07 / 05 / 2024

İmar planına iptali kararı çıkınca ne yapılır

İmar planına iptali kararı çıkınca ne yapılır

İmar planı için verilen iptal kararının yerine getirilmesi nasıl gerçekleşir? İmar planına iptal kararı nasıl uygulanır? Uygulama imar planı için İdare Mahkemesi'nin iptal kararı nasıl yerine getirilir? İşte cevaplar...

Fatih Haydar Mahallesi 1/5000 ölçekli planına itiraz!

Fatih ilçesi, Haydar Mahallesi, 2192 ada, 38 parsel ile 24, 26, 37 parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli 30.11.2022 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı itirazı askıya çıkarıldı.

Çatalca Kaleiçi Kentsel Sit Alanı 1/5000 ölçekli imar planına itiraz!

Çatalca ilçesi, Kaleiçi Kentsel Sit Alanına ilişkin 1/5000 ölçekli 13.07.2022 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı itirazı askıya çıkarıldı.

Çatalca Akalan ve Kalfaköy Mahallesi 1/5000 ölçekli imar planına itiraz!

Çatalca ilçesi, Akalan ve Kalfaköy Mahalleleri Nazım İmar Planı'na ilişkin 1/5000 ölçekli 21.06.2022 tasdik tarihli itirazları askıya çıkarıldı.

Ataşehir Mustafa Kemal ve Aşık Veysel Mahallesi 1/5000 ölçekli imar planına itiraz!

Ataşehir ilçesi, 1/5000 ölçekli Mustafa Kemal ve Aşık Veysel Mahallesi, Nazım İmar Planı'na ilişkin 18.01.2022 tasdik tarihli plan itirazı askıya çıkarıldı.

Uzungöl İmar Planı’na durdurma kararı!

Uzungöl için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hazırladığı yeni imar planı çalışması yargıya taşındı. İmar planıyla ilgili mevzuatına aykırı olduğu nedeniyle durdurma kararı verildi.

Akyaka imar planı davasında Bakanlık'tan savunma istendi!

Muğlalıların, Akyaka Revizyon İmar Planına karşı 15 Ekim’den bu yana sürdürdükleri mücadelede yeni bir gelişme oldu. Doğal güzellikleri ve mimari yapıyı olumsuz etkileyecek Akyaka bölgesindeki planın iptali için çevrecilerin açtığı davayı onaylayan mahkeme, Bakanlık'tan savunma istedi.

Çekmeköy Nazım İmar Planı'na ilişkin itiraz plan askıda!

Çekmeköy ilçesi, Nazım İmar Planı'na ilişkin itiraz 1/5000 ölçekli 24.07.2020 tasdik tarihli plan askıya çıkarıldı...

Olimpos Koruma Amaçlı İmar Planı'na bölge halkından destek!

Olimpos'la ilgili hazırlanan Koruma Amaçlı İmar Planı'na bölgede oturanlar ve pansiyon işletenlerden tam destek geldi. Bölge sakinleri, bu durumun Olimpos'u kurtarma projesi olduğunu belirtti...

Kartal Merkez Nazım İmar Planı'na ilişkin itiraz plan askıda!

Kartal İlçesi, Merkez Nazım İmar Planı'na ilişkin itiraz 1/5000 ölçekli plan askıya çıkarıldı...

CTP heyetinden Kıbrıs'ın imar planına destek!

CTP heyeti, Mağusa-İskele-Yeniboğaziçi İmar Planı çerçevesindeki öneri ve görüşlerini dinledi. Heyet, Kıbrıs'ın planlarına destek vereceklerini açıkladı.

Tuzla Orhanlı Bölgesi Nazım İmar Planı'na ilişkin itiraz planı askıda!

Tuzla İlçesi, Orhanlı Bölgesi Nazım İmar Planı'na ilişkin itiraz 1/5000 ölçekli 15 Şubat 2019 tasdik tarihli plan bugün askıya çıkarıldı...

Ümraniye nazım imar planına ilişkin itiraz planı askıda!

Ümraniye İlçesi, Adem Yavuz - Aşağı Dudulu - Cemil Meriç - Huzur - Ihlamur Kuyu parseller ve Yukarı Dudullu Mahalleleri Nazım İmar Planı'na ilişkin itiraz 1/5000 ölçekli plan askıya çıkarıldı.

Maltepe Başıbüyük nazım imar planına ilişkin itiraz planı askıda!

Maltepe İlçesi, Başıbüyük Mahallesi, Nazım İmar Planı'na ilişkin itiraz 1/5000 ölçekli plan bugün askıya çıkarıldı...

İmar planına iptali kararı çıkınca ne yapılır Haberi

İmar planına iptali kararı çıkınca ne yapılır

İmar planının iptali kararı nasıl uygulanır?


Tapu ve Kadastro Başmüfettişi Hüseyin Koçak'ın Tapu-Kadastro.net'te yayımlanan yazısına göre;


İPTAL KARARININ GEREGİNİN YERİNE GETİRİLMESİ

A – İptal Kararının Muhatabı

Tescil görmüş 18 uygulamasının; İdare Mahkemesi tarafından iptal edilmesi halinde bu karar muhatabı Tapu ve Kadastro İdaresi değildir. Karar, uygulamayı yapan idareyi bağlar. Uygulamayı yapan idare ise; belediye ve mücavir alan sınırları içerisinde belediye, bu sınırlar dışında ise valiliktir.

B – Kararın Yerine Getirilmesi

18 uygulamasının iptali kesinleşip ilgili idareye tebliğ edilmesi halinde, bu kararın infazı Anayasa’nın 138’inci maddesi gereğince zorunludur. 2577 sayılı İdari Yargı Usulü Yasasının 28’inci maddesi gereğince; kararın tebliğinden itibaren 30 gün içerisinde yerine getirilmesi gerekir.

Mahkeme tarafından verilmiş olan “İptal” ya da “Bozma” kararı uygulamayı tamamen ya da kısmen etkilemiş olsun ilgili idare tarafından; kararın gereğini...