02 / 05 / 2024

İmar barışı tebliği

İmar barışı tebliği

31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için verilen Yapı Kayıt Belgesi için başvurular 31 Ekim 2018 tarihine kadar kabul edilecek. İmar barışına yeni düzenlemeler yapıldı. 

İmar barışı ödemeleri için son gün!

İmar barışı için başvuru yapan vatandaşların bugün mesai bitimine kadar Yapı Kayıt Belgesi bedellerini ödemeleri gerekiyor.

İmar barışı ödemeleri için son hafta! 

İmar barışı başvuruları 15 Haziranda tamamlanmıştı. İmar barışı ödemeleri için son haftaya girildi. 

İmar barışı ödemeleri için son hafta!

İmar barışı ödemeleri için son haftaya girildi. İmar barışına başvuranların 30 Haziran'a kadar yapı kayıt bedelini ödemeleri gerekiyor.

Yapı malzemelerinin ithalat denetimi tebliği 2019!

Yapı malzemelerinin ithalat denetimi tebliği, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ hükümleri 1 Ocak 2019'da yürürlükte olacak...

Gayrimenkul Yatırım Fonları Tebliği'nde değişiklik metni!

Gayrimenkul Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi...

Kooperatiflerin Kuruluş Tebliği'nde değişiklik tebliği 2018!

Kooperatiflerin Kuruluş ve Anasözleşme Değişiklik İşlemleri Tebliği'nde değişiklik yapıldı. Tebliğ Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi..

İmar barışında aykırı alan kolaylığı!

İmar barışında iş dünyasından gelen itirazlar doğrultusunda değişikliğe gitti. Yapılan değişiklikle hesaplama sistemi değiştirilerek, iş dünyasına kolaylık sağlandı.

İmar barışı tebliğinde değişiklik!

31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için verilen Yapı Kayıt Belgesi için başvurular 31 Ekim 2018 tarihine kadar kabul edilecek. İmar barışına yeni düzenlemeler yapıldı. 

İmar barışında işyeri ruhsatı alınabilir mi?

İmar barışında işyerlerinin durumu nedir? Mevzuata aykırı yapılardaki işyerleri için imar barışına başvurulabilir mi? İmar barışında işyeri ruhsatı alınabilir mi?

Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği seri no: 73!

2019 yılı inşaat maliyet bedellerinin yer aldığı Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 73) bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği sıra no:501!

501 sıra nolu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte tebliğ kapsamında yapılan düzenlemeler..

Vergi Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Kanunu Tebliği!

Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin 7143 Sayılı Kanun Genel Tebliği (Seri No: 3) bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

Gayrimenkul Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği'nde değişiklik!

SPK tarafından, Gayrimenkul Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı...

İmar barışı tebliği Haberi

İmar barışı tebliği

31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için verilen Yapı Kayıt Belgesi için başvurular 31 Ekim 2018 tarihine kadar kabul edilecek. Yapı Kayıt Belgesi bedelinin 31 Aralık 2018 tarihine kadar ödenmesi gerekiyor. İmar barışına ilişkin tebliğde değişiklik yapıldı. İşte merak edilenler.. 

20 Eylül 2018 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Yapı Kayıt Belgesi Verilmesine İlişkin Usul ve Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Usul ve Esaslar Tebliği ("Tebliğ") ile kamuoyunda İmar Barışı olarak adlandırılan uygulamayla ilgili özellikle ticari gayrimenkuller için birtakım soru işaretleri ve başvuruların önünü tıkayan engeller ortadan kaldırıldı.

1-) Yapı Kayıt Bedelinin Hesaplanmasına Dair Açıklamalar
Tebliğ ile birlikte yapı kullanma iznine göre tek bağımsız bölüm olarak kullanılan alışveriş merkezi, hastane, otel, fabrika, imalathane gibi yapılardaki aykırılıklarda, yapı yaklaşık maliyet bedeli, artık...