12 / 05 / 2024

İmar planları çözümü mersin

İmar planları çözümü mersin

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı Nesim Ekinci, imar planı sıkıntılarının çözülmesiyle birlikte kentin inşaat sektöründe çok daha ileriye gidebileceğini ve planların hemen hayata geçirilmesini kaydetti.

Adalar Belediyesi Hizmet Binası depreme dayanaksız mı?

Adalar Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Adalar Belediyesi Hizmet Binası'nın depreme dayanıksız olduğunu belirledi. Yapılan analizler sonrasında İBB'nin Adalar Belediyesi Hizmet Binası'nı yıkması bekleniyor.

Yağmur İmar Çözüm Merkezi Şehir Planlama Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yağmur İmar Çözüm Merkezi Şehir Planlama Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi Sancaktepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Kemal Yağmur tarafından kuruldu.

Bursa'da inşaatlar için ‘yeni plan’ çözümü!

Bursa Olay Gazetesi köşe yazarı Ahmet Emin Yılmaz, bugünkü yazısında Bursa'da ''İmar planlarının iptaliyle duran inşaatlar için ‘yeni plan’ çözümü''nü kaleme aldı.

İmar barışında başarı sağlayacak 11 çözüm önerisi!

Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Nihat Şen, vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği imar barışı hakkında açıklamalarda bulundu. İşte Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Nihat Şen'den İmar barışında başarı sağlayacak 11 çözüm önerisi.. 

İmar barışında 4 senaryo, 4 çözüm!

İmar barışında başvurular bugün başlıyor. Peki, kimler imar barışına nasıl başvuracak ve ne kadar ödeme yapacak? İşte imar barışında 4 senaryo, 4 çözüm..

İzmir Sasalı imar sorunu 9 yıldır çözüm bekliyor!

Çiğli Sasalı'da 2008 yılında mahkeme tarafından durdurulan imar planları hala çözüm bekliyor. Mahkemenin yürütmeyi durdurma kararının ardından Büyükşehir’in hazırladığı yeni uygulama imar planları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 4 kez reddedildi.

Ulaşımda kesin çözüm Monoray-Metro!

Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere; büyük kentlerde yaşanan ulaşım sorununa çözüm konusunda uzmanlar farklı görüş sergiliyor.

TURYAP Gayrimenkul Çözüm Merkezi basın toplantısı 25 Nisan'da!

Gayrimenkul sektöründe Türkiye’nin en büyük franchise ağına sahip şirketi TURYAP, pazarlama ve aracılık hizmetlerinde geliştirdiği farklı yöntemlere bir yenisini daha ekleyip Gayrimenkul Çözüm Merkezi’ni hayata geçiriyor.

TURYAP Gayrimenkul Çözüm Merkezi açılıyor!

Gayrimenkul sektöründe Türkiye’nin en büyük franchise ağına sahip şirketi TURYAP, pazarlama ve aracılık hizmetlerinde geliştirdiği farklı yöntemlere bir yenisini daha ekleyip Gayrimenkul Çözüm Merkezi’ni hayata geçiriyor.

Braas Çatı Sistemleri'nden güçlü ısı yalıtım çözümü!

Braas Çatı Sistemleri, çatılarda enerji verimliliğini artırmak için sunduğu güçlü ısı yalıtım çözümü Thermomanto Sistem’in 12 cm. kalınlığındaki yeni versiyonunu lanse etti.

Kentsel dönüşüm Malatya Akçadağ'ın tek çözümü!

Malatya Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, Akçadağlı iş adamlarıyla bir araya geldi. Projeler hakkında konuşan Başkan Kazgan, "TOKİ konutları yapmak Akçadağ'ı kurtarmaz, bunun da çözümü kentsel dönüşüm" dedi.

Muhanver Gözüm: Yatırımcı teslime kısa süre kalan projeleri benimsiyor!

MFZ Grup'un ortaklarından Muhanver Gözüm, inşaat başlar başlamaz topraktan yatırıma girme döneminin sona erdiğini, yatırımcının teslimine 6 ay ya da bir yıl kalan projeleri daha çok benimsediğini söyledi

Tahir Tellioğlu inşaat sektörünün sorunları ve çözüm önerilerini sıraladı!

SON dönemlerde yükselişe geçen inşaat sektörü, bazı sorunları da beraberinde getiriyor. Bunun için harekete geçen İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, "Öncelikli sorunları ve çözüm önerilerini" sıraladı.

İmar planları çözümü mersin Haberi

İmar planları çözümü mersin

Kentte yeni yerlerin imara açılarak arsa sıkıntılarının çözülmesi için bu planların bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Ekinci, "Mersin eğer bir dünya kenti olacaksa, büyük bir ilerlemeden bahsediyorsak, yurt dışından gelecek yatırımcılardan bahsediyorsak, arsa sıkıntısının çözülmesi gerekir. 


Şimdi bir yatırımcı geldiği zaman kimse yer gösteremiyor. Hatta dışarıdan gelecek yatırımcılardan ziyade, kentin mevcut potansiyelinin değerlendirebileceği alanlar yok. Bu nedenle kentte konut üretimi ve satışı olumsuz etkileniyor" dedi. 


Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) Başkanı Nesim Ekinci, inşaat sektörünün 150 yan sektörü beslediğini belirterek, söktürün Mersin'de ciddi öneme sahip olduğunu vurguladı. Ekinci, 1/100 binlik ve 1/5 binlik imar planı sıkıntılarının bir an önce çözülmesiyle birlikte Mersin'in sektörde büyüme başarısını çok daha ileriye taşıyabileceğini kaydetti. 


BÜYÜK BİR PAZAR OLUŞTU


Mersin'in, inşaat yatırımlarının yoğunluğu ve turizm amaçlı...