27 / 04 / 2024

İmar planı dava kararı

İmar planı dava kararı

İmar planları, imar uygulaması yapılan yerin yapı adalarını, bunların yoğunluk ve düzenini, yolları ve diğer bilgileri gösteriyor. İmar planlarına karşı dava açılabiliyor. İşte imar planı dava örnekleri...

Muğla Akyaka İmar Planı Revizyonu için yürütmeler durduruldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından askıya çıkarılan 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Muğla’nın Ula ilçesi Akyaka Mahallesi İmar Planı Revizyonlarına karşı açılan dava sonunca yürütmeyi durdurma kararı alındı. 

Doğuş GYO Maslak imar planı davasında temyize gitti!

Doğuş GYO tarafından Maslak ve Çevresi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı'nın iptal edilmesi için dava açılmıştı. Ancak karar ile istinaf talebinin reddine karar verildi ve bu karara karşı temyiz yoluna başvuruldu.

Anıtkabir'in imar planı değişikliğinde yeni karar!

Ankara Barosu'nun 'Anıtkabir Koruma Amaçlı İmar Planı Değişikliği'ne ilişkin açtığı davayı Ankara 4. İdare Mahkemesi reddetmişti. Baronun yaptığı istinaf başvurusu 5. İdari Dava Dairesi tarafından karara bağlandı...

Doğuş GYO Maslak imar planı davasında son durum ne?

Doğuş GYO'nun Sarıyer İlçesi, Maslak ve Çevresi 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğine karşı dava açmıştı. Davalı Sarıyer Belediye Başkanlığı, İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Dördüncü İdare Dava Dairesi kararına karşı Danıştay Başkanlığı nezdinde temyiz yoluna başvurdu...

Doğuş GYO Maslak imar planı iptal davasında son durum 2019!

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından 1/5000 ölçekli Maslak ve Çevresi Nazım İmar Planının iptali ve yürütmesinin durdurulmasına ilişkin açılan dava hakkında açıklama yaptı...

Doğuş GYO Maslak 1/1000 İmar Planı dava süreci devam ediyor!

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından açılan Sarıyer İlçesi, Maslak ve Çevresi 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği davası devam ediyor.

Doğuş GYO Maslak 1/1000 İmar Planı dava sürecinde son durum!

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından açılan Sarıyer İlçesi, Maslak ve Çevresi 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği davasında hukuki süreç devam ediyor...

Adalar'ın Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı iptal edildi!

İstanbul'un tarihi ve kültürel sit alanlarından Adalar ilçesi için hazırlanan Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı'na karşı Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi'nin açtığı dava, 7 yıl sonra sonuçlandı.

Doğuş GYO Maslak imar planı dava konusu işlemi iptal edildi!

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından açılan Maslak ve Çevresi 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği davasının işleminin iptaline karar verildi

Doğuş GYO Maslak 1/1000 İmar Planı davası ne oldu?

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Sarıyer Belediye Başkanlığı'na Maslak ve Çevresi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı ile ilgili açtığı dava ne oldu?

Anıtkabir imar planı değişikliği mahkemede!

Anıtkabir’in alanını daraltmaya yol açacak imar değişikliği kararını Ankara Barosu mahkemeye taşıdı. ‘Anıtkabir Koruma Amaçlı İmar Planı Değişikliği’ne ilişkin Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi kararının iptali ve yürütmesinin durdurulması istemi ile dava açıldı.

Doğuş GYO'dan Kocaeli imar planı davası açıklaması!

Doğuş GYO, Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisince onaylanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı'nın iptali istemiyle dava açtı.

Doğuş GYO'dan Maslak'ın imar planı iptali istemi!

Doğuş GYO Sarıyer İlçesi, Maslak ve Çevresi 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği'nde yürütmenin durdurulması için dava açtı.

İmar planı dava kararı Haberi

İmar planı dava kararı

İmar planı dava örnekleri!

İmar planı; Büyükşehir belediyeleri, belediyeler, valilikler veya özel kanunlarla planlama yetkisi verilmiş kurum ve kuruluşlarca hazırlanan, imar uygulaması yapılan yerin yapı adalarını, bunların yoğunluk ve düzenini, yolları ve diğer bilgileri ayrıntılarıyla gösteren plana deniyor.


İmar planları, belediye birimleri tarafından yapılıyor. Belediyeler tarafından yapılan veya yaptırılan söz konusu planlar belirlenen ilan yerlerinde 1 ay süresince ilan ediliyor. Bu yerler ise yine belediye tarafından belirleniyor.


Bu 1 aylık ilan edilme süresi boyunca ilan edilmiş imar planlarına vatandaşların itiraz etme hakları bulunuyor. Bu itirazlar ise Belediye Meclisi tarafından incelenerek, on beş gün içinde karara bağlanıyor. İmar planı dava örnekleri aşağıda yer alıyor.


İmar planı dava örnekleri..

ÖZET:Davacının imar durumunu istemesi üzerine gönderilen taşınmazın durumunu gösteren plan paftası bir uygulama işlemi olduğundan bu işlemin...