05 / 05 / 2024

imar onayı teknik lise ısparta

imar onayı teknik lise ısparta

TOBB ve ITSO işbirliğinde İsparta'ya yapılması planlanan teknik ve endüstri meslek lisesi için Belediye Meclisi, Gül Petek Sanayi Sitesindeki 9 bin m2'lik alana onay verdi..

Atatürk Havalimanı'nın bitişiğindeki konut ve ticaret alanlar için kritik karar: Mahkeme imar planını durdurdu!

Atatürk Havalimanı’nın bitişiğindeki İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Teknopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde 27 bin metrekarelik alanın konut ve ticaret imarına açılmasıyla ilgili mahkemeden karar geldi.

İmar ve Kentsel Dönüşüm komisyonlarından onay! Konak'ın silüeti değişecek!

Konak Belediyesi’nin başlatmış olduğu etap etap imar planı çalışmalarına bir yenisi daha ekledi. İmar ve Kentsel Dönüşüm komisyonlarından onay geldi. Konak'ın silüeti değişecek.

Atatürk Orman Çiftliği'nde yapılacak rezidans ve AVM'nin imar planları iptal edildi! 

Atatürk Orman Çiftliği’ndeki çimento fabrikası alanına rezidans ve AVM inşa edilmesine imkan sunan imar planı yargıdan döndü. Saraçoğlu Mahallesi ve Büyükesat Vadisi’ndeki yapılaşmaya onay veren imar planları idare mahkemeleri tarafından iptal edildi. 

Boğaz manzaralı eski Çamlıca Alman Hastanesi'nin arazisini villa ve AVM imarına açan plana kuruldan onay çıktı!

Eski Çamlıca Alman Hastanesi’nin yıkılmasından sonra 17 dönümlük boğaz manzaralı arazisine villa, AVM, özel hastane inşaatı yapılmasına imkan veren ve İBB Meclisi’nde AKP-MHP grubunun çoğunluk oyları ile kabul edilen plan değişikliğine, koruma kurulu da onay verdi. İşte ayrıntılar...

Özelleştirme kapsamında şeker fabrikalarına ait taşınmazlarda imar değişikliği!

Özelleştirme kapsamında yer alan bazı taşınmazların imar planı değişikliklerine onay verildi. Konuyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte ayrıntılılar...

Topkapı 29'un satış ofisinin imar planı değiştirildi!

‘Topkapı 29’ ismiyle hayata geçirilen konut projesine ait satış ofisi kaçak çıktığı ileri sürüldü. İBB’nin yıkım kararı 4 defa yargıda kaldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı da, imar planını değiştirdi ve binaya onay verdi.

Yıldız Teknik Üniversitesi Teknopark 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı tadilatı askıda!

Esenler ilçesi, Yıldız Teknik Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesine ( Teknopark ) ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 17.12.2021 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Beşiktaş Ulus imar planlarına İBB'den onay!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından plansız alan olarak kaydedilen Beşiktaş Ulus'taki bir arazinin imar değişikliğine onay verildi. 

Sultanbeyli Millet Bahçesi'nin imar planları onaylandı!

Sultanbeyli Millet Bahçesi'nin imar planlarına onay verildi. Plan çerçevesinde 85 bin metrekare büyüklüğündeki hazine arazisinin 65 bin metrekaresi millet bahçesine, 18 bin metrekaresi de konuta ayrıldı.

Türker Proje'nin Kartal arazisinin imar raporları İBB'den onay bekliyor!

Türker Proje Gayrimenkul'ün Kartal arazisinin de yer aldığı 12 alt bölgeye ait, 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarıyla ilgili plan notları ve tasarım kodu kitapçıkları İBB'den onay bekliyor.

İzmir Gümüldür için imar planları onaylandı!

İzmir'e bağlı Menderes Belediye Meclisi uzun zamandır beklenen Gümüldür imar planlarına onay verdi. 

Almanya'da Heilbronn Kent Meclisi cami inşaatı için imar değişikliğine onay vermedi!

Almanya'nın güneyinde yer alan Heilbronn Kent Meclisi, şehir merkezinde cami inşası için sunulan imar değişikliğine onay vermedi. 

ÖİB'den bazı illerdeki taşınmazlara ilişkin imar planı değişikliklerine onay!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), bazı şehirlerde yer alan taşınmazların nazım ve imar planı değişikliklerini onayladı.

imar onayı teknik lise ısparta Haberi

imar onayı teknik lise ısparta

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile İsparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) işbirliğinde ilimize yapılması planlanan teknik ve endüstri meslek lisesi için Gül Petek Sanayi Sitesi içerisinde belirlenen alana Belediye Meclisi onay verdi. 


Ekim ayının son meclis toplantısında imar komisyonunun yaptığı çalışma doğrultusunda Sanayi Sitesi içerisindeki Gül Petek Sanayi Kooperatifine ait olan 9 bin metrekarelik alanda endüstri ve teknik lise yapılması oy birliği ile kabul edildi. Buna göre alanın 1/5000 ve 1/1000 uygulama planlarına işlenmesi uygun görüldü. Bu kararla birlikte yapılacak okulun yer sorunu da çözülmüş oldu. 


ÇOK BÜYÜK OLACAK


Kooperatif Başkanı Mehmet Boyacı, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve Vali Vahdettin Özkan olmak üzere belediye meclis üyelerine, imar komisyonu üyelerine teşekkür etti. Boyacı, "Uzun süredir hayalini kurduğumuz proje nihayet gerçekleşecek....