02 / 05 / 2024

imar cezası

imar cezası

Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde 16 yıl önce ölen Haydar Kürekçi'ye ''iş yerinde imara aykırı ve ruhsatsız işlem'' yaptığı gerekçesiyle encümen kararıyla 12 bin lira ceza verildi. Söz konusu ceza, ailenin başvurusu üzerine mahkemece iptal edildi

İzmit'te imar barışı ile 85 bin TL'lik ceza kaldırıldı!

İzmit Belediye Encümeni Cem Güler başkanlığında toplandı. 27 gündem maddesini karara bağlanırken imar barışından faydalanan 12 kişinin toplam 85 bin 220 TL’lik para cezası kaldırıldı...

5 bin 300 imar barışı fırsatçısı yakayı ele verdi!

Hükümet, imar barışı fırsatçılarına göz açtırmıyor. 31 Aralık 2017’den sonra yapılan kaçak yapılar takibe alındı. Türkiye genelinde 5 bin 300 kişinin yapı kayıt belgesi iptal edildi. Fırsatçılara para ve yıkım cezası geliyor..

Uzungöl'de imar affı krizi!

Trabzon'un Uzungöl ilçesinde 2006 yılında yaptığı bina için yargılanan Hasan Asan, imar affından yararlanmasına rağmen 2 yıl 4 ay hapis cezası aldı.

İzmit Belediyesi imar barışında cezaları iptal etti!

İzmit Belediyesi encümeninde imar barışı uygulamasından yararlananların para cezası ve mühür işlemleri iptal edildi.

Barcelona'daki Sagrada Familia'ya 35 milyon euro imar izni cezası!

Barcelona'daki Sagrada Familia kilisesi, imar izni olmadığı gerekçesiyle yaklaşık 35 milyon euro ceza ödeyecek...

İmar barışı yanlış beyan cezası!

İmar barışında başvurunun doğru ve eksiksiz olması gerekiyor. Peki, imar barışında yanlış beyan cezası nedir?

İmar barışında tapular nasıl alınacak?

İmar barışında isteyenler aboneliklerini alabilecek, isteyenler yapısı hakkında çıkan para veya yıkım cezasından kurtulabilecek. Yapı kayıt belgesi ile tapu da alınabilecek. Peki, imar barışında tapular nasıl alınacak?

İmar barışına başvurular 270 bine ulaştı!

İmar barışında ilk 4 günde yapılan başvuru sayısı 270 bine ulaştı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, imar barışından sonra yasaya aykırı olarak yapı inşa edenler için 1 yıl hapis cezası verileceğini açıkladı....

İmar kirliliği oluşturanlara 5 yıla kadar hapis cezası!

Katıldığı canlı yayında sorulara yanıt veren Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, bundan imar kirliliği oluşturanlara 5 yıla kadar hapis cezası çarptırılacağını söyledi...

İmar barışında yalan söyleyen hapis cezası alabilir!

Seçim öncesi yasalaştırılan imar affına ilişkin düzenleme usul ve esasları belirlendi. E-devlet’ten başvuruların yapılacağı imar barışında yalan söyleyen hapis cezası alabilecek. 

İmar barışı milat olsun, hapis cezası gelsin!

İmar barışının gelmesi ile sorunların çözüme kavuşacağını dile getiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, “Bundan sonra yapan, yaptıran, göz yuman için hapis cezasına kadar tedbirler tartışılmalı” diye konuştu. 

Mehmet Kocadon'a imar kirliliğine neden olduğu için 15 ay hapis cezası!

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, "imar kirliliğine neden olduğu ve ruhsata aykırı imalatlar yapıldığı" iddiasıyla hakkında açılan davada 15 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Yeni Adana İmar İnşaat'a 5 yıla kadar hapis cezası isteniyor!

Topalak Mahallesi’nde ruhsata aykırı inşaat yapılmasına neden oldukları iddia edilen Yeni Adana İmar İnşaat A.Ş.’nin 2’si eski yönetim kurulu başkanı 8 çalışanının 5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları isteniyor.

imar cezası Haberi

imar cezası

 Alınan bilgiye göre, 1997 yılında vefat eden Haydar Kürekçi'den eşi ve oğluna miras olarak kalan Yeni Cami Sokak'ta bulunan dükkan, daha sonra eşi Safiye Kürekçi tarafından satın alınan yan dükkanla birleştirilerek restorana dönüştürüldü. 

     İnebolu Belediyesi 25 Haziran 2012 tarihindeki encümen kararıyla söz konusu işlemin imara aykırı ve ruhsatsız yapıldığı gerekçesiyle 16 yıl önce ölen iş yerinin eski sahibi Haydar Kürekçi'ye 12 bin 893 lira, eşi Safiye Kürekçi'ye ise 9 bin 110 lira para cezası verildi. 

     İş yerinin de söz konusu karar gereği mühürlendiği restoran sahibi Safiye Kürekçi, kapatma ve idari para cezalarının hukuksuz olduğu gerekçesiyle Kastamonu İdare Mahkemesi'ne iki ayrı iptal başvurusunda bulundu. 

     Söz konusu başvuruları değerlendiren mahkeme, belediye encümen kararının hukuksuz olduğuna karar vererek, verilen...