28 / 04 / 2024

imar planı değişikliklerine ait esaslara dair yönetmelik

imar planı değişikliklerine ait esaslara dair yönetmelik

İmar planı değişiklikliği nasıl yapılır? İmar planı değişikliklerinde uyulması gereken esaslar nelerdir? İşte Plan Yapımına Ait Esaslara Dair Yönetmelik kapsamında yer alan plan değişikliği hükümleri...

Özelleştirme öncesi kamu arazilerinde 6 imar planı değişikliği yapıldı: İstanbul, İzmir, Ankara... Peş peşe açıklandı! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan kararlar ile İstanbul, Aydın, Balıkesir, İzmir, Ankara ve Çanakkale'de kamuya ait arazilerde, özelleştirme öncesinde imar planı değişikliklerine gidildi. 

Sancaktepe Eyüpsultan Mahallesi 1/5000 ölçekli  imar planı değişikliklerine itiraz!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Sancaktepe ilçesi, Eyüpsultan Mahallesi, 1785, 1800 parseller ile 1953 parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli Nazım İmar Planı değişikliklerine itiraz askıya çıkarıldı.

ÖİB'den bazı illerdeki taşınmazlara ilişkin imar planı değişikliklerine onay!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), bazı şehirlerde yer alan taşınmazların nazım ve imar planı değişikliklerini onayladı.

Özelleştirme kapsamındaki bazı taşınmazlara ilişkin satışlar ve imar planı değişiklikleri onaylandı!

Sümer Holding AŞ adına kayıtlı 2 taşınmazın satışı ve Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ ve Maliye Hazinesine kayıtlı bazı taşınmazlara ilişkin imar planı değişikliklerine yönelik olan ÖİB tarafından verilen kararlar onaylandı.

Çorlu'da imar planı değişikliklerine itirazda son gün!

Çorlu’da yapılan bazı imar planı değişikliklerine ilişkin olarak son itiraz tarihi 19 Aralık 2018 olarak açıklandı. Konuya ilişkin olarak Çorlu Belediyesi açıklama yaptı. 

ÖYK'dan imar planı değişikliklerine onay!

Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), iki taşınmazın uygulama imar planı değişikliklerinin onaylanmasına, bir imar planı değişikliğine yapılan itirazların da reddedilmesine karar verdi.

ÖYK'dan imar planı değişikliklerine onay!

Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), bazı gayrimenkullere ilişkin imar planı değişikliklerini onayladı. ÖYK'nın konuya ilişkin kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gölbaşı İncek'te imar planı değişikliği!

Gölbaşı İncek Mahallesi 111282 ada 8 parsel, 111418 ve 111419 nolu adalara ait 1/5000 ve 1/25000 ölçekli nazım imar planı değişikliklerine askı sürecinde yapılan itirazların kısmen kabul edildi ve yeniden askıya çıkarıldı...

ÖYK Batman'da gayrimenkul satışı ile imar planı değişikliklerini onayladı!

Özelleştirme Yüksek Kurulu ( ÖYK ), gayrimenkul satışı ile imar planı değişikliklerine ilişkin kararları onayladı.ÖYK'nın konuya ilişkin kararları, Resmi Gazetede yayımlandı.

ÖYK imar planı değişikliklerini onayladı!

Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), gayrimenkul satışı ile imar planı değişikliklerine ilişkin kararları onayladı.ÖYK'nın konuya ilişkin kararları, Resmi Gazetede yayımlandı.

ÖİB, Çeşme imar planı değişikliği onayladı!

Özelleştirme kapsam ve programındaki iki taşınmazın satışı ile bazı imar planı değişiklikleri onaylandı. Konuya ilişkin kararlar, Resmi Gazete' nin 18.12.2014 tarihli sayısında yayımlandı.

Çeşme Dalyan'ın imar planı değişti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 'nın belediyeleri devre dışı bırakarak yaptığı imar planı değişikliklerinden sonra Özelleştirme idaresi Başkanlığı da Çeşme 'de bir arazinin imar planını değiştirdi.

Alaçatı RES için imar planı değişti!

Alaçatı RES için imar planı değişti. Çeşme'de yöre halkı ile rüzgâr santrali yatırımı yapanlar arasındaki gerginlik artarken, Enda Enerji Holding'in Alaçatı'daki rüzgar enerjisi santrali için imar değiştirildi.

imar planı değişikliklerine ait esaslara dair yönetmelik Haberi

imar planı değişikliklerine ait esaslara dair yönetmelik

İmar planı değişikliklerinde uyulması gereken esaslar!

İmar planı değişikliklerinde uyulması gereken esaslar, 2 Kasım 1985 tarihinde 18916 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Plan Yapımına Ait Esaslara Dair Yönetmelik kapsamında açıklanıyor.


İmar planı değişikliklerinde uyulması gereken esaslar

İmar planlarında bulunan sosyal ve teknik alt yapı alanlarının kaldırılması, küçültülmesi veya yerinin değiştirilmesine dair plan değişiklikleri zorunluluk olmadıkça yapılmaz. Zorunlu hallerde böyle bir değişiklik yapılabilmesi için:


1- İmar planındaki durumu değişecek olan sosyal ve teknik altyapı alanındaki tesisi gerçekleştirecek ilgili yatırımcı Bakanlık ve kuruluşların görüşü alınacaktır.


2- İmar planındaki bir sosyal ve teknik alt yapı alanının kaldırılabilmesi ancak bu tesisin hizmet götürdüğü bölge içinde eşdeğer yeni bir alanın ayrılması suretiyle yapılabilir.


3- (Değişik:RG-8/7/2005-25869) Onaylı imar planlarında kentsel, sosyal ve teknik altyapı alanı olarak belirlenen kullanımlar dışında kalan alanlarda plan...