17 / 05 / 2024

imar-ihya

imar-ihya

Bir taşınmaz mülkün iyileştirilmesi, elverişli hale getirilmesi durumunu ifade eden imar-ihya ne demektir?

İmar-ihya nedir?

Orman sayılmayan bir arazinin canlandırılması durumunu ifade eden imar-ihya nedir, ayrıntıları...

Özel ağaçlandırma yapmak isteyene devletten arazi desteği!

Özel ağaçlandırma yapmak isteyenlere OGM büyük bir fırsat sunuyor. Bozuk ve açıklık vasıftaki devlet ormanlarında yapılacak özel ağaçlandırma ve imar ihya başvuruları için müracaatlar başladı. Başvurular Nisan ayı boyunca e-Devlet üzerinden yapılacak.

Adil Karaismailoğlu: Şehirlerimizde büyük bir imar, inşa ve ihya seferberliği başlattık!

Siirt'teki temaslarına devam eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, "Terör mağduru olan bölgeleri yeniden yapılandırıyoruz. Mağdur vatandaşlarımızın zararlarını karşıladık. Şehirlerimizde büyük bir imar, inşa ve ihya seferberliği başlattık" dedi.

Suriye yeniden imar ve inşa edilecek!

Karadeniz Vakfı Genel Kurulu'nda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ''Suriye yeniden imar, inşa ve ihya edilecek. Irak yeniden inşa, imar ve ihya edilecek'' dedi.

Menderes Türel: Antalya'yı imar ederken, gönülleri ihya ettik!

Din Görevlileri Buluşması'na katılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya'yı imar ederken gönülleri de ihya etmeye çalıştıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şehirlerimizi imar etmek için koşturuyoruz!

 Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "40 senedir gece gündüz demeden Türkiye'yi ayağa kaldırmak için, şehirlerimizi imar ve ihya etmek için koşturuyor, ter döküyoruz" dedi.

İstanbul'daki 12 tarihi eser için imar planı kararı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Beyoğlu, Fatih ve Üsküdar ilçelerinde bulunan 12 tarihi eseri ihya edilmeleri için imar planlarına işleme kararı aldı. Karar Meclis'ten geçti.

İskenderun yeniden imar edilecek!

AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı İbrahim Güler, İskenderun'da yeniden imar ve ihya çalışmalarının başlayacağını söyledi.

Cizre yeniden imar ediliyor!

Şırnak Cizre Belediye Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Cizre'de yenileme çalışmaları devam ediyor. Şehir yeniden imar ve ihya ediliyor.

Özhaseki: 15 yılda Türkiye'yi yeniden ihya ve imar ederiz!

Kahramanmaraş'ta düzenlenen Çevre ve Şehircilik Çalıştayı'nda konuşma yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, "Senede 500 bin konutu değiştirerek 15 yıl içinde Türkiye'yi yeniden ihya ve imar ederiz" dedi. 

Doğu ve Güneydoğu'daki imar çalışmalarına ağırlık verildi!

Yeni Türkiye Vizyonunda Doğu ve Güneydoğu'nun Kalkınmadaki Rolü" çalıştayında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı, hükümetin Güneydoğu'daki imar ve ihya çalışmalarına ağırlık verdiğini belirtti.

Bilecik'te imar çalışmaları hız kesmiyor!

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Belediyesi tarafından şehre kazandırılan birçok projenin yapım çalışmasını inceledi. Yağcı, şehrin dört bir köşesinde imar ve ihya faaliyetlerini sürdürdüğünü belirtti.

Osman Genç: Şehri imar ederken nesli ihya edeceğiz!

Başkan Yardımcıları ve birim müdürleri ile haftalık toplantısını gerçekleştiren Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Şehri imar ederken nesli ihya etmeyi ihmal ederseniz, ihmal ettiğiniz nesil imar ettiğiniz şehri tahrip eder" dedi.

Şırnaklılar'ın yeni yıldan imar ve ihya bekliyor!

Şırnak'ta yaşayan vatandaşlar, 2016 yılında yaşanan olumsuzlukların bir daha yaşanmaması temmenisinde bulunurken, yeni yıldan da kentin yeniden imar edilerek vatandaşlarının mağduriyetinin giderilmesi beklentisi içerisinde olduklarını söyledi.

imar-ihya Haberi

imar-ihya

İmar-ihya ne demektir?

İmar-ihya ne demektir, imar-ihya kelime anlamı olarak herhangi bir bölgenin yeniden canlandırılması, diriltilmesi; geliştirilip çok iyi bir duruma getirilmesi durumunu ifade ediyor.


İmar-ihya nedir sorusunun detaylı yanıtı ise şu şekilde;

Devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan ve kamu hizmetine tahsis edilmeyen orman sayılmayan bir arazinin masraf ve emek sarfı ile tarıma elverişli hale getirilmesi durumudur.



Işıl Seren...