23 / 07 / 2024

imar kanunları

imar kanunları

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Zorlu Grand Otel’de düzenlenen basın toplantısında Trabzon basını ile bir araya geldi. Gümrükçüoğlu imar politikaları ile ilgili basına açıklama yaptı.

Kadir Topbaş: Yüksek yapıların olmaması gerekir!

28.Uluslararası Anne Bebek Çocuk Ürünleri Fuarı'nın açılışına katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, yeni imar kanunu ile ilgili konuştu. İstanbul'un her tarafında yüksek yapıların olmaması gerektiğini dile getirdi.

İmar alanında özel mahkemeler kurulacak!

Adalet hizmetlerinde bu yıl içinde yapılanlar ve yargı paketleri kapsamında çıkarılan kanunlar kapsamında, ihtisas gerektiren çevre, imar ve enerji gibi alanlarda özel mahkemeler kurulacağı açıklandı.

Tapu ve imar kanunlarında değişiklik Resmi Gazete'de!

Tapu Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kentsel dönüşümde yeni dönem başladı!

TAPU ve imar kanunlarında değişiklik teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, "Bu kanunla Türkiye'de kentsel dönüşümde yeni bir sürece girildi" dedi.

Tapu ve imar kanunlarında değişiklik!

Altın Emlak Genel Müdürü Özelmacıklı, "Alıcılar ve satıcılar farklı tapu müdürlüklerinde hatta yurtdışında olsalar bile tapu işlemleri yapılabilecek. Kat mülkiyetli taşınmazlarda hatalı blok veya bağımsız bölüm numaraları kolaylıkla düzeltilebilecek" dedi...

Tapu ve imar kanunlarında değişiklik teklifi kabul edildi!

Metruk binaların gerekirse yıkılması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığına yetki verilmesi, tapu işlemlerinde bürokrasi ve kırtasiyeciliğin azaltılması gibi düzenlemeleri içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Tapu ve imar kanunlarında değişiklik teklifi TBMM'de!

Tapu Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulunda görüşüldü. Milletvekilleri kanun teklifiyle ilgili görüşlerini paylaştı.

Riskli binaya izin gerekmeden yıkım!

Tapu ve imar kanunlarında değişiklik öngören yasa teklifinin yasalaştı. Bu kapsamda kentsel dönüşümde köklü değişiklikler hayata geçecek.

Tapu ve imar kanunlarında değişiklik teklifi komisyonda kabul edildi!

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz ve bazı AK Parti'li milletvekili arkadaşlarının Tapu Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonunda kabul edildi...

Tapu ve imar kanunlarında değişiklik teklifi komisyonda!

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz'ın da imzasının bulunduğu Tapu Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin görüşmelerine Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonunda başlandı.

İmar barışıyla bütçeye 70 milyar lira kazandırılacak!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, mayıs ayı merkezi yönetim bütçesinin fazla vereceğini belirterek, "Ekonomideki canlılık, eski ve yeni yapılandırma kanunları ve imar barışı uygulamasıyla yıl sonuna kadar bütçeye 70 milyar lira civarında ilave gelir gelecek." diye açıklama yaptı. 

İmardan haksız kazanç elde eden belediyeye ceza geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, imar kanunlarında yapılacak değişiklikle, imar planlarından haksız kazanç elde eden belediyelere cezai sorumlulukların getirileceğini ifade etti

Güneş enerjisi için imar planı talebi!

ENSİZ Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Vatansever, Yeni yapılacak binaların çatı planlarının güneşi alacak şekilde yön konumlandırmalarının mutlaka imar kanunlarına geçmesini istiyoruz açıklamasını yaptı.

Mersin Akdeniz kıyılarındaki kaçak yapılar yıkılıyor!

Mersin Akdeniz Belediyesi, kıyı kenar çizgisi ve imar kanunlarına aykırı olarak kumsala inşa edilen çok sayıda prefabrik binanın yıkımına başladı.

imar kanunları Haberi

imar kanunları

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Trabzon basını ile bir araya geldi. Gümrükçüoğlu imar uygulamaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Gümrükçüoğlu yaptığı açıklamada;   “Büyükşehir Belediyesi” kavramının ülkemizde ortaya konulmasının en önemli gerekçelerinden biri ve belki en baştaki “imar uygulamalarındaki çarpıklıkların ve keyfi icraatların ortadan kaldırılmasıdır.“ Kanun, şehirlerin yaşanılabilir olarak yeni nesillere ve geleceğe taşınabilmesi adına Büyükşehir Belediyelerine yetki ve sorumluluk vermiştir. Bu sorumluluk belediyelerin yanı sıra bütün halkımızda, diğer resmi kurumlarda, sivil toplum kuruluşlarında, meslek odalarında, basın ve yayın organlarında ve inşaatçılarda da olmalıdır” diye konuştu.

Kanuni İmar Uygulmaları Delinmeye Çalışıldı

“Maalesef 2014 sonrasında da eskiden olduğu gibi çeşitli manevralarla Kanuni İmar Uygulamaları delinmeye çalışılmıştır” diyen Gümrükçüoğlu şu şekilde konuştu:  “Bu yetki ve sorumluluğun 2014 mahalli seçimleri sonrası Büyükşehir olacak...