01 / 05 / 2024

İmar planlarında umumi hizmetlere ayrılan yerler

İmar planlarında umumi hizmetlere ayrılan yerler

İmar planlarında umumi hizmetlere ayrılan yerler ve konu ile ilgili hükümler için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Kanal İstanbul bakanlığın planında: 2028'e kadar...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın 2024-2028 Stratejik Planı’nda çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul’a yer verildi. Kanal İstanbul’a “risk” olarak “ÇED olumlu kararının iptali ile Çevre Düzeni Planı ve İmar Planları’na karşı açılan iptal davaları” gösterildi. 

Beykoz'un o mahalleleri için imar kararı! 2. ve 3. etap planları resmen onaylandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Kasım ayı olağan toplantısında Beykoz'daki  2. ve 3. Etap İmar Planları'nın onayına karar verildi.

Yola terk yapılmadan ruhsat verilir mi?

İmar planlarında bazı alanlar park, yeşil alan ya da oyun alanı gibi birimlere ayrılır. Kamu yararına olacak şekilde gerçekleşen bu duruma ise yola terk adı veriliyor. Peki, yola terk yapmadan ruhsat verilir mi? Tapuda yola terk işlemi nasıl yapılır? Yola terk nedir? İşte detaylar…

Tapu Planlarında Yanılma Sınırının Belirlenmesi Hakkında Yönetmelik!

Tapu Planlarında Yanılma Sınırının Belirlenmesi Hakkında Yönetmelik bugünkü 31966 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte detaylar...

Yenişehir’in imar planlarında değişiklik!

Kanal İstanbul’un çevresinde inşa edilmesi amaçlanan Yenişehir’in imar planlarında değişikliğe gidildi.

Abdül Batur'dan iptal edilen Gültepe İmar Planları açıklaması! 

İzmir Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, mahkeme tarafından iptal edilen Gültepe İmar Planları projesi hakkında açıklama yaptı.

Eyüpsultan imar planlarında İBB devre dışı kaldı iddiası!

Vakıflar Genel Müdürlüğü, İstanbul Eyüpsultan'da yapacağı kültür merkezinin inşaatı için hazırlanan imar planlarında İBB'yi devre dışı bıraktı. 

Gürkan Akgün'den Kanal İstanbul’un yeni planlarına tepki!

Kanal İstanbul’un çevre düzeni planlarında bir kez daha değişiklik yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün söz konusu değişiklik hakkında değerlendirme yaptı. 

Adapazarı’ndaki 7 mahallenin imar planları askıda!

Adapazarı’ndaki 7 mahallenin imar planları bir aylık askıya çıkartıldı. Askıya çıkan Uygulamalı İmar Planları hakkında bilgi almak isteyen mahalle sakinleri bağlı olduğu mahalle muhtarlıkları ve Adapazarı Belediyesi Plan Proje Müdürlüğü’ne müracaat edebilir.

Bina yükseklikleri serbest olarak belirlenemeyecek!

Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin ilk 7 maddesi kabul edildi. İmar planlarında bina yükseklikleri serbest olarak belirlenemeyecek...

11 maddede imar planı değişikliği!

İmar planlarında değişiklikleri içeren teklif TBMM'ye sunuldu. Peki değişiklik neleri kapsıyor? İşte 11 maddede imar planı değişikliği...

Yeni imar planlarında bisiklet yolu zorunlu oldu!

Bisiklet Yolları Yönetmeliği'nde plansız alanlar için yeni yapılacak imar planlarında ayrılmış bisiklet yollarına ve bisiklet park istasyonlarına yer verilmesi zorunlu hale getirildi...

Kıbrıs'ın imar planlarında sona gelindi!

İçişleri Bakanı Baybars, Belediye Başkanları ile son aşamayı değerlenirdi. Baybars, Gazimağusa, İskele, Yeniboğaziçi İmar Planı’nında sürecin sona gelindiğini söyledi.

İmar planlarında umumi hizmetlere ayrılan yerler Haberi

İmar planlarında umumi hizmetlere ayrılan yerler

İmar planlarında umumi hizmetlere ayrılan yerler!

İmar planlarında umumi hizmetlere ayrılan yerler, 3194 Sayılı İmar Kanunu Kapsamında ele alınıyor. 2000 yılında üzerinde değişiklikler yapılan maddede şu hükümler yer alıyor.


MADDE 13- 

Bu maddenin 1. ve 3. fıkraları 29.6.2000 tarih ve 24094 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 29.12.1999 tarih ve 1999/51 sayılı Anayasa Mahkemesi Kararı ile iptal edilmiştir.


İmar programına alınan alanlarda kamulaştırma yapılıncaya kadar emlak vergisi ödenmesi durdurulur. Kamulaştırmanın yapılması halinde durdurma tarihi ile kamulaştırma tarihi arasında tahakkuk edecek olan emlak vergisi, kamulaştırmayı yapan idare tarafından ödenir. Birinci fıkrada yazılı yerlerin kamulaştırma yapılmadan önce plan değişikliği ile kamulaştırmayı gerektirmeyen bir maksada ayrılması halinde ise durdurma tarihinden itibaren geçen sürenin emlak vergisini mal sahibi öder.


Onaylanmış imar planlarında, birinci fıkrada yazılı yerlerdeki arsa ve arazilerin, bu...