07 / 07 / 2024

imar barışı komşu düzenlemesi 2018

imar barışı komşu düzenlemesi 2018

‘İmar Barışı’nda yapı ruhsatı veya yapı kullanma izni bulunan yapılarda aykırılık tek bir malike ait ise artık komşu onayına gerek kalmadı.

Kanal İstanbul’a komşu Hoşdere'deki imar değişikliğine mahkemeden 2. ret!

Kanal İstanbul projesine komşu bölge olan Başakşehir Hoşdere'de, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın konut ısrarı mahkemece ikinci defa haksız görüldü. 

Kanal İstanbul’a komşu dev arazinin imar planlarına iptal kararı!

Başakşehir Hoşdere'de Kanal İstanbul’a komşu 83 bin metrekare büyüklüğündeki alanın imar planlarına ilişkin mahkeme tarafından iptal kararı alındı.

Eczacıbaşı Cennet Koyu'ndaki binaları için imar barışından yararlandı!

Eczacıbaşı Grupları'nın Bodrum Cennet Koyu'nda yer alan arazilerinde yer alan yapılar için imar barışına başvurduğu ve imar barışından yararlandığı belirtildi.

İmar barışı mağdurları ne olacak?

İmar barışından yararlanmak isteyen yüz binlerce kişinin yapı kayıt belgeleri mevzuata aykırı olduğu gerekçesiyle iptal edildi. Peki imar barışı mağdurları ne olacak? İşte tüm merak edilenler...

İmar barışı iptal olanlar ne yapmalı?

İmar barışından yararlanmak isteyen yüz binlerce kişinin yapı kayıt belgeleri mevzuata aykırı olduğu gerekçesiyle iptal edildi. Peki imar barışı iptal olanlar ne yapmalı? İşte tüm merak edilenler...

İmar barışından yararlanmak isteyen fırsatçı komşusunu şikayet etti!

İzmir Seferihisar'da  Muzaffer Ulusoy isimli vatandaş, kaçak 3 katlı binası için imar barışından usulsüz bir şekilde faydalanan komşusu hakkında şikayette bulundu

Sinop’un en büyük sorunu 'imar planı yoksunluğu'!

Sinop Belediye Başkanı seçilen Barış Ayhan, Sinop’un en büyük sorununun 'imar planı yoksunluğu' olduğunu söyleyerek,''Sinop’un yeni imar planının da Aralık 2019’da yapılması planlanıyor'' dedi.

İmar barışı isteyene ‘zorunlu denetim’!

Torba yasa taslağı kapsamında eklenmesi planlanan madde kapsamında Türkiye genelinde imar barışına başvurup yapı kayıt belgesi alan milyonlarca binaya yapı denetim zorunluluğu getirilmesi gündeme geldi.

İmar barışı en fazla Beyoğlu ve Zeytinburnu'nda konut fiyatlarını artırdı!

Toplamda 10 milyon 250 bin vatandaşın başvurduğu ve bir yıldan fazla süren imar barışı düzenlemesi süresince İstanbul'da konut fiyatları en çok yüzde 12,77 ile Beyoğlu'nda arttı...

İmar barışına en fazla talep Kepez ve Manavgat’tan geldi!

Antalya'da en fazla gecekondunun bulunduğu Kepez ile otel sayısının en fazla olduğu Manavgat ilçeleri imar barışına en çok başvuru yapan bölgeler oldu.

İzmir'deki tekerlekli ev imar barışına girmedi!

İzmir'in Selçuk ilçesinde yaşayan Umut Konak, "imara aykırı" olduğu nedeniyle belediye tarafından mühürlenen tekerlekli evinin imar barışından yararlanmasını istedi. Ancak talep kabul edilmedi.

İmar barışı uzatıldı mı 2019?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "15 Haziran'da imar barışına başvuru süresi tamamlanıyor. Herhangi bir uzatma şu an için söz konusu değil." dedi...

İmar barışı bahanesiyle kaçak inşaata izin!

Beşiktaş'ın CHP’li meclis üyeleri, Başkan Yardımcısı Saral’ı rüşvet almakla suçladı. Dilekçede, Saral’ın ‘imar barışı’nı suistimal edip kaçak yapılaşmaya göz yumduğu iddia edildi.

imar barışı komşu düzenlemesi 2018 Haberi

imar barışı komşu düzenlemesi 2018

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, imar barışında gerek vatandaştan gerekse iş dünyasından gelen itirazları dikkate aldı ve yönetmelikte birtakım değişiklikler yaptı. Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, yapı ruhsatı veya yapı kullanma izni bulunmayan yapılarda yapının tamamı için yeni yönetmelikte de komşu onayı şartı da korundu. Ancak yapı ruhsatı veya yapı kullanma izni bulunan yapılarda aykırılık tek bir malike aitse komşu onayı aranmıyor. Ruhsat ve eklerine aykırılık hangi bağımsız bölümde/bölümlerde yapılmış ise o bağımsız bölümler için ayrı ayrı yapılabiliyor. Yapının tamamı tek bir malike ait ise ve aykırılık bütün bağımsız bölümlerde yapılmış ise bu durumda da yapının tamamı için de belge düzenleniyor.

İş dünyasının yükü azaldı


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, imar barışında iş dünyasından gelen itirazları da dikkate alarak bazı değişiklikler...