06 / 05 / 2024

İmar ile İlgili Harçların Hesaplanması

İmar ile İlgili Harçların Hesaplanması

İmar ile ilgili harçlar nelerdir? Harçlar; ilk parselasyon, ifraz ve tevhid, plan ve proje tasdiki, zemin açma ve toprak hafriyatı izni yapı izni ve denetlenmesi ile yapı kullanma izni karşılığında tahsil ediliyor...

Kentsel dönüşümde taşlar yerine oturmadı! Vatandaş bu dört soruna cevap bekliyor!

Emlakjet kentsel dönüşüm ile İlgili anket sonuçlarını yayınladı, sonuçlarda dikkat çekici detaylar ortaya çıktı. Kentsel dönüşümde taşlar yerine oturmadı, bu dört soruna cevap bekleniyor...

Hanımlar dikkat! Airfryer, stant, mikser ve dik süpürgelere vergi düzenlemesi geldi!

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan İthalatta Gözetim Uygulanması ile İlgili Tebliğ'de değişikliğe gidildi. 22 Nisan 2023 tarihinde yürürlüğe girecek olan düzenlemeden airfryer, stant mikser ve dik süpürgeler çıkarıldı.

Kimlik Bildirme Kanununun Uygulanması ile İlgili Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022!

Kimlik Bildirme Kanununun Uygulanması ile İlgili Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31869 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Erişilebilir Ulaşım Stratejisi ve Eylem Planı genelgesi!

Erişilebilir Ulaşım Stratejisi ve Eylem Planı (2021-2025) ile İlgili 2021/20 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi bugünkü 31616 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çanakkale Biga Belediyesi’nde E-İmar ve Kent Rehberi dönemi!

Çanakkale’nin Biga ilçesinde vatandaşların hizmetine açılan E-İmar ile Kent Rehberi projesinin Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan ve firma yetkililerince tanıtımı gerçekleşti.

TOKİ Danışmanlık hizmet alımı işi ihalesi yarın!

Türkiye Genelinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Yapılacak Olan Konut, Sosyal Donatı, Eğitim Yapıları, Yerleşim Alanları ve Kentsel Tasarım Uygulama Projeleri ile İlgili Mühendislik Ve Mimarlık Tasarım Hizmetleri 19. Paket Danışmanlık Hizmet Alımı İşi ihalesi yarın gerçekleştirilecek.

TOKİ Danışmanlık hizmet alımı işi ihalesi 15 Ekim'de!

Türkiye Genelinde TOKİ tarafından yapılacak olan Konut, Sosyal Donatı, Eğitim Yapıları, Yerleşim Alanları ve Kentsel Tasarım Uygulama Projeleri ile İlgili Mühendislik Ve Mimarlık Tasarım Hizmetleri 19. Paket Danışmanlık Hizmet Alımı İşi ihalesi 15 Ekim 2019 tarihinde gerçekleştirilecek.

ÖİB Afyon'daki gayrimenkul satışını onayladı!

Afyon ili Şuhut ilçesi Hisar Mahallesi'nde yer alan taşınmazın satışı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile İlgili Karar kapsamında onaylandı.

ÖİB Niğde'deki gayrimenkul satışını onayladı!

Niğde ili Merkez ilçesi Sarıköprü Mahallesi'nde yer alan taşınmazın satışı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile İlgili Karar kapsamında onaylandı.

ÖİB Silivri'deki gayrimenkul satışını onayladı!

İstanbul ili Silivri ilçesi Kavaklı Mahallesi'nde yer alan taşınmazın satışı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile İlgili Karar kapsamında onaylandı.

ÖİB Muğla'daki gayrimenkul satışını onayladı!

Muğla ili Yatağan ilçesi Bencik Merkez Mahallesi'nde yer alan taşınmazın satışı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile İlgili Karar kapsamında onaylandı.

ÖİB Bayburt'taki gayrimenkul satışını onayladı!

Bayburt ili Merkez ilçesi Tuzcuzade Mahallesinde yer alan 3 bin 246 metrekare yüzölçümlü taşınmazın satışı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile İlgili Karar kapsamında onaylandı.

ÖİB AfyonKarahisar'daki gayrimenkul satışını onayladı!

Afyonkarahisar ili Emirdağ ilçesi İncili mahallesinde yer alan 4 bin 529 metrekare yüzölçümlü taşınmazın satışı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile İlgili Karar kapsamında onaylandı.

İmar ile İlgili Harçların Hesaplanması Haberi

İmar ile İlgili Harçların Hesaplanması

İmar ile ilgili harçlar nelerdir?

Belediye Gelirleri Kanunu yönetmeliğinde yer alan hükümlere göre, İmar Mevzuatı gereğince Belediyeler tarafından ilk parselasyon, ifraz ve tevhid, plan ve proje tasdiki, zemin açma ve toprak hafriyatı izni, yapı izni ve denetlenmesi ile yapı kullanma izni karşılığında tahsil ediliyor.


İlk parselasyon: Bir taşınmazın onaylı 1/1000 ölçekli İmar Uygulama Planları gereğince tapuya tescil edilebilecek ve üzerinde imar mevzuatına uygun inşaat yapılabilecek parçalara bölünmesine deniyor.


İfraz: Bir taşınmazın imar mevzuatı yönünden inşaata elverişli parsellere bölünmesi olarak tanımlanıyor.


Tevhid (Birleştirme): Birden fazla parseli, üzerinde bina yapılabilecek şekilde birleştirme olarak ifade ediliyor.


Plan ve Proje Tasdiki : 6785 sayılı İmar Kanununun 20/7/1972 tarih ve 1605 sayılı Kanun’la değişik 4 üncü maddesinde belirtilen ve yapı ruhsatı almak için dilekçe ekinde belediyeye verilmesi gereken mimari,...