15 / 05 / 2024

imar barışı sorunları

imar barışı sorunları

CHP İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan, imar affına ilişkin yazılı soru önergesi hazırladı. CHP'li Emecan sorularını Bakan Kurum'a sordu..

İmar barışı mağdurları haklarını geri istiyor! Yeni düzenleme talebi!

İzmir Konak Meydanı'nda bir araya gelen imar barışı mağdurları, sorunlarını ve taleplerini bir bir açıkladı. Peki imar barışı mağdurları ne istiyor? İşte ayrıntılar... 

İmar barışı arsa payı hesaplama 2021!

Tapuda arsa paylarının yasalarda belirtildiği gibi dağıtılması gerekiyor. Arsa tapusu payının hesaplaması ileride yaşanacak sorunları engelliyor. İşte imar barışı arsa payı hesaplama 2021...

İmar barışı mağdurlarının sorunları çözüm bekliyor!

Hakimiyet gazetesi yazarı Ahmet Özer bugünkü yazısında imar barışını kaleme aldı. İşte Özer'in o yazısı...

İmar barışı yeniden uzatılmalı!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, imar barışında sürenin yıl sonuna kadar uzatılmasını talep etti. Palandöken, uygulama sayesinde imar sorunlarının çözüldüğünü ve ekonomiye katkı sağlandığını söyledi...

İmar barışının sağlayacağı 4 önemli fayda!

İmar barışı ile imar mevzuatına veya ruhsata aykırı yapılara verilecek yapı kayıt belgesiyle birlikte vatandaşların imar sorunlarının çözülmesi hedefleniyor. Peki, imar barışının sağlayacağı faydalar neler?

Kocaeli'de imar barışı karmaşası!

İmar barışı uygulamasına başvurular 31 Ekim'de sonra sona eriyor. Kocaeli'de imar barışında sorunlar ise devam ediyor.

İmar barışında sorunlar çözülüyor!

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, imar barışıdaki usul ve esaslardaki değişikleri yorumladı. Ertürk, sorunlara çözüm getilrildiğini açıkladı.

İmar barışıyla sorunlar ortadan kalkacak!

Yüksek Mimar Cemil Coşun Budak, imar barışından yaralanmak isteyenler için açıklamalarda bulundu. Budak, imar barışıyla sorunlar ortadan kalkacağını söyledi.

Tapu tahsis belgesi olanlar imar barışına başvurabilir mi?

İmar mevzuatına aykırı, 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için imar barışına başvurulabiliyor. Peki, tapu tahsis belgesi olanlar imar barışına başvurabilir mi?

15 soruda imar barışında ödeme!

İmar barışında yapı kayıt belgesi alınabilmesi için belge bedelinin ödenmesi gerekiyor. Peki, imar barışında kimler ne kadar ödeyecek? İmar barışında ödeme nasıl ve nereye yapılacak?

İmar barışıyla Türkiye'nin en büyük sorunu çözüldü!

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, imar barışı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin büyük sorununun çözüldüğünü belirten Nasır, kanunun devrim niteliğinde olduğunu söyledi. 

İmar barışıyla kat mülkiyetli tapu alınabilir!

İstanbul Zirve Yapı Denetim ve Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Cumhur Akpınar, imar barışıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Tüm yapıların yasallık kazandırılacağını belirten Akpınar, İmar barışıyla kat mülkiyetli tapu alınabileceğini söyledi.

Varlık barışı ve imar barışında süre uzar mı?

Vergi barışı, varlık barışı ve imar barışı düzenlemeleri kapsayan seçimden önce Resmi Gazete'de yayımlanan ve Meclisten geçen mali af yasasındaki detaylar belli oldu. Peki, düzenlemelerde süre uzar mı? Sizler için araştırıldı...

imar barışı sorunları Haberi

imar barışı sorunları

CHP İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan, imar affına ilişkin yazılı soru önergesi hazırladı. Emecan sorularının Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Emecan önergesinde "Yapı Kayıt Belgesi Verilmesine İlişkin Usul ve Esasların belirlendiği ve kamuoyuna “İmar Barışı” olarak yansıtılan imar affı kanununu ile İstanbul ilimiz başta olmak üzere ülkemiz genelinde birçok sağlıksız, kaçak ve riskli yapının denetimsiz bir şekilde yasallaştırıldığı görülmektedir." dedi. Bu af kanununun, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki kanunla açıkça çeliştiğini belirten Emecan, "Özellikle yüzde 92’sinin deprem kuşağında yer aldığı, nüfusumuzun yüzde 95’inin bu bölgelerde yaşadığı ülkemizde çıkarılan imar affı, olası bir depremde can kayıplarının artmasına neden olabilecek bir kanundur." ifadelerini kullandı.

"6306 sayılı kanunla, riskli yapıların güvenli hale getirilmesi, yapı denetim...