29 / 04 / 2024

İmar müdürlüğü faaliyet raporu

İmar müdürlüğü faaliyet raporu

Öncelikle imar Yönetmeliğini hazırlamak ve sunmak ile yetkili olan imar müdürlüğünün yerine getirmekle yükümlü olduğu diğer sorumlulukları nelerdir? İmar müdürlüğü ne iş yapar? İşte yanıtı...

Karayolları Genel Müdürlüğü tam 3 bin işçi alacak! Hemen başvurun!

Ulaştırma Bakanlığı’na bünyesinde faaliyet gösteren Karayolları Genel Müdürlüğü İŞKUR üzerinden 3 bin işçi alımı gerçekleştireceğini paylaştı. İlan kapsamında, çeşitli mesleklerde işçi alımı yapılacak. Peki, kontenjan dağılımı nasıl, adaylarda aranan koşullar nelerdir? İşte detaylar...

İmar Müdürlüğü harçları 2022!

İmar Müdürlüğü'nde yapılacak işlemler için ne kadar ücret ödeneceği her sene başında belirleniyor. İşte İstanbul İmar Müdürlüğü harçları 2022...

Migros genel müdürlük binasını 206 milyon TL'ye Koçak Gold'a sattı!

1975'ten bu yana Türkiye'de faaliyet gösteren Migros, genel müdürlük birimlerinin de bulunduğu binayı Koçak Gold Kuyumculuk'a 206 milyon TL'ye sattı. Firma, mülk sahibi olduğu binada kiracı oldu.

İstanbul İmar AŞ Genel Müdürlüğüne Onur Soytürk atandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraklerinden İstanbul İmar AŞ Genel Müdürlüğüne Onur Soytürk getirildi...

Tekirdağ Çevre Ve Şehircilik Müdürlüğü'nde imar barışı mesaisi!

İmar barışı için son başvuru tarihinin 31 Aralık olması sebebi ile Tekirdağ Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünde hafta sonu da vatandaşlara hizmet veriliyor.

İmar barışında Tapu Müdürlüklerince yapılacak işlemler!

İmar barışında aykırılığın tapuya da tescil edilmesi isteniyorsa tapu kadastro müdürlüklerine müracaat edilmesi gerekiyor. Peki, imar barışında Tapu Müdürlüklerince yapılacak işlemler nelerdir?

Ereğli İmar Müdürlüğü yeni imar yönetmeliği için çalıştı!

Konya’nın Ereğli İlçe Belediyesi İmar Müdürlüğü, 1 Ekim 2017 tarihinde yürürlüğe girecek Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği için fazla mesai yaptı.

Isparta Belediyesi İmar Müdürlüğü artık internette!

Isparta Belediyesi İmar Müdürlüğü artık internetten de hizmet vermeye başladı.

Eyüp İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nde SMS dönemi!

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın İmar ve Şehircilik Müdürlüğünde hizmet akışını kolaylaştırmak için sms ile bilgilendirme sistemine geçtiklerini belirtti

Eyüp Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü devredildi!

Eyüp Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, Belediye Meclis kararıyla kapatılarak, hizmetleri, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile Plan ve Proje Müdürlüğüne devredildi.

Altındağ İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden önemli kararlar!

Altındağ’ın hızla yapılaşması için sık sık iş ortaklarıyla toplantılar düzenleyen Altındağ Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, yapı denetim firmaları ve mimari proje büroları ile bir araya geldi. Altındağ Belediyesi’nde düzenlenen toplantıda önemli konular üzerinde duruldu.

Midyat İmar İşleri Müdürlüğü, faaliyet raporunu açıkladı!

Midyat Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, 2016 yılı çalışma sezonu boyunca yürütülen faaliyetlerini halkla paylaştı.

Kastamonu İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü'nün bütçesi 895 bin TL!

Kastamonu İl Genel Meclisi'nde Gider bütçesi görüşmeleri devam ediyor.İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü'nün bütçesi ise 2017 yılında 895 bin lira olarak belirlenirken, Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü'nün bütçesi ise 6 milyon 700 bin olarak açıklandı.

İmar müdürlüğü faaliyet raporu Haberi

İmar müdürlüğü faaliyet raporu

İmar müdürlüğü ne iş yapar?

İmar Yönetmeliğini hazırlamak, Büyükşehir Belediye veya Belediye Meclisinin onayına sunmak ile yetkili olan müdürlük, imar müdürlüğü olarak karşımıza çıkıyor.


İmar müdürlükleri, kurulduğu ilin imar işleri ile ilgili faaliyetlerini düzenler. İstanbul'da 1932 yılında kurulan İmar Müdürlüğü 1961 Yılında İmar Müdürlüğünden ayrı olarak Belediye bünyesinde İmar Planlama Müdürlüğü olarak kurulmuştur.


İmar müdürlüğünün tarihçesi ile ilgili diğer bilgiler, İBB'nin resmi internet sayfasında şu şekilde açıklanıyor:


1966 Yılında “Büyük İstanbul Nazım Plan Bürosu kurulması üzerine İmar ve Planlama adı ile birleştirilmiştir. 1974’de İmar Müdürlüğü ve Planlama Müdürlüğü olarak tekrar ayrılmıştır.


İmar Müdürlüğü 1984’e kadar İstanbul Durum, Beyoğlu, Anadolu, Çevre Ruhsat ve İskan Büroları, İmar Durumu, Proje Tasdik ve İskan Hizmetleri Müdürlüğe bağlı 21 Şube Müdürlüğü olarak faaliyetini sürdürmüştür. Peki, imar müdürlüğü ne iş...