04 / 05 / 2024

imar belgesi

imar belgesi

2. değişikliğe geçici madde konularak imar durum belgesi alanlar için 01.06.2014 tarihinde inşaat ruhsatı almak kaydı ile 1 .yönetmelikte yer alan 0.25 artış hakkı tanındı. Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı.

İmar durum belgesi başvuru dilekçesi örneği 2022!

Bir arsanın ve üzerinde inşa edilecek olan yapının kullanım sınırlarını, koşullarını belirten belgeye imar durum belgesi deniyor. Bu belgeyi alabilmek için belediyeye bir dilekçe ile başvuru yapılması gerekiyor. Peki, İmar durum belgesi başvuru dilekçesi nasıl hazırlanır?

İmar durum belgesi nedir? İmar durum belgesi nasıl alınır?

İmar durum belgesi; bir arsanın içinde bulunduğu bölgenin imar planına ve imar yönetmeliğine göre nasıl kullanılabileceğinin sınırlarını gösteren resmi belge olarak biliniyor. Peki, İmar durum belgesi nasıl alınır? İşte tüm detaylar...

İmar durum belgesi harcı 2022 ne kadar?

Belediyelerden talep edilen belgeler için belli oran veya miktarlarda harç ödemesinin yapılması gerekiyor. Peki, imar durum belgesi harcı 2022 ne kadar?

İmar durum belgesi ücreti 2021!

İBB İmar Müdürlüğü'nce 2021 yılı hizmet tarifesi yayınlandı. Peki imar durum belgesi nasıl alınır? İmar durum belgesi ücreti 2021 ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

İmar barışı ödemeleri için yarın son!

31 Aralık 2017 tarihinden önce ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapılmış kırsal ve kentsel alanlardaki tüm yapıları kapsayan imar barışına başvuru yapanların Yapı Kayıt Belgesi ödemeleri yarın sona eriyor... 

İmar barışından elde edilen toplam gelir 23.5 milyar lira!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada imar barışı kapsamında 3 milyon 599 bin 867 adet yapı kayıt belgesi başvurusu yapıldığını ve toplamda 23 milyar 523 milyon 609 bin 133 lira ödeme alındığını söyledi.

İmar barışı isteyene ‘zorunlu denetim’!

Torba yasa taslağı kapsamında eklenmesi planlanan madde kapsamında Türkiye genelinde imar barışına başvurup yapı kayıt belgesi alan milyonlarca binaya yapı denetim zorunluluğu getirilmesi gündeme geldi.

Ömer Ünal kaçak binalar için turizm belgesi mi aldı?

İddialara göre Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, yaptığı kaçak binalar için önce turizm belgesi aldı, daha sonra da imar barışından faydalanmak için 100 bin TL’ye yakın para yatırarak yasal hale soktu. 

Çankaya Belediyesi'nden ruhsat ve imar işlemi kolaylığı!

Çankaya Belediyesi’nin Hoş Geldiniz Masası’nda iş yeri açma, ruhsat başvurusu, emlak rayiç değeri ödeme, sicil birleştirme, borç ödeme, borcu yoktur belgesi alma, imar başvurusu ve imar durum bilgisi alma işlemleri kısa sürede gerçekleşti.

İmar barışında ilk taksit ödeme süresi yarın son!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen imar barışından faydalanmak için başvuran vatandaşların Yapı Kayıt Belgesi bedelinin yüzde 25'ini yatırma süresi yarın bitiyor...

Yapı kayıt belgesi bedeli nasıl hesaplanır? 

İmar mevzuatına ve ruhsata aykırı yapılara verilecek yapı kayıt belgesiyle vatandaşların imar sorunu çözülüyor. Peki yapı kayıt belgesi bedeli nasıl hesaplanır? 

İmar barışında Yapı Kayıt Belgesi ödemelerine taksit talebi!

İTO Başkanı Avdagiç, "Yapı Kayıt Belgesi'nde 100 bin lirayı aşan bedellerin 12 ay, 500 bin lirayı aşan bedellerin ise 24 ay taksitlendirilmesi, firmalara finansman anlamında ciddi fayda sağlar" dedi...

İmar barışı başvurusu nasıl yapılır? 

İmar barışından yararlanabilmek için e-devlet sistemi üzerinden yapı kayıt belgesi başvuru formunun doldurulması gerekiyor. Peki yapı kayıt belgesi formu nasıl doldurulur? İşte imar barışı başvurusunun adımları...

imar belgesi Haberi

imar belgesi

2.değişikliğe geçici madde konularak imar durum belgesi alanlar için 01.06.2014 tarihinde inşaat ruhsatı almak kaydı ile 1 .yönetmelikte yer alan 0.25 artış hakkı tanındı Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı. 


Resmi Gazete'de yapılan değişiklikle ilgili bilgi veren Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, "Geçtiğimiz yıl yapılan tip imar yönetmeliği değişiklikleri birden fazla olmuş ve ilk yönetmelikte kat alanlarında 0.25 artmışken, 2. yönetmelikte 0.20 olarak revize edilerek azaltılmıştı" dedi.


Kiraz, 2. değişikliğe geçici madde konularak imar durum belgesi alanlar için 01.06.2014 tarihinde inşaat ruhsatı almak kaydı ile 1 .yönetmelikte yer alan 0.25 artış hakkı tanındığını söyledi. 


Birçok hak sahibinin bu süreçte başvuru yapamadığını ya da yaptığı başvuruyu 01.06.2014 tarihinde inşaat ruhsatı alınabilir hale getiremediğini dile getiren Kiraz, 22.05.2014 tarihli yönetmelikte...