30 / 04 / 2024

İmar planları nasıl yapılmalı

İmar planları nasıl yapılmalı

TMMOB Mimarlar Odası Antalya Şubesi Başkanı Özge Koksal, kentlerin gelişiminde planlamanın önemine dikkat çekerek, kendilik bilinci ve Mimarlar Odası'nın çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

İmar planları acil durumları düşünülerek yapılmalı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nda görevli Mimar Aynur Okçu, imar planı yapılırken oluşabilecek yangınlara karşı binalarda dikkat edilmesi gereken noktaları açıkladı.

Arsanın imar durumu nasıl öğrenilir?

Arsanın imar durumu birçok açıdan önemlidir. İmar izni olan arsa üzerinde inşa işlemleri yapılabilir. İmar durumu bilgileri ise belirli kaynaklarda bulunur. Bu durumda arsanın imar durumu nereden ve nasıl öğrenilir soruları önem kazanıyor. İşte arsanın imar durumunu öğrenmek için önemli kaynaklar...

İmar affından sonra tapu nasıl alınır?

İmar affı gündemdeyken vatandaşların merak ettiği bir konu daha bulunmaktadır. İşte “İmar affından sonra tapu nasıl alınır?” sorusunun merak edilen yönleri!

İmar durum belgesi nedir? İmar durum belgesi nasıl alınır?

İmar durum belgesi; bir arsanın içinde bulunduğu bölgenin imar planına ve imar yönetmeliğine göre nasıl kullanılabileceğinin sınırlarını gösteren resmi belge olarak biliniyor. Peki, İmar durum belgesi nasıl alınır? İşte tüm detaylar...

İmar planı değişikliğinde Değer Artış Payı nasıl uygulanacak?

Değer Artış Payı (DAP) İmar Kanunu’na eklenen ek 8. Maddede “taşınmaz maliklerinin tamamının talebi üzerine ada bazında yapılacak imar planı değişikliği sonucunda değerinde artış olan arsanın artan değeri” olarak belirtiliyor. Peki nasıl işliyor değer artış payı uygulaması?

İmar planı değişikliğinde değer artışı nasıl hesaplanır?

İmar Planı Değişikliğine Dair Değer Artış Payı Hakkında Yönetmeliği ile yeni dönem başladı. Artık, gayrimenkul sahibi imar planının değiştirilmesini isterse, devlete değer artış payı ödeyecek. Peki imar planı değişiklinde değer artışı nasıl hesaplanır? İşte detaylar...

Yapı kayıt belgesi bedeli nasıl hesaplanır? 

İmar mevzuatına ve ruhsata aykırı yapılara verilecek yapı kayıt belgesiyle vatandaşların imar sorunu çözülüyor. Peki yapı kayıt belgesi bedeli nasıl hesaplanır? 

İmar barışında gelir nasıl artırılır?

Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Nihat Şen, vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği imar barışı hakkında açıklamalar yaptı. İmar barışında gelir nasıl arttırılır? İşte yanıtı...

Yapı Kayıt Belgesi bedeli nasıl hesaplanıyor?

İmar barışı başvuruları için son günlere girildi. İmar Barışından yararlanmak isteyen vatandaşların 15 Haziran tarihinde kadar başvuruda bulunması gerekli. Peki Yapı Kayıt Belgesi bedeli nasıl hesaplanıyor?

İmar barışı başvuru bedelleri nasıl belirleniyor?

İmar barışı başvuruları 15 Haziran 2019 tarihi itibariyle sona eriyor. Peki İmar barışı başvuru bedelleri nasıl belirleniyor?

İmar barışı başvurusu nasıl yapılır? 

İmar barışından yararlanabilmek için e-devlet sistemi üzerinden yapı kayıt belgesi başvuru formunun doldurulması gerekiyor. Peki yapı kayıt belgesi formu nasıl doldurulur? İşte imar barışı başvurusunun adımları...

İmar barışı başvuru işlemi nasıl yapılır?

Geçtiğimiz sene gündeme gelen İmar barışı 2019 yılı itibariyle başvuru süresi uzatıldı. Peki imar barışı başvuru işlemi nasıl yapılır?

Yapı Kayıt Belgesi sahipleri tapularını nasıl alacak?

İmar Barışı'ndan faydalanan milyonlarca kişi binalarını nasıl imara uygun hale getireceğini araştırmaya başladı. Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, İmar Barışı'nın ikinci aşaması hakkında merak edilenleri cevaplandırdı.

Parsel sorgulama nasıl yapılır?

İmar barışının gündeme gelmesi ve başvuruların uzatılmasıyla birlikte tapu parsel sorgulamasının yapılması arazi sahibi ve arazi alacak kişiler için oldukça merak edilen konuların başında geliyor. Peki parsel sorgulama nasıl yapılır?

İmar planları nasıl yapılmalı Haberi

İmar planları nasıl yapılmalı

TMMOB Mimarlar Odası Antalya Şubesi Başkanı Özge Koksal, kentlerin gelişiminde planlamanın önemine dikkat çekerek, kendilik bilinci ve Mimarlar Odası'nın çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. 


Antalya'da Mimarlar Odası'nın özellikle son dönemde ön plana çıkmasını nasıl değerlendiriyorsunuz ? 

Mimarlar Odası, kentlerin çarpık gelişmesinin önlenmesi, sağlıklı gelişebilmesinin hep takipçisi olmuştur. Plan değişiklikleri ile planların bütünlüğü ve sürekliliğini bozan, yapı ve nüfus yoğunluğunu artıran plan değişikliklerinin karşısında olmuştur. Bu bir kültürdür ve mimarlar odasının geleneğinde vardır. Eleştirir, önerir, sonuç alamazsa da hukuk yoluna başvurur. Tüm bu çalışma ve mücadelelerinde gücünü üyelerinden almaktadır. Zaten üyesi olmazsa oda da olmaz. Zaman içerisinde bu kent, sadece Mimarlar Odası'nın değil diğer meslek odalarının ve meslek örgütlerinin birlikte mücadele etme, birlikte hareket etme ortamının da hazırlanmasını sağlamıştır. 

KENTLİLİK BİLİNCİNE DESTEĞİMİZİ SONUNA KADAR...