03 / 05 / 2024

imar barışı talebi

imar barışı talebi

Kocaeli'de yaşayan Ali Tarakçı isimli vatandaş 406 metrekarelik alanın 171 metrekarelik alanının kendisine ait olduğunu söyleyerek imar barışı talebinde bulundu.

İmar barışı mağdurları haklarını geri istiyor! Yeni düzenleme talebi!

İzmir Konak Meydanı'nda bir araya gelen imar barışı mağdurları, sorunlarını ve taleplerini bir bir açıkladı. Peki imar barışı mağdurları ne istiyor? İşte ayrıntılar... 

Kocaeli'de 171 metrekarelik alan için imar barışı talebi!

Kocaeli'de yaşayan Ali Tarakçı isimli vatandaş 406 metrekarelik alanın 171 metrekarelik alanının kendisine ait olduğunu söyleyerek imar barışı talebinde bulundu.

Marmaris'te imar barışı talebi!

Marmaris ilçesinde 3 mahallenin sakinleri, 2018 yılından sonra inşa edilen yapıların imar barışına dahil edilmesini ve mahallelerine imar planı getirilmesi için talepte bulundu.

İmar barışı başvurusu ne kadar uzatıldı? 

İmar barışı başvuruları uzatıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından vatandaşların yoğun talebi üzerine imar barışında  süre yeniden uzatıldı. Peki imar barışı başvurusu ne kadar uzatıldı?

Adıyaman'da imar barışının 3 ay uzatılması talebi!

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde bir araya gelen iş adamları, muhtar ve sivil toplum kuruluş temsilcileri imar barışının yeni yılda 3 ay uzatılmasını istediklerini söylediler.

İmar barışı son gün ne zaman 2018?

İmar barışında son başvurular 31 Ekim 2018 tarihinde alınacaktı. Bu süre vatandaşların talebi üzerine uzatıldı. Peki, imar barışı son gün ne zaman 2018 oldu?

Kooperatif yapıları için imar barışına başvurulur mu?

31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için imar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi veriliyor. Peki, kooperatif yapıları için imar barışına başvurulabilir mi?

Tapu tahsis belgesi olanlar imar barışına başvurabilir mi?

İmar mevzuatına aykırı, 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için imar barışına başvurulabiliyor. Peki, tapu tahsis belgesi olanlar imar barışına başvurabilir mi?

15 soruda imar barışında ödeme!

İmar barışında yapı kayıt belgesi alınabilmesi için belge bedelinin ödenmesi gerekiyor. Peki, imar barışında kimler ne kadar ödeyecek? İmar barışında ödeme nasıl ve nereye yapılacak?

İmar barışıyla Türkiye'nin en büyük sorunu çözüldü!

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, imar barışı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin büyük sorununun çözüldüğünü belirten Nasır, kanunun devrim niteliğinde olduğunu söyledi. 

İmar barışıyla kat mülkiyetli tapu alınabilir!

İstanbul Zirve Yapı Denetim ve Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Cumhur Akpınar, imar barışıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Tüm yapıların yasallık kazandırılacağını belirten Akpınar, İmar barışıyla kat mülkiyetli tapu alınabileceğini söyledi.

Varlık barışı ve imar barışında süre uzar mı?

Vergi barışı, varlık barışı ve imar barışı düzenlemeleri kapsayan seçimden önce Resmi Gazete'de yayımlanan ve Meclisten geçen mali af yasasındaki detaylar belli oldu. Peki, düzenlemelerde süre uzar mı? Sizler için araştırıldı...

Vatandaşların çoğu imar barışından habersiz!

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç , ‘imar barışı’nın detaylarından bahsetti. Genç, ''Başvuru süresinin dolmasına kısa bir süre kalmış olmasına rağmen vatandaşların çoğu imar barışı düzenlemesinin ne getirdiğinden habersiz'' dedi. 

imar barışı talebi Haberi

imar barışı talebi

Kocaeli'de yaşayan Ali Tarakçı isimli vatandaş Mehmet Ali Paşa Mahallesi Dağlı Sokak No:14
adresinde bulunan evinin imar yasasından yararlanmasını talep ediyor.

Özgür Kocaeli'de yer alan habere göre; 406 metrekarelik alanın 171 metrekarelik alanının kendisine ait olduğunu söyleyen Tarakçı,  “Bana ait olan yer diğer hisse sahiplerinden ayrılsın ve benim alanım imar yasasından faydalansın. Bir önceki dönem İzmit Belediye Başkanı zamanında ‘olur’ dediler ama hala olmadı. Evraklar için 5 bin TL ödeme yaptım bugüne kadar” şeklinde...