06 / 05 / 2024

İmar Planlarının Yapımını Yükümlenecek Müellif ve Müellif Kuruluşlarının Ehliyet Durumlarına Ait Esaslar

İmar Planlarının Yapımını Yükümlenecek Müellif ve Müellif Kuruluşlarının Ehliyet Durumlarına Ait Esaslar

İmar planı; 1/50000, 1/25000, 1/5000 ve 1/1000 ölçeklerde yapılır. Nüfusu 10000`i asmış olan yerleşim birimlerinde yapılması gerekli olan imar planını kimler yapabiliyor? sorusunun cevabı haberimizin devamında yer alıyor..

Adalar halkı imar planlarının yenilenmesini istiyor!

Adalar halkı, Adalar Belediye Başkanlığı’na sunmuş olduğu önergeyle, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından askıya çıkarılmış olan Adalar İlçesi İmar Planlarının yenilenmesi talep etti. İşte konu ile ilgili detaylar...

Ayvalık'ta Koruma Amaçlı İmar Planları'nın iptaline tepki!

Ayvalık'taki Alibey Adası (Cunda) ve Çamlık Kentsel Sit Alanları'na ait Koruma Amaçlı İmar Planlarının, Balıkesir Koruma Bölge Kurulu’nun kararı ile iptal edilmesine yönelik tepkiler devam ediyor. Ayvalık Tabiat Platformu ve Mimarlar Odası Balıkesir Şubesi Ayvalık'ın korunmasını talep ediyor.

Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgelerinde İmar Planlarının Hazırlanması Yönetmeliğinde Değişiklik!

Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgelerinde ve Turizm  Merkezlerinde İmar Planlarının Hazırlanması ve Onaylanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31207 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Salda Gölü'nün imar planlarının iptali için kritik gün!

Burdur’un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü Koruma İmar Planlarının iptali için açılan dava bugün sonuçlanacak.

Ülke genelinde arazi kullanım planlarının yapılması mecliste!

Ülke genelinde arazi kullanım planlarının yapılması amacıyla çalışma ve düzenlemeler bulunup bulunmadığı meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 126 daire, 9 dükkan yapım işi ihale ediliyor!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kayseri İmar ve İnş. Tic. Anonim Şirketi, Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi’nin birinci etap ikinci kısmına ait bölümünde yer alan 2 blok inşaatın yapım işini 71 milyon 290 bin TL'ye ihale ediyor.

Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 2 blok inşaatın yapım işi ihalesi!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kayseri İmar ve İnş. Tic. Anonim Şirketi tarafından Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi’nin birinci etap ikinci kısmına ait bölümünde yer alan 2 blok inşaatın yapım işi 66 milyon 121 bin 395 bin TL'ye ihale ediliyor.

Mehmet Özhaseki: Ankara'nın planlarını ben hazırladım!

AKP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özhaseki, "Ankara'nın planlarını ben hazırladım. Ankara nereye gelişecek, konutlar ve iş merkezleri nerede olacak, bağlantı nasıl sağlanacak, ilçelerde neler yapılacak diye tek tek çalışarak imza atmış tek kardeşiniz benim" dedi...

Şehirlerin master planlarının yapılması sektör için önemli!

MÜTEAHHİTLER Federasyonu (MÜFED) Başkanı İnşaat Mühendisi Necip Nasır, kentlerin master planlarının yapılmasının sektör için büyük önem taşıdığını söyledi.

Ali Rıza Akyüz: Bakırköy'ün imar planlarını İBB yapsın!

CHP Bakırköy ve İBB Meclis Üyesi Ali Rıza Akyüz, Bakırköy’de çeşitli bakanlıkların imar çalışmaları yaptığını belirterek, 'Bakırköy’de ne olacak bilmiyoruz. Birileri Ankara’dan gelip Bakırköy’ü planlamasın. İmar planlarını İBB yapsın' diye konuştu.

Alanya Kestel ve Mahmutlar'ın imar planları kesinleşti!

Mahmutlar ve Kestel Mahalleleri’nin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planları ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planlarının vatandaş itirazları doğrultusunda yapılan değişiklikleri Büyükşehir Belediye Meclisi’nde onaylanarak kesinleşti.

Gemlik Belediyesi, Kuzey İmar Planları'nı onayladı!

Gemlik Belediye Meclisi'nin kasım ayı 2. Olağan oturumunda uzun süredir tartışılan Gemlik Kuzey İmar Planları, onaylandı. Yılmaz, Kuzey İmar Planlarının hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, 'Darısı ikinci etap planlarına' diye konuştu.

Bolu Mudurnu'nun imar planlarını hazırlanıyor!

İmpo İmar Bolu Mudurnu'nun 1/5000 nazım imar planlarını hazırlıyor. Planlama ile ilçenin çarpık yapılaşma bölgelerinin yeni planlarla sağlıklı hale geleceği belirtilerek, bunun da ilçenin turizm potansiyelini artıracağı açıklandı.

İmar Planlarının Yapımını Yükümlenecek Müellif ve Müellif Kuruluşlarının Ehliyet Durumlarına Ait Esaslar Haberi

İmar Planlarının Yapımını Yükümlenecek Müellif ve Müellif Kuruluşlarının Ehliyet Durumlarına Ait Esaslar

Konuyla ilgili yeterli bilgiyi, yönetmelikler doğrultusunda sunuyoruz.. “İmar Planlarının Yapımını Yükümlenecek Müellif ve Müellif Kuruluşlarının Ehliyet Durumlarına Ait Esaslar” adlı yönetmeliğin 6. Maddesinin B fıkrasında imar planlarını kimlerin yapacağı açıklanıyor.


Söz konusu fıkrada; Planlama işlerini yapacak müelliflerde, Üniversite, Akademi veya Yüksek Okulların şehir planlama, bölge planlama, kentsel tasarım veya mimarlık fakülte veya bölümlerinden, şehir plancısı, bölge plancısı, kentsel tasarımcı veya mimar ünvanları alarak mezun olmaları veya bu disiplinlerden birinde lisansüstü öğrenimi yaparak Master veya Doktor derece ve ünvanlarını kazanmış olmaları şartı aranır” denmektedir.


PLAN YAPIMINI YÜKÜMLENECEK MÜELLİFLERİN YETERLİLİĞİ HAKKINDA YÖNETMELİK

BİRİNCİ BÖLÜM : Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

   

Amaç


Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı; şehir ve kasabaların imar plânları da dâhil olmak üzere, yerleşme plânlarının bütün ilgili taraflarca uyulması gereken, güvenilir ve uygulanabilir...