04 / 05 / 2024

imar programı yapmak

imar programı yapmak

İmar uygulaması yapılan yerin yapı adalarını, bunların yoğunluk ve düzenini, yolları ve diğer bilgileri ayrıntılarıyla gösteren planların uygulamaları için imar programı hazırlanıyor. Peki imar programı nasıl yapılır?

3 milyonla 20 milyonluk iş: 1940'ta Eminönü Unkapanı için büyük imar planı hazırlanmış!

1940 yılında Eminönü Unkapanı için 5 yılı kapsayan büyük bir imar programı hazırlanmış. İşte ayrıntılar...

Gayrimenkul zenginlerinin yeni adresi: Kira takip programı!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar gün geçtikçe derinleşirken, yeni bir uygulama gündeme geldi. Gayrimenkul zenginleri kira takiplerini daha kolay yapmak için artık kira takip programı kullanıyor. Peki kira takip programı nedir? Nasıl işliyor? 

Kooperatiflerin Desteklenmesi Programı başvuruları başladı! Başvuru yapmak isteyenler dikkat! Son tarih 28 Nisan!

2023 yılına yönelik Kooperatiflerin Desteklenmesi Programı (KOOP-DES) başvuruları başlamış olup başvurular 28 Nisan'a kadar devam edecek.

Özel ağaçlandırma yapmak isteyene devletten arazi desteği!

Özel ağaçlandırma yapmak isteyenlere OGM büyük bir fırsat sunuyor. Bozuk ve açıklık vasıftaki devlet ormanlarında yapılacak özel ağaçlandırma ve imar ihya başvuruları için müracaatlar başladı. Başvurular Nisan ayı boyunca e-Devlet üzerinden yapılacak.

İzmir Çeşme'deki imar kararı değişikliği yargıya taşındı!

İzmir'e bağlı Çeşme Belediyesi'nin, bir marketler zincirinin kuracı olarak bulunduğu binayı yıkıp, yerine içinde otoparkın da bulunduğu belediye hizmet binası yapmak için imar planında değişiklik yaptı. Söz konusu değişiklik yapılan itirazlar nedeniyle yargıya gitti. 

Özelleştirme kapsamındaki bazı taşınmazların imar planı değişiklikleri onaylandı!

Özelleştirme kapsam ve programında bulunan bazı taşınmazlara ilişkin imar planı değişiklikler onaylandı.

Manisa Şehzadeler'in imar planları masaya yatırıldı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, imar planı çalışmalarında gelinen son durum hakkında görüş alışverişi yapmak için Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ile bir araya geldi.

Evrim Kırmızıtaş Başaran: Gayrimenkul sektörüyle ilgili program yapmak istiyorum!

Güncel bir kadın programı ya da gayrimenkul ile ilgili soruları cevaplayacağı program yapmak istediğini söyleyen Evrim Kırmızıtaş Başaran, ''Yapımcılardan gelecek tekliflere açığım'' dedi.

Toroslar'ın yeni imar planı için çalışmalar başlıyor!

Mersin Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, 1’nci etap 1/1000 ölçekli imar planıyla ilgili görüş alışverişi yapmak için meclis üyeleriyle buluştu.

Konya Çumra Belediyesi’nin gündeminde imar var!

Konya Çumra Belediyesi tarafından düzenlenen ' Birlikte Düşünüyor, Birlikte Üretiyoruz' programında inşaat sektörü temsilcileri ile imar çalışmaları konusu konuşuldu.

Manisa'nın imar planı için yoğun mesai!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, imar planı çalışmalarında yapılan son durumla ilgili görüş alışverişi yapmak için Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ve Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ile buluştu.

Çevre, imar ve enerji için mahkemeler kurulacak!

2020 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı yayımlandı. Buna göre, ihtisas gerektiren çevre, imar ve enerji gibi alanlarda yeni mahkemeler kurulacak...

Çevre ve imar gibi alanlar için özel mahkemeler kurulacak!

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Yargı Reformu Stratejisi Programı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Çevre ve imar gibi alanlar için özel mahkemeler kurulacak" dedi.

imar programı yapmak Haberi

imar programı yapmak

İmar programı nasıl yapılır?

İmar planı; Büyükşehir belediyeleri, belediyeler, valilikler veya özel kanunlarla planlama yetkisi verilmiş kurum ve kuruluşlarca hazırlanan, imar uygulaması yapılan yerin yapı adalarını, bunların yoğunluk ve düzenini, yolları ve diğer bilgileri ayrıntılarıyla gösteren plan olarak tanımlanıyor.


Bu planların uygulanması için ise imar programları hazırlanıyor. Peki imar programı nasıl yapılır?


İmar programlarının yapılması ile ilgili esaslara 3194 sayılı İmar Kanunu kapsamında yer veriliyor. Kanun gereğince, belediyelerin imar planlarının yürürlüğe girmesinden en geç 3 ay içinde, bu planı tatbik etmek üzere 5 yıllık imar programları yapılıyor.


Beş yıllık imar programlarının görüşülmesi sırasında ilgili yatırımcı kamu kuruluşlarının temsilcileri görüşleri esas alınmak üzere Meclis toplantısına katılıyor. 


Bu programlar, belediye meclisinde kabul edildikten sonra kesinleşiyor. Bu program içinde bulunan kamu kuruluşlarına tahsis edilen alanlar, ilgili kamu...