03 / 05 / 2024

imar planları değişiyor mu

imar planları değişiyor mu

İmkon Başkanı Tahir Tellioğlu, yeni imar yönetmeliğinin kentsel dönüşümü olumsuz etkileyeceğini belirterek, konunun tekrar gözden geçirilmesini istedi.

Kentlerin rant çıkmazı!

Hürriyet Gazetesi'nden Deniz Gürel bugünkü yazısında "Kentlerin rant çıkmazı" başlıklı yazısına yer verdi. İşte o yazı...

İstanbul’da İmar Yönetmeliği değişiyor: Deprem konteyneri zorunlu olacak!

İstanbul'daki çürük yapı stokunu depreme karşı güçlendirmek amacıyla İBB yasal mevzuatta gerekli değişiklikleri yapmak için adım attı. İstanbul’da İmar Yönetmeliği değişiyor: Deprem konteyneri zorunlu olacak!

Trabzon Uzungöl'ün imar planları değişti! 

Trabzon'un dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'ün imar planları değişti. Yeni planlara göre; konut ve pansiyonlar için 2, oteller için 3 kat sınırlaması getiriliyor.

Arnavutköy'de 754 bin metrekarelik askeri alanın imar planları değişti!

Arnavutköy'de TOKİ'ye ait it 754 bin metrekare büyüklüğünde askeri alan imara açıldı. Yeni imar planları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı. 

Kuzey Ankara Kent Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi 2'nci Etap'ta imar planları değişti!

Kuzey Ankara Kent Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi 2'nci Etap projesi dahilinde imar planları yenilendi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yapılan değişiklikleri vatandaşlara anlattı. 

Tuzla Tepeören Mahallesi'nin imar planları değişti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından afet riski için kentsel dönüşüm çalışmalarında kullanmak üzere rezerv alanı ilan edilen Tuzla Tepeören Mahallesi'nin imar planları değişti. 

Beyoğlu Hasköy'de inşa edilecek AVM'nin imar planları değişti!

Beyoğlu Hasköy’de bulunan yün iplik fabrikasının yerine inşa edilecek AVM'nin imar planlarında değişiklik yapıldı. Yeni imar planlarında sosyal tesis için iptal kararı alındı.

Kanal İstanbul'un imar planları değişti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kanal İstanbul’un çevresine kurulması planlanan Yenişehir için hazırladığı imar planlarını yapılan itirazlar sonrasında değiştirme kararı aldı. 

Muğla, Aydın ve Ankara'daki bazı gayrimenkullerin imar planları değiştirildi!

Özelleştirme kapsamında yer alan Muğla, Aydın ve Ankara'daki bazı gayrimenkullerin imar planlarındaki değişikliklere itirazlar yapılmıştı. O itirazlar kabul edilmedi ve İzmir'de bulunan bazı gayrimenkullerin de satış veya işletme hakkına ilişkin kararlar verildi.

Riva'daki spor tesisleri için imar planları değiştirildi! 

Türkiye Futbol Federasyonu’ndan (TFF), Gençlik ve Spor Bakanlığı'na devredilecek Riva tesisleri için imar planları değiştirildi. Gençlik Spor Bakanlığı talebi sonrasında bölgede ek tesis için inşaat hakkı artırıldı. 

İmar planı değişikliği askı süresi!

İmar planları; onay tarihinin ardından belediye başkanlığı tarafından belirlenen ilan yerlerinde ve ilgili idarelerin internet sayfalarında askıya çıkıyor. Peki, imar planı değişikliği askı süresi ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Sarıyer Derbent Mahallesi için hazırlanan imar planları değiştirildi!

İstanbul’un en eski gecekondu mahallesi Sarıyer Derbent için 2019'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan imar planları, İSKİ’nin itirazı sonrası değiştirildi. Mahallede planlanan 192 bin metrekarelik konut alanı 189 bin metrekareye indirildi.

Metris Kışlası’nın imar planları değiştirildi!

İstanbul Esenler'deki eski Metris Kışlası arazisinde yapılacak kentsel dönüşüm için hazırlanan imar planları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tekrar değiştirildi.

Bitez, Didim, Kemer'de imar değişikliğine onay!

Türkiye'nin bazı ilçelerinde imar planları değişti. Antalya'nın Kemer, Aydın'ın Didim, Eskişehir'in Tepebaşı ve Muğla'nın Bodrum ilçeleri o noktalar arasında bulunuyor. 

imar planları değişiyor mu Haberi

imar planları değişiyor mu

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İM KON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, yazılı açıklamasında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının, Planlı Tip İmar Yönetmeliği'nin 6. maddesinin 30 Haziran itibarıyla yürürlükten kalkması ve yeni imar yönetmeliğinin uygulanması ile "dublekslerin ve bina çıkma paylarının emsale ekleneceğini" ve bu durumun sektörü krize sürükleyebileceğini ifade etti. 


Özellikle parsel bazlı dönüşümlerin olduğu İstanbul, Ankara ve İzmir gibi önemli şehirlerdeki kentsel dönüşümün süreçten olumsuz etkileneceğine işaret eden Tellioğlu, "Mevcut yönetmelik ertelenmediği takdirde dublekslerden ve çıkmalardan oluşan haklar ortadan kalkacak. Kanun çıkarsa, bu binaların aynı metrekare ve inşaat hakları bile kullandırılmayacak. Kentsel dönüşüm bu şekilde maalesef duracaktır." değerlendirmesinde bulundu. Yasal düzenlemeler yapılırken sektörün de görüşlerinin alınmasının önemine dikkati çeken Tellioğlu, ortak alanların abartılı kullanılması gibi suistimalleri engellemek için yeni imar mevzuatıyla sınırların...