (GES) imar barışı kapsamında mı?

İmar Barışı Kanunu'nda belirtilen istisnai yapılara yapı kayıt belgesi düzenlenmiyor. Peki, Güneş Enerjisi Santralleri (GES) imar barışı kapsamında mı?

İmar barışıyla kat mülkiyetli tapu alınabilir!

İstanbul Zirve Yapı Denetim ve Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Cumhur Akpınar, imar barışıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Tüm yapıların yasallık kazandırılacağını belirten Akpınar, İmar barışıyla kat mülkiyetli tapu alınabileceğini söyledi.

Varlık barışı ve imar barışında süre uzar mı?

Vergi barışı, varlık barışı ve imar barışı düzenlemeleri kapsayan seçimden önce Resmi Gazete'de yayımlanan ve Meclisten geçen mali af yasasındaki detaylar belli oldu. Peki, düzenlemelerde süre uzar mı? Sizler için araştırıldı...

Vatandaşların çoğu imar barışından habersiz!

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç , ‘imar barışı’nın detaylarından bahsetti. Genç, ''Başvuru süresinin dolmasına kısa bir süre kalmış olmasına rağmen vatandaşların çoğu imar barışı düzenlemesinin ne getirdiğinden habersiz'' dedi. 

Balıkesir'de imar barışı bilgilendirme toplantısı yapıldı!

Balıkesir Ticaret Odası, Sanayi Odası ve Ticaret Borsası işbirliğiyle imar barışı hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. 

İmar barışına başvurmanın 7 şartı!

8 Haziran itibari ile başvuruların alınmaya başlandığı imar barışında başvurular 31 Ekim 2018 tarihine kadar yapılabiliyor. Peki, imar barışına başvurmanın şartları nelerdir?

İmar barışı başvuruları ne zaman bitecek?

İmar barışının ne zaman biteceği yüzlerce kişinin merak ettiği soru haline geldi. 13 milyon yapıyı kapsayan Yapı Kayıt Belgesi'ne yoğun başvuru gelmişti. Peki, imar barışı başvuruları için son gün ne zaman?

İmar barışı için Uzungöl'den 862 kişi başvuru yaptı!

Uzungöl'de 'imar barışı' uygulaması yapı sahiplerini harekete geçirdi. Bölgede, binaları yıkım aşamasına gelen 862 kişi, 'imar barışı' uygulamasından yararlanmak için başvuru yaptı.

imar barışı kanunu 2018 Haberi

imar barışı kanunu 2018

İmar barışı resmen onaylandı. Bugünden itibaren ruhsatsız ve ruhsat ile eklerine aykırı yapılar için yapı kayıt belgesi alınabilecek. Vatandaşlar bu dairelerine kat mülkiyeti de tesis ederek tapularına kavuşabilecek.

Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayladığı imar barışının düzenlendiği Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Yapı Kayıt Belgesi verilecek

Kanun ile, afet risklerine hazırlık kapsamında ruhsatsız; ruhsata, eklerine, imar mevzuatına aykırı yapıların kayıt altına alınması amacıyla 31 Aralık 2017'den önce inşa edilen yapılar için Yapı Kayıt Belgesi verilebilecek.

Yapı Kayıt Belgesi alınan yapılar hakkında mevcutta bulunan yıkım kararları ve tahsil edilemeyen idari para cezaları iptal edilecek. 

Yapının ve arsasının mülkiyet durumu, Yapı Kayıt Sistemi'ne yapı sahibinin beyanına göre kaydedilecek.

Yapı Kayıt Belgesi, yapının...