04 / 05 / 2024

imar durumunun belirlenmesi

imar durumunun belirlenmesi

İmar durumu, herhangi bir arsanın söz konusu bölgenin imar planına ve imar yönetmeliğine göre nasıl kullanılabileceğinin sınırlarını gösteriyor. Peki, imar durumu neye göre belirlenir? İmar durumu nasıl tespit edilir?

Boğaziçi'nde imar barışı düzenlemesi iptal edildi!

İstanbul'da Boğaziçi ön görünümünü imar barışı kapsamına alan düzenleme, 2 yıl sonra Anayasa Mahkemesi'nce iptal edildi. Yasadan faydalanarak Boğaziçi'nde üç ilçede yapı kayıt belgesi alan yapıların durumunun AYM'nin kararı sonrası ne olacağı merak ediliyor...

Ev alacaklar dikkat! 'Evim olsun' derken sanık olabilirsiniz!

Yeni ekonomik paketi ile konut kredilerinin düşmesi vatandaşları ev almaya yönlendirdi. Ancak ev almadan önce tapu kaydı ve imar durumunun incelenmesi gerekiyor. Tapuya bakmadan ipotekli hacizli ev alırsanız, evi kaybetme tehlikesi bulunuyor.

Tarihi Yarımada'nın imar planları yeniden ele alınacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul'daki Tarihi Yarımada'nın korunması için harekete geçti. Bakanlık, bu doğrultuda kültür varlıklarının durumunun net bir şekilde ortaya konulacağı ve oluşturulacak envanter ile koruma amaçlı imar planlarının yeniden ele alınacağı çalışmayı başlattı.

Tarsus'ta yapılaşmanın önü açıldı!

Mersin Tarsus Belediyesi Başkanı Şevket Can, Bağlar, Gaziler ve Yeni Mahalle’nin imar durumunun düzeltilerek, gelişiminin önünün açıldığını söyledi.

İmar durumu belgesi harcı 2017!

İnşaata başlamadan önce yapılacak binaya mimari proje hazırlamak için bölgenin imar durumunun öğrenilmesi gerekiyor. Aksi takdirde imara uymayan yapılara iskan belgesi düzenlenmiyor.

AltınOrdu Belediyesi'nden imar semineri!

AltınOrdu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, imar denilince akla ilk önce yolların çizilmesi, sınırların belirlenmesi geldiğini belirterek, “Oysa imar bir şehrin daha yaşanabilir bir hale getirilmesi için sistemli bir çalışmadır” dedi.

Organize sanayi bölgesi imar durumu dilekçesi!

Organize sanayi bölgesi kurmak isteyen gerçek ve tüzel kişilerce OSB bilgilendirme raporunun hazırlamadan önce organize sanayi bölgesi imar durumunun öğrenilmesi gerekiyor. İşte organize sanayi bölgesi imar durumu dilekçesi..

Ayayorgi Koyu'nda imar değişikliği turizmi etkileyecek!

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamaları Birliği (ETİK) Başkanvekili Bülent Tercan, Ayayorgi Koyu'nun halihazırdaki durumunun imar planıyla değişikliğe uğramasının Çeşme turizmini olumsuz etkileceğini bildirdi.

Mesa Mesken Ataşehir İmar İskan Blokları'ndan çekildi!

Mesa Mesken mevcut yasa ve yönetmelikler çerçevesinde yapılan değerlendirmelerle birlikte, imar durumunun yetersiz kalışı ve hedeflemiş olduğu yapılaşma koşullarına ilişkin belirsizlikler nedeniyle Ataşehir İmar İskan Blokları'ndan çekildiğini açıkladı.

1964 yılında İstanbul'un imarı için hazırlanmış 1.200 proje varmış!

1964 yılında İmar Bakanı Uzer, Bütçe Komisyonu'nda yaptığı konuşmada şehrin imar durumunun tam bir keşmekeş içinde olduğunu ve yerli ve yabancı uzmanlar tarafından bin 200 tane imar projesi hazırlandığını söylemiş.

İmar durumunu öğrenmek için dilekçe örneği!

Bir taşınmaz malın imar durumunun öğrenilmesi için bağlı olunan belediyeye bir dilekçeyle müracaat edilebiliyor. Peki dilekçe nasıl yazılır? İşte imar durumunu öğrenmek için dilekçe örneği..

Mevzii imar planında değişiklik nasıl yapılır?

Var olan planların yerleşmiş nüfusa yetersiz kalması veya yeni yerleşim alanlarının kullanıma açılması gereğinin ilgili idare tarafından belirlenmesi sonucunda mevzii imar planı hazırlanıyor. Peki, mevzii imar planında değişiklik nasıl yapılır?

Necati Özensoy: Kentsel dönüşümden önceki sorun imar!

Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi Bursa Milletvekili Necati Özensoy seçim çalışmalarına devam ediyor. Özensoy, " Lentsel dönüşümden öncelikli sorunu imar durumunun bulunmaması, hisseli tapu sorununun çözülmesidir" dedi.

imar durumunun belirlenmesi Haberi

imar durumunun belirlenmesi

İmar durumu neye göre belirlenir?

İmar durumu, herhangi bir arsanın söz konusu bölgenin imar planına ve imar yönetmeliğine göre nasıl kullanılabileceğinin sınırlarını gösteriyor.


Belediye tarafından imar uygulaması yapılan yerin yapı adalarını, bunların yoğunluk ve düzenini gösteriyor. Bu da demek oluyor ki imar durumu bir arsanın yapılanma koşulları; boyutları ve sınırları olarak karşımıza çıkıyor. 


Peki, imar durumu neye göre belirlenir? İmar durumu nasıl tespit edilir? İmar durumu ne işe yarar?


İmar durumu neye göre belirlenir?

İmar durumu, bölgenin imar planlamasına göre belirleniyor. İmar planları, 

imar uygulaması yapılan yerin yapı adalarını, bunların yoğunluk ve düzenini, yolları ve uygulamaya esas olacak diğer bilgileri ayrıntılarıyla gösteren üzerine kadastral durumu da işlenmiş plana uygulama oluyor.


İmar durumu ne işe yarar?

- Belli bir arsada yapılması istenen yapının imar planlarında alacağı şekli ve...