07 / 05 / 2024

imar planı değişikliğini kim yapar

imar planı değişikliğini kim yapar

İmar planı değişiklikleri, plan ana kararlarını, sürekliliğini, bütünlüğünü, sosyal ve teknik altyapı dengesini bozmayacak nitelikte, kamu yararı amaçlı olarak teknik ve nesnel gerekçelere dayanılarak yapılıyor...

Atatürk Orman Çiftliği arazisindeki imar planı değişikliği TBMM'de!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi tarafından Ankara Etimesgut'taki Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisinde uygulanan imar planı değişikliğini meclis gündemine verdiği önergeyle taşıdı. Peki önergede hangi soruları sordu? İşte ayrıntılar...

Yargı, Melih Gökçek’in Ankara İncek’teki imar planı değişikliğini iptal etti!

Yaşanan gelişmelere göre, Ankara Gölbaşı İncek’te, Dam Yapı Kooperatifi alanında imarın artırılmasına ilişkin plan değişikliği iptal edildi.

Parsel bazında imar planı değişikliğini tamamen kaldırıyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Artık parsel bazında imar planı değişikliğini tamamen kaldırıyoruz" dedi...

İstanbul'da 1 yılda 73 imar planı değişikliği yapıldı!

Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı seçildikten sonra şehirde 73 imar planı değişikliği yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bunların 11'ini son yedi iş gününde yaptı. Üsküdar'da 256 metrekarelik arsa için bile plan tadilatı yapan bakanlığın adımları dikkat çekiyor.

Avcılar Yeşilkent imar planı değişikliği askıda!

İBB, Avcılar İlçesi, Yeşilkent Mahallesi, 7 ve 68 parselin bir kısmı ile bir kısım tescil dışı alana ilişkin imar planı değişikliğini askıya çıkardı..

Güngören Mahallesi nazım imar planı değişikliği askıda!

İBB, Güngören İlçesi, Güngören Mahallesi'ndeki bir parsele ilişkin imar planı değişikliğini askıya çıkardı..

Bağcılar Kirazlı Evren imar planı değişikliği askıda!

İBB Bağcılar Kirazlı Evren Mahallesi'ndeki bazı parsellere ilişkin imar planı değişikliğini askıya çıkardı..

ÖİB Ankara'daki 3 imar planı değişikliğini onayladı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Ankara Gölbaşı ve Yenimahalle İlçesi'ndeki bazı parsellere ilişkin imar planı değişikliğine onay verdi..

Ümraniye 1/5000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İBB, Ümraniye'de 50 pafta 1840 ada 222-185-207-210 parsellere ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı değişikliğini bugün askıya çıkardı. 

Ankara Yenimahalle'de 2 imar planı değişikliği!

Yenimahalle Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Ankara Yenimahalle'deki 1 parsele ve 13 parsele ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğini Resmi Gazete'de yayınladı.

7 ilde 9 imar planı değişikliği onaylandı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Bolu, Eskişehir, Bakırköy, Zonguldak, Mersin, Ankara ve Çanakkale'de 9 imar planı değişikliğini onayladı. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Ankara Pursaklar Saray'da imar planı değişikliği!

Pursaklar Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Ankara Pursaklar Saray'daki imar planı değişikliğini askıya çıkardı. Karar Resmi Gazete'de yayınlandı.

Malatya Büyükşehir Meclisi imar planı değişikliğini kabul etti!

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, ikinci toplantıyı yaparak Temmuz ayı çalışmalarını tamamladı. Toplantıda Kuzey Çevre Yolu güzergahının Şahanahan mahallesinde geçen kısmına ilişkin imar plan değişikliği gibi konular görüşülerek karara bağlandı.

imar planı değişikliğini kim yapar Haberi

imar planı değişikliğini kim yapar

İmar planı değişiklikleri!

İmar planı değişikliği; plan ana kararlarını, sürekliliğini, bütünlüğünü, sosyal ve teknik altyapı dengesini bozmayacak nitelikte, kamu yararı amaçlı, teknik ve nesnel gerekçelere dayanılarak yapılıyor. İmar planı değişiklikleri ile ilgili esaslara, Mekansal planlar yapım yönetmeliği kapsamında yer veriliyor.


İmar planlarında sosyal ve teknik altyapı hizmetlerinin iyileştirilmesi esastır. Yürürlükteki imar planlarında öngörülen sosyal ve teknik altyapı standartlarını düşüren plan değişikliği yapılamaz.


İmar planlarında bulunan sosyal ve teknik altyapı alanlarının kaldırılması, küçültülmesi veya yerinin değiştirilmesine dair plan değişiklikleri zorunluluk olmadıkça yapılmaz. Zorunlu hallerde böyle bir değişiklik yapılabilmesi için:


- İmar planındaki durumu değişecek olan sosyal ve teknik altyapı alanındaki tesisi gerçekleştirecek ilgili yatırımcı Bakanlık veya kuruluşların görüşü alınır.


- İmar planında yer alan yol hariç sosyal ve teknik altyapı alanlarının ve kamuya ait sosyal...