18 / 05 / 2024

İmar denetimiyle ilgili yasa

İmar denetimiyle ilgili yasa

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki,Uluslararası Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Konferansı'nda imar denetimiyle ilgili yasayı değiştireceklerini açıkladı.

Depremin yıktığı Malatya'da imar affı ile ilgili acı gerçek

Önümüzdeki günlerde Meclis'e gelmesi beklenen İmar Affı ile ilgili acı bir gerçek ortaya çıktı. Malatya'da son imar affında toplamda 22 bin 329 adet Yapı Kayıt Belgesi düzenlenmiş.

İmarla ilgili yeni düzenleme! Tapularda bunu göreceksiniz!

İmar planı ile ilgili yeni bir karar verildi. Bu karar tapulara da yansıyacak. İşte haberin detayları!

Tunç Soyer: İmar mevzuatıyla ilgili çağdaş vizyona ihtiyaç var!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, İstanbul’da gerçekleşen ‘İzmir Zamanı’ isimli etkinlikte 30 Ekim’de İzmir’i vuran 6.6 büyüklüğündeki deprem sonrasında yaptıkları çalışmaları anlattı. Soyer, "İmar mevzuatıyla ilgili çağdaş vizyona ihtiyaç var" dedi.

Türker Proje'nin Kartal arazisini imar durumuyla ilgili son durum!

Türker Proje Gayrimenkul'ün arazisinin de yer aldığı alt bölgelere ilişkin 1/1000 ölçekli Kartal Merkez S-9 Alt Bölgesi Uygulama İmar Planı ile ilgili 46 Nolu İmar Komisyonu Raporu görüşüldü. 

İmar barışı başvurusu yapılan hazine taşınmazlarıyla ilgili 10 soru TBMM'de!

İmar barışı başvurusu yapılan yapıların bulunduğu hazine taşınmazlarının yapı kayıt belgesi sahiplerine satışı ve tapu işlemleri ile ilgili genelge meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yalova Belediyesi'nden mevzuata aykırı yapılarla ilgili açıklama!

Yalova Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Ömür Bayar, imar Mevzuatına ve Kıyı Mevzuatına aykırı olarak yapılan ve kaldırılması gündemde olan yapılarla ilgili açıklama yaptı.

Tüm binalar engelli dostu olacak!

Yapı denetimiyle ilgili yeni düzenlemeyle yapıların proje aşamasında engelliler için erişilebilir olması zorunlu hale getirildi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 'Engelli kardeşlerimize uygun projelendirilmemiş hiçbir binaya ruhsat ve iskan verilmeyecek' dedi.

Engelli erişilebilirliği olmayan binalara ruhsat ve iskan verilmeyecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yapı denetimiyle ilgili yapılan düzenlemeyle yapıların proje aşamasında engelliler için erişilebilir olması zorunlu hale gelecek.

Beykozlulara imar müjdesi!

AK Parti Beykoz Belediye Başkan Adayı Murat Aydın, Gümüşsuyu Seçim İrtibat Bürosu'nda konuştu. İmar sorunuyla ilgili açıklamalarda bulunan Aydın, Beykozlulara imar müjdesi verdi.

10 soruda imar barışıyla ilgili tüm merak edilenler!

İmar barışı için son başvuru tarihi ve başvurunun nasıl hesaplanacağı merak konusu oldu. Vatandaşlar konu ile ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor. İşte imar barışıyla ilgili tüm merak edilenler...

İmar barışı ile ilgili sıkça sorulan sorular!

İmar barışı başvuru sürecinde olan vatandaşlar bazı soruların yanıtını merak ediyor. İşte imar barışı ile ilgili sıkça sorulan sorular..

İmarla ilgili adımlar süratle atılacak!

Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğa, "İmar noktasındaki çirkin yapılarla ilgili adımlar süratle atılacak" dedi.

İmar denetimiyle ilgili yasa değişiyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki,Uluslararası Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Konferansı'nda imar denetimiyle ilgili yasayı değiştireceklerini açıkladı.

İmar denetimiyle ilgili yasa Haberi

İmar denetimiyle ilgili yasa

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Ankara Üniversitesi tarafından Wyndham Ankara Otel'de düzenlenen Uluslararası Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Konferansı'nda konuşma yaptı. Bakan Özhaseki, Ankara Üniversitesi'nde Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Bölümü açılmasından dolayı teşekkür ederek başladı.


Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Bakan Özhaseki, "Yılda bir milyon 300 bin konut el değiştiriyor. Ya yeniden yapılıyor, ya insanlar alıyor, satıyor ya da daha büyüğüne çıkarak, bunu yeniliyor. O zaman inşaat sektörüyle ilgili hepimizin ciddi ciddi düşünmesi ve adım atması gerekiyor." dedi.


Özhaseki gayrimenkul bölümünün, şehirlerin gelişmesine damga vuracak en önemli bölüm olduğunu hatta özellikle belediye başkanlarının bu konuda eğitimli olması gerektiğinibn altını çizdi.


Göreve geldiğinde şehirciliği bilmediğini söyleyen Bakan Özheseki, şehircilik konusunda en büyük sorunların planlamanın geç yapılması, sağlıksız ve kimliksiz...