10 / 05 / 2024

İmar planları düzenlemeleri

İmar planları düzenlemeleri

İmar planlarına yeni düzen geliyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu dün şeffaflık paketini açıkladı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, imar plan değişikliği konusunda ise şu açıklamaları da sözlerine ekledi...

Arazi ve Arsa Düzenlemeleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Arazi ve Arsa Düzenlemeleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31281 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mar Kentsel Dönüşüm İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mar Kentsel Dönüşüm İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Silivri'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Mustafa Tezbaşaran ve Rıdvan Cengiz ortaklığında kuruldu.

Koronavirüs önlemleri kapsamında yapılan kira düzenlemeleri TBMM'ye sunuldu!

Koronavirüs önlemleri kapsamında yapılan kira düzenlemeleri teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifinin görüşmeleri, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yapıldı. Tekliften, iş yeri kiralarından hazine taşınmazlarının kiralarına kadar birçok konuda kira önlemlerine yer verildi...

Arazi ve Arsa Düzenlemeleri Hakkında Yönetmelik!

Arazi ve Arsa Düzenlemeleri Hakkında Yönetmelik bugünkü 31047 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Arazi ve Arsa Düzenlemeleri Hakkında Yönetmelik!

Arazi ve Arsa Düzenlemeleri Hakkında Yönetmelik bugünkü 31047 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Adapazarı’ndaki 7 mahallenin imar planları askıda!

Adapazarı’ndaki 7 mahallenin imar planları bir aylık askıya çıkartıldı. Askıya çıkan Uygulamalı İmar Planları hakkında bilgi almak isteyen mahalle sakinleri bağlı olduğu mahalle muhtarlıkları ve Adapazarı Belediyesi Plan Proje Müdürlüğü’ne müracaat edebilir.

SPK'dan Kira Sertifikaları, Kurumsal Yatırım Ürünleri Piyasa ve Düzenlemeleri çalıştayı!

"Kira Sertifikaları, Kurumsal Yatırım Ürünleri Piyasa ve Düzenlemeleri" başlıklı iki günlük çalıştay düzenlendi...

Karacabey'de imar düzenlemeleri devam ediyor!

Belediye Başkanı Ali Özkan, İmar ve Şehircilik Müdürü Fırat Yazıcı ile birlikte personeli yerinde denetleyerek, resmi tatil olmasına rağmen personelin, özverili şekilde çalışmalarını sürdürdüğüne değindi.

Yenisahra 5 yıldır kentsel dönüşüm bekliyor!

Yenisahra ve Barbaros Mahalleleri'nde 5 yıldır kentsel dönüşüm bekleniyor. İmar planları beklenen mahallelerde kentsel dönüşüm ne durumda?

Kocaeli tramvay hattında çevre düzenlemeleri yapılıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına hızla devam eden Akçaray tramvay hattında çevre düzenleme çalışmaları son sürat devam ediyor.

Beykoz Belediyesi'nden imar planları bilgilendirme toplantısı!

Beykoz Belediyesi, Boğaziçi Gerigörünüm ve Etkilenme Bölgesi 1. Etap 1/1000 Ölçekli İmar Planlarının kapsadığı mahallelerin muhtarlarını düzenlediği toplantıyla bilgilendirdi.

İmar planları geniş kesimlere hitap etmeli!

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği, “İmar Planları Hazırlama - Uygulama Süreçleri ve Katılımcılık” konulu paneli düzenledi.

Beykoz 1. Etap imar planlarında engel yok!

Beykoz 1. Etap 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Revizyon Nazım İmar Planı ile 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Revizyon Uygulama İmar Planları’nın yürütülmesine ilişkin açılan davada karar verildi.

İmar planları düzenlemeleri Haberi

İmar planları düzenlemeleri

Başbakan Davutoğlu, imar plan değişikliği konusunda ise şu açıklamaları yaptı: 


İLAN EDİLECEK

İmar planı değişikliği sonucu oluşan değer artışından belediyelerin pay almasmı sağlayacağız. İmar planı değişiklikleri taslak ve değiştirilmiş hali ile belediyenin internet sitesinde, belediyenin herkesin rahatlıkla görebileceği bii" panosunda ve muhtarlıklarda ilan edilecektir. Ayrıca mahalli bir gazetede özet olarak sunulacaktır. İmar plam yapma ve onama yetkisi olan tüm kamu idarelerinin her aşaması ilgili idare ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın bu amaçla oluşturulan web sitesinde yayınlayacaktır.



SIKI KİIRALLARA BAĞLANACAK


Plan değişikliği, tarihi, kültürel dokuyu, doğal dokuyu ve silüeti koruyarak sosyal donatı ve teknik altyapının verdiği imkan dahilinde yapılacak. İmar plam değişiklikleri sıkı kurallara bağlanacak ve bundan belediyelerinde pay alması sağlanacak. Taşınmazın plan değişikliğinden sonra ilk satışından sonra veya yapı ruhsatı aşamasında önce değer...