11 / 05 / 2024

imar durumunun sorgulanması

imar durumunun sorgulanması

İmar durum belgesi, bir arsanın yer aldığı bölgenin imar planında nasıl kullanılacağını gösteriyor. İmar durumu belediyeden alınabildiği gibi internetten de sorgulanabiliyor. İşte imar durum belgesi sorgulama..

Boğaziçi'nde imar barışı düzenlemesi iptal edildi!

İstanbul'da Boğaziçi ön görünümünü imar barışı kapsamına alan düzenleme, 2 yıl sonra Anayasa Mahkemesi'nce iptal edildi. Yasadan faydalanarak Boğaziçi'nde üç ilçede yapı kayıt belgesi alan yapıların durumunun AYM'nin kararı sonrası ne olacağı merak ediliyor...

Ev alacaklar dikkat! 'Evim olsun' derken sanık olabilirsiniz!

Yeni ekonomik paketi ile konut kredilerinin düşmesi vatandaşları ev almaya yönlendirdi. Ancak ev almadan önce tapu kaydı ve imar durumunun incelenmesi gerekiyor. Tapuya bakmadan ipotekli hacizli ev alırsanız, evi kaybetme tehlikesi bulunuyor.

Tarihi Yarımada'nın imar planları yeniden ele alınacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul'daki Tarihi Yarımada'nın korunması için harekete geçti. Bakanlık, bu doğrultuda kültür varlıklarının durumunun net bir şekilde ortaya konulacağı ve oluşturulacak envanter ile koruma amaçlı imar planlarının yeniden ele alınacağı çalışmayı başlattı.

Tarsus'ta yapılaşmanın önü açıldı!

Mersin Tarsus Belediyesi Başkanı Şevket Can, Bağlar, Gaziler ve Yeni Mahalle’nin imar durumunun düzeltilerek, gelişiminin önünün açıldığını söyledi.

İmar durumu belgesi harcı 2017!

İnşaata başlamadan önce yapılacak binaya mimari proje hazırlamak için bölgenin imar durumunun öğrenilmesi gerekiyor. Aksi takdirde imara uymayan yapılara iskan belgesi düzenlenmiyor.

Organize sanayi bölgesi imar durumu dilekçesi!

Organize sanayi bölgesi kurmak isteyen gerçek ve tüzel kişilerce OSB bilgilendirme raporunun hazırlamadan önce organize sanayi bölgesi imar durumunun öğrenilmesi gerekiyor. İşte organize sanayi bölgesi imar durumu dilekçesi..

Ayayorgi Koyu'nda imar değişikliği turizmi etkileyecek!

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamaları Birliği (ETİK) Başkanvekili Bülent Tercan, Ayayorgi Koyu'nun halihazırdaki durumunun imar planıyla değişikliğe uğramasının Çeşme turizmini olumsuz etkileceğini bildirdi.

Mesa Mesken Ataşehir İmar İskan Blokları'ndan çekildi!

Mesa Mesken mevcut yasa ve yönetmelikler çerçevesinde yapılan değerlendirmelerle birlikte, imar durumunun yetersiz kalışı ve hedeflemiş olduğu yapılaşma koşullarına ilişkin belirsizlikler nedeniyle Ataşehir İmar İskan Blokları'ndan çekildiğini açıkladı.

1964 yılında İstanbul'un imarı için hazırlanmış 1.200 proje varmış!

1964 yılında İmar Bakanı Uzer, Bütçe Komisyonu'nda yaptığı konuşmada şehrin imar durumunun tam bir keşmekeş içinde olduğunu ve yerli ve yabancı uzmanlar tarafından bin 200 tane imar projesi hazırlandığını söylemiş.

İmar durumunu öğrenmek için dilekçe örneği!

Bir taşınmaz malın imar durumunun öğrenilmesi için bağlı olunan belediyeye bir dilekçeyle müracaat edilebiliyor. Peki dilekçe nasıl yazılır? İşte imar durumunu öğrenmek için dilekçe örneği..

Necati Özensoy: Kentsel dönüşümden önceki sorun imar!

Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi Bursa Milletvekili Necati Özensoy seçim çalışmalarına devam ediyor. Özensoy, " Lentsel dönüşümden öncelikli sorunu imar durumunun bulunmaması, hisseli tapu sorununun çözülmesidir" dedi.

Kuştur Turizm, Kuşadası arazilerinin imar düzenlemesi yapıldı!

Kuştur Kuşadası Turizm Kuşadası arazilerinde imar durum belgesi alabilmek için park, yol ve dere terkleri yapılarak miktar düzeltmesi yaptırıldı

Haydarpaşa'da ticaret imar izni iptal edildi!

Haydarpaşa Garı Liman Dönüşüm Projesi için TCDD arsalarına verdiği ticaret imar izni iptal edildi...

imar durumunun sorgulanması Haberi

imar durumunun sorgulanması

İmar durum belgesi sorgulama!

İmar durum belgesi, bir arsanın yer aldığı bölgenin imar planında nasıl kullanılacağını gösteriyor. İmar durum belgesi kapsamında, imar parselinin kullanım şekli ve yapılması istenen yapının özellikleri; örneğin teknik şartlarının ne olması gerektiği, yolları ve uygulamaya esas olacak diğer bilgileri belirten kadastral durumu gibi bilgiler yer alıyor.


Bilindiği üzere imar planına ilişkin ilçe belediye meclisi kararları büyükşehir belediye başkanı tarafından onaylandıktan sonra yürürlüğe giriyor. 


İmar planları yürürlüğe girmeden önce 1 aylık süre boyunca askıda kalıyor. Bu süre içerisinde ilgili vatandaşların imar planına itiraz etme hakkı bulunuyor. 


İmar planlarına yapılan itirazlar Belediye Meclisi tarafından incelenerek, on beş gün içinde karara bağlanıyor.


İnternetten imar durum belgesi sorgulama:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 3194 Sayılı Kanunun 8.maddesine göre ilan edilen imar planları da İBB'nin web sayfasında...